- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
shield
őstag
Van olyan 500-550W-os megbízható táp ami kijön 20E-ből vagy többet kell szánni rá? Ha van akkor melyiket érdemes venni?
-
demike
csendes tag
Sziasztok! lenne egy nagyon fontos kerdesem adott a gepembe egy RAIDMAX 500W tap es ez elegendo lenne-e a kovetkezo vidikarinak Asus Matrix GTX 285 1gb 512bit? elore is kosz
-
TA68
őstag
válasz
BomiBoogie #71291 üzenetére
Ááá....szerintem Hexám.
A CTG több okból sem felelt meg, mert alsó tápos házba raktam.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #71288 üzenetére
használd egészséggel, tuti nem fogsz benne csalódni
-
törölt tag
Sziasztok!
HP - W340PA3 táp jó alapokra épület vagy nem? Van egy DPS-340CB-A, ez tudtommal Delta belsős és megbízhatóság jellemzi
kora ellenére is.
A választ köszönöm! -
fabias82
tag
válasz
Lacielvtárs #71281 üzenetére
Én is csak jókat tudok mondani az RM szériás tápomról.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Van egy Chieftec CTG 500- as tápom. Volt egy 270X kártyám és egy I5 proci hozzá.
A táp terhelés alatt, random újraindította a gépet. Volt hogy 2 óra múlva volt hogy 5 perc múlva... Furmarkot egyből újraindította..
Most váltottam 280X-re rámerjem kötni vagy hagyjam? Max újraindul ezzel is nem? Egyébként most nincs kártya a gépbe, tökéletesen működik.
Gondolom a kondival van gond.
-
TA68
őstag
válasz
BomiBoogie #71279 üzenetére
Én is álmatlanul szoktam forgolódni a CWT belsős Chieftec tápom miatt, és még csak az e-péniszt sem növeli.....
-
HI-FI
tag
Hello!
A következő konfigurációhoz szeretnék tápot venni:
CPU: i5 3,2GHz
VGA: GTX 660 2GB
RAM: 8GB
+1TB HDD
+256GB SSDEzt a tápot néztem ki: COOLERMASTER Elite Power 600W
Nem nagyon értek a tápokhoz. Szóval szeretnék segítséget kérni.
Szerintetek ez jó lesz hozzá? Vagy ha nem, akkor milyet ajánlottok helyette? -
Potzee
addikt
válasz
BomiBoogie #71279 üzenetére
Nem csak a Seasonic gyárt tuti cuccokat...ott van még pl. az Enermax, FSP is...
Én a Corsair RM szériáról eddig csak jókat olvastam -
Potzee
addikt
válasz
BomiBoogie #71277 üzenetére
Persze, természetesen!
Lehetséges, hogy a Deepcool -ban lévő CWT belső is megbízható, de nekem a CTG-ben lévő Sirtec már bizonyított, azt merem javasolni, a másik még sötét ló. -
dgabor80
tag
Sziasztok, segítsetek légyszi, az alábbi tápok kb. egy árban volnának..melyiket vegyem meg?
Chieftec 550W CTG-550-80P táp 12cm
DeepCool DA500-M 500W tápDeepCool-nak milyen belseje lehet?
Köszi előre is!!!
-
morphin
tag
Hello!
Jelenleg egy Gigabyte Superb 460 van a gépemben ami a matricáját tekintve csak 400W-os.
A táp kibírt már közel 4 évet, semmi baja hála Istennek. Viszont a közeljövőben lenne egy kis gép fejlesztés és úgy érzem kevés lenne hozzá.
A VGA egy R9 270X Toxic lesz ha minden igaz...ehhez már alapból kell két 6-pin. A jelenlegi Phenom II-es rendszerhez talán átalakítóval beilleszthető, de úgyis 1-2 hónap és cserélem a lap+processzort is. (na meg ház is kellene új, táp is ááááá)
Az új VGA nyilván többet eszik, mint a mostani 5770 ezt tudom, de vajon egy ideig elbírná az új rendszert a régi táp vagy mindenképp valami combosabb min. 500W-os kell alá. (a kártya oldalán 500W min.-t írnak)
Van még két HDD, egy ODD, 4 venti...más nincs. A tápon tudom nem szabad spórolni, de nekem nem kell se moduláris táp sem 80+ Gold fokozat. 80+ legyen, jó minőségű és MAX 15k.
Tud valaki segíteni?
Ja még valami az új rendszer vagy Haswell vagy Bulldozer alapú lesz (inkább előbbi), de nem akarok én rekordokat dönteni, szóval csak egy minimális tuningot szeretnék ha egyáltalán szükség lesz rá.
Köszönöm!
-
kelix
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem az XFX TS 550W Bronze-t , ehhez a konfighoz :
AMD FX 8320 ( 3,5 Ghz )
Sapphire 280X 3GB
Asus M5A97 EVO R2.0
1db 120GB SSD + 2 db 1TB HDDA kérdésem az lenne hogy ha a jövőben tuningolni szeretném a CPU-t (4,5+ Ghz) akkor elegendő lesz ez a táp ?
Köszönöm .
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BomiBoogie #71264 üzenetére
akkor csak nem tévedtem akkorát
én még működik az agyam is, ennyi jó hír a mai napra már elég isami biztos hogy a RM850 az rendben van belügyileg
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Lacielvtárs #71262 üzenetére
Én írtam korábban.
Nem tudom, milyenek, a 650-ről tudom, hogy CWT. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BomiBoogie #71261 üzenetére
+1
az RM-nek, bár mintha itt azt írták volna korábban hogy a "kisebb" RM szériáknak nem lenne valami jó a belsejük...
de lehet tévedek -
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Egy Haswell i5-höz, 8gb ramhoz, egy gtx750ti-hez, 1hdd-hez és 1ssd-hez elég lenne egy 450w-os táp? Külső odd meg 4 venti lenne még a gépben. Corsair cs450m milyen választás lenne? Vagy a biztonság kedvéért, meg az esetleges fejlesztések miatt legyen inkább 550? -
Limiter82
csendes tag
válasz
speedydb23 #71243 üzenetére
Hali!
( A GTX 480 needs a minimum of 42A on the 12V rail.)
Nem vagyok teljesen tisztában az áramfelvétellel kapcsolatban. Az 1és 2 ágas között se teljesen értem a különbséget. -
Ed3r_X_
nagyúr
Egy GTX 560 Ti-nek jól gondolom, hogy kicsit kevés lenne már egy 3-4 éves Gigabyte Superb 460-as táp? (ugye 400W-os FSP beles)
-
Maarki
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a mostani Chieftec CFT-650-14CS tápomnak a ventie kezd haldokolni a kérdés megéri mokolni vele ha igen akkor milyen ventit vegyek bele? 14cm kell ha jól tudom.
Ha nem éri meg vele mokolni akkor milyen tápot vegyek helyet ?Mit tudtok ajánlani ?
Asus Z87-A, Intel® Core™ i7-4770K, Kingston 8GB DDR3 2400MHz Kit(2x4GB) HyperX XMP Predator Series,COOLER SCYTHE Mugen 4, Sapphire ATi Radeon HD6950 2Gb (11188-05-20G) Winyo: Samsung HD103UJ
ezt kellene meghajtani
meg egy pár ventit.
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Ismerős dob össze gépet. Ház már megvan. Cooler Master N500. Néztünk hozzá Hexa+ 400W-os tápot. Viszont nem tudjuk, hogy élesben(valójában) elérne a proci és az alaplap kábele a megfelelő helyre?
Esetleg ilyen árban van olyan táp aminek nem lehet gond a hosszával? Vagy csak vegyünk hosszabbítót rá azt kész? -
válasz
BomiBoogie #71230 üzenetére
én sem szoktam, de a régi kétGPU-s VGA-k kirívóan nem hatékonyak, és sokan nem tudják, hol is vannak teljesítményben a jelenlegi kínálathoz képest.
-
kissit
csendes tag
Sziasztok,
Kérdésem lenne, hogy a következő konfigot elbírja-e a meglévő Sharkoon wpm500-as tápom:
CPU: i5 2500k húzva 4 ghz-re
Alaplap: asrock z77 extreme3
VGA: Sapphire r9 290 tri x
Memória: 2 x 4gb kingston 1600Mhz
Hdd: 500gb samsung hd502hj
Ssd: 128gb samsung 840 evo
Odd: pioneerHa nem, akkor mit ajánlotok helyette15-20e árkategóriában?
Köszönöm. -
MMIX
addikt
Nem mondom 100%-ra, de lehet jön Seasonic beles EVGA táp.
Release Date: 10/01/2014 Newegg-en szereplő újdonság.
Összehasonlításnak egy Seasonic P
-
Limiter82
csendes tag
válasz
Potzee #71201 üzenetére
Igen. 460 watt konnektorból felvett áramnál indult újra a csodálatos hkc. ( csak konfi ) Most úgyvan belőve,hogy 400 watt fölé nenagyon menjen.
Ha jól értem akkor nem fontos nekem 1 ágas 40-50A-s 600wattos tápot venni? Elég a hexa➕ 500w?
Mert ugye a 6600-at kergetni kellene, hogy tolja a gtx 480-at. Q6600 no oc 95w g0
Gtx480 no oc 250w. A gtx egy hd7770 helyére jött (titanfall miatt) . Köszönöm a segítséget! -
válasz
BomiBoogie #71223 üzenetére
hadd vitatkozzam egy kicsit: nem feltétlen reménytelen az a táp, bár kockzázat van benne. azt kellene róla kideríteni, hogy a 12V-os ágak hogyan vannak rendezve. ha pl. egyik megy az alaplapra, a másik a CPU-hoz, a harmadikon és a negyediken pedig lóg egy-egy PCIE-csati, akkor működhet a dolog.
én inkább a GTX295-re kérdeznék rá - egy GTX660-nal vagy R9-270-nel kiváltható, az SLI nyűgjei, az irdatlan fogyasztás és az erősen limitált memóriamennyiség nélkül. esetleg érdemes átgondolni.
-
Kovgabesz
újonc
válasz
BomiBoogie #71225 üzenetére
Óccsóéé
egy tizesem van rá hirtelenbe ez a gáz..használt jöhet csak szóba,bár tudom hogy lutri
-
Kovgabesz
újonc
válasz
BomiBoogie #71223 üzenetére
Javaslat olyanra ami már elbír ezzel?
-
Kovgabesz
újonc
válasz
BomiBoogie #71217 üzenetére
298 a TDPje a gtx295-nek.a táp:4 db 12V ág fejenként 18A!
2db 6pines csatlakozó VGA kártyáknak 1x 8pines táp kiegészítő. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
OctoCore #71218 üzenetére
'Vajon egy
hkc 3011nselég lenne a benne lévő 400w os táppal?"
szerintem is messze kerüld ezt a három betűs tápmárkát, ha jól tudom a HKC a codegen "neves" márkája...
én nem bántanám, max bottal piszkálnám meg
inkább egy minőségi, HEXA, FSP vagy valami jobb márkának a tápja ami tényleg 400 W-os, az jobb lenne
a táp a lelke a gépnek, azon nem szabad spórolni...
tapasztalatból mondom -
OctoCore
tag
Sziasztok, épülőben lévő konfighoz keresek tápot max 8k ig, fx 6300 r7 260x 1hdd
Használt is lehet. Vajon egy hkc 3011ns elég lenne a benne lévő 400w os táppal?
Elore is köszönöm -
Kovgabesz
újonc
válasz
Lacielvtárs #71211 üzenetére
És véleményt mondanátok erről a tátogóról?
-
Sziasztok!
Intel Core i5-4590 / AMD R9 270X vagy 280 + SSD + 1 HDD mellé milyen tápegységet ajánlanátok? Ha nem szentségtörés, akkor lehetőség szerint Corsair márkából. Tuning nem lesz, idővel esetleg videokártya csere erősebbre.
Árban nincs fix összeghatár, olcsóbbnak természetesen örülök, de ne a minőség rovásár (eredetileg egy Corsair CXM 500W lett kinézve, de ha ez kevés/másik variáns jobb, akkor a javasoltat választanám).
Köszönöm.
-
Thomhk
csendes tag
Sziasztok! Ehhez a konfigurációhoz szeretnék tápegységet vásárolni. Érdeklődnék, hogy mekkora illetve milyen táp lenne az ideális? A mostani tápommal játék közben leáll a gép. (Olvastgattam hogy mitől lehet és minden jel a tápegységre utal )
PC CPU.FM2 AMD X4 740X DOB. 3.7GHZ/4MB
GIGABYTE GA-F2A85XM-HD3
ATI RAD. HD7850 1GB DDR5 SAPPHIRE
PC RAM 4GB DDR3 1333 KINGMAX
PC HDD.SATA3 500GB 16MB WD 5000AAKX
PC DVD ÍRÓ.SATA SAMSUNG SH-S224BB/DB FEKETE 24Xköszönöm a válaszokat! Árban maximum 15-20 e. ftot szeretnék rászánni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BomiBoogie #71210 üzenetére
+1
vagy magában beszél -
Kovgabesz
újonc
válasz
BomiBoogie #71208 üzenetére
Hát azt nem tudom
Ő lenne az,hátha segít
: http://hardverapro.hu/apro/minosegi_750w_tapegyseg_olcson
-
Kovgabesz
újonc
Sziasztok..Dell D750E 00 tápegység elbírná ezt a konfigot? (Gigabyte MA770-ES3 alaplap,A proci DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz (14 x 200) 5600+,2giga Ram, Nvidia gtx295 vga
-
Potzee
addikt
válasz
Taifa Díaz #71202 üzenetére
Nyilván a konfig, de én egy Q6600 - Gtx480 -től soknak érzem ezt a 440W-ot...
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Silverstone st1200-pts tépegység
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó