- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
czanga
őstag
Köszi dyno.
FSP nem lenne jó amúgy használtan esetleg garival? Csakmert 5000 körülvannak, és nem tudom ez meg amit ajánlottál hol vannak hang tekintetében a cx 400-hoz képest (csakmert nekem ugye azt ajánlottad és vettem is) Illetve nem tudom menynit fogyasztana ez így, de elhiszem ha kell az ekkora táp.
Természetesen hallgatok rád, de jó ha van több alternatíva is, mert még nem telejsen tudni, hogy jön ki pénzzel.amúgy nagyon köszönöm, király vagy és marha gyors !
(update: annyira nem "halkság mániás mint én" amúgy )
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Egyik jóbarátomnak csinálunk low budget gépet.
lap: asus p5k
ram: 2*1gb 800mhz ddr2
hdd: 200-as sata
vga: 9400 GT
proci: p4 + egy freezer 7 proKésöbb lesz memória bővítés 4 gigára, valszeg egy core 2 duo, és talán még 1 vinyó. Olyan tápot keresünk ami a késöbbi konfig erősítést is elvinné, akár használtat is, és fontosnak tartjuk a halkságot, mivel munkára lesz, és sokat ül majd mellette. azthiszem ide egy 400-as is bőven elég, agyaltam, hogy FSP-ből mi az ami halk, akár 350-es, kedvenc corsair cx400-ast nem láttam olcsón, meg nem tudom megérné e, nemtudom, kicsit tanácstalan vagyok, mert kicsi a költségvetés, és ehhez képest kéne egy normális táp.
Remélem lesz pár alternatívátok, mire figyeljek, mit érdemes venni, melyik széria a jó, miből, stb.
-
czanga
őstag
Idézem a mestereket neked:
Corsair CX 400 - halk (nekem ez van, szeretem is nagyon)
Corsair VX 450 - előzőnél halkabb állítólag valamivel
Enermax 82+ - Na ez a leghalkabb.Ahogy halkulnak, úgy nő az áruk is. Minden esetre az FSP tápodnál szerintem bármelyik sokkal halkabbnak bizonyul majd.
(nekem ezeket ajánlották, de gondolom majd megerősítenek, hogy mi lenne jó neked)
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
-
czanga
őstag
válasz 14adam #37957 üzenetére
Immáron 50 perce fut az everest féle stabilitás teszt. Az oldallap nincs fenn a házon, ez hő szempontjából lényeges, de szerintem ha rajta lenne se lenne sokkal nagyobb. Mindent tesztel az everest, minden ki lett pipálva, és figyeltem az höm. értékeket.
alaplap: 36fok
proci: 32fok
vinyó: 29 fokEz a max, eddig felmentm és itt megállt. Sajna multiméter nem volt itthon.
-
czanga
őstag
válasz elfelejtette #37959 üzenetére
Nem is dugtam rá, ha nem a másik "hasonló képsségű" tápnak csúfolt valamit raktam visszam és most fut a stability test everestben. Eddig 10 perc után alaplap: 32 fok, cpu: 31fok, vinyó: 25fok... hagyom futni, hogy érezze a törődést. Remélem csak a táp lesz a ludas, mert akkor megoldódik a gond. Mondjuk abban a földszinti szobában nálunk jó hideg van sajnos, de azzal a géppel neteznek, és word-öt használnak, szóval kizárt dolognak tartom, hogy túlhajtaná akárki is.
-
-
czanga
őstag
válasz 14adam #37914 üzenetére
Felraktam pár képet, hogy hátha meg tudjátok mondani mi a gond.
[link]Összerakom a gépet (tápból leglább a port kiszedtem) , és csinálok everestben rendszer terhelési tesztet... remélem a táp a rossz, és nem az alaplap van megtörve teszem azt, vagy rosszul raktam vissza valamit. Azon is gondolkodtam, hogy lehet vennem kéne bele egy chipsett hűtőordát is.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Édesapám gépe folyamatosan rendszertelen időközönként kikapcsol, és újraindul. Ez egy régi athlon XP-s gép amit nemrég újrapasztáztam és elötte kitakarítottam. Túlmelegedés nincs, everestet figyeltem, de nem tudtam rájönni mitől lehet. Egy codegen szintű táp van a gépben, illetve az athlon xp mellett egy 160 gigás IDE vinyó, egy geforce mx 440, abit alaplap, és 1 giga ddr400. Táp problémára gyanakszom. Van ötletetek?
-
czanga
őstag
Üdv.
Régebben kérdeztem itt, és végül corsair CX400 lett belőle Dyno ajánlására. Viszont jelenleg ez lett a leghangosabb a gépemben. Annyi a kérdésem, hogy mennyivel halkabb egy szintén ajénlott vx 400? megérné a különbözetet? Van valainek mindkettővel tapasztalata ilyen téren?[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz Picilány #36018 üzenetére
Asszem le lettem oltva!
Közben amúgy már délután megrendeltem a CX 400-at aquán.
Sorry, de inkább nagyon (túl) sokszor átgondolok valamit, hogy jó döntést hozzak, minthogy késöbb megbánjam. Tudom, az idegeitekre megyek.Minden esetre most hátradőlök, és megiszok egy sört azoknak az egészségére akik türelmesen segítettek!
holnap pedig megyek a tápért.[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz 14adam #36007 üzenetére
SimonYana-nak nem volt, de nem is ajánlja a ezt a tápot, max kis teljesítményű gépekbe, mert elég gyengécske...
Nem tudom... itt azért elég sokan ajánlották ezt nekem, a config-omhoz, sőt, késöbb elvileg egy erősebb core2duo, erősebb ram, és gy 4870-es vagy 4890-es kari is beleférne.
elvileg... aztán lehet van amit már nem bír el. -
czanga
őstag
Köszöntem szépen mester a kitartó segítség nyújtást!
Corsair CX400 marad. Itt láttam eladót. Ez vajon jó ár érte? Illetve tudtok tippeet adni hol lehet még beszerezni? ipont már néztem. Esetleg ha tudnáták valahol ennél olcsóbban( itt PH-n akár valakinél, bazár pl, vagy nem tudom) az jó lenne, ha nincs az sem baj.[ Szerkesztve ]
-
-
czanga
őstag
Kettő közül álltalánosságban, illetve terhelés mellett melyik a halkabb szerinted? Illetve mi az amit egy 400as táp még elbír? Tuning nálam kicsukva, de késöbb egy erősebb video kari, memória, és proci előfordulhat.
Tudom tudom, problémás vagyok, de a ráköltött összeg is nagyon fontos, az "erős" halkság is és sajnos mint mindenki én sem állok a helyzet csúcsán, és ha el tudom vezetni a kábeleket az alaplapot tartó lap alatt (alsó tápos a házam), akkor mind1 szerintem, hogy moduláris vagy nem.Erősen nem tudom mit érdemes vegyek.
-
czanga
őstag
válasz d@minator #35980 üzenetére
A fentebb felsoroltakra te mit mondasz halksági sorrendben? Tekintve, hogy rendelkeztél már mindhárommal. Terhelve is érdekel a hang, illetve, hogy mivel mint te is írtad alsó tápos a házam, hogy érdemes betenni? Úgy ahogy gyárilag lenne, azaz alulról szívja be a levegőt, vagy pedig fordítsam meg, hogy fentről a "ház légteréből" szívja? Gondolom amúgy alulról érdemes, mivel így külön légkörön van, és nem melegszik annyira.
Amúgy nagyon köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek!!!!!! Leborulok a segítőkészségetek elött!
update: Más corsair tápokról mi a tapasztalat? vx450 pl?
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Üdv mindenkinek.
Első hsz-t elolvastam, de kérdeznék ha lehet.
vázolom mire gondoltam első körben. Adott egy konfig:
-cm 690-es ház
-giga ep43-ds3-as alaplap
-E5200 és rajta egy AC Freezer 7 pro
-Sapphire 4830
-Chieftec GPS-450AA tápMindenképpen a gép halkítására akarok rámenni. A vga hűtést és a tápot gondolom a fő zajforrásnak, de ebben kérem a segítséget.
Gondolkoztam táp cserén, mert hangosnak érzem a chieftec-et. Nagyon sokat nem szeretnék rá költeni, de szeretnék egy stabil, jó minőségű, és tényleg nagyon halk tápot. A táp a gép aljában van, és külön légkörrel rendelkezik, azaz a gép aljáról szívja be a levegőt, bár úgy tudom meg is lehet fordítani a tápot.
VGA hűtés terén egy accelero s1 rev2 van kilátásban (bár nem tudom paszívan elmenne e)Tápok terén sok jót olvastam a Corsair egyes modelljeiról, de inkább megvárom a ti véleményeteket. Akár táp választás terén, vagy bármi más.
Halkítani szeteném a rendszert, és szinte minden megoldás érdekel. Akár jelenlegi tápban venti csere, vagy szoftveres halkítás. Nem nagyon tudom eldönteni sajna, mi a zaj nagy forrása a gépben.
Csak azt tudom, hogy nagyon halk gépet szereznék végre! -
czanga
őstag
válasz Szten Márs #334 üzenetére
Nagyon köszi. ÉS ha a táp csak 1db 4pin-es csatival rendelkezik? :S
-
czanga
őstag
Core 2-es procikhoz gondolom szükség van a 8pin-es CPU-t árammal ellátó csatlakozóra?
Ha igen, akkor még egy kérdés... A csifi gps-450 esen nincs ilyen csatlakozó, csak 4pin-es.
Lehet valami átalakítót kapni, vagy hamár ilyen procit akarok, akkor másik táp kell, amin van ilyen csati? -
czanga
őstag
A config ujjítás csak az alaplap , proci, video kari triót érintené... És nem ép a legmorcosabb alkatrészekre gondolok.
Sorry a lehagyásért.
Szóval akinek van infoja, vagy rendelkezik bármeik táppal, vagy akármi, az irjon.
Köszi -
czanga
őstag
Csao...
A rossz minőségű LC-Power helyett kinéztem két csifi tápot:
-GPS-450AA - 101A... ez a smart power-ből a 450W-os
a másik pedig:
-CFT-500 A12S.. a super power kategóriából
segítségre lenne szükségem, hogy meiket érdemes főleg megbízhatóság és hang tekintetében. Olvastam itt fenn cikket róluk, de igazából nem tudok dönteni, mivel mindegyiknek van jó és rossz tulajdonsága egyaránt.
Lehet ,hogy a késöbbiekben config ujjítás is lesz, ez is belejátszhat a választásba.
Mostani gépem:
-athlon 64 300+
-ati 9600 XT 128 mb
-Gigabyte k8 triton
-samsung 160 GB ide
-samsung 320 GB Sata
-4*512mb ddr400-as Kingston value ram
Aki tud légyszi segítsen, minden info érdekelne, bármi ami segíthet. -
czanga
őstag
Esetleg az LC-Power tápok szóba jöhetnek? Pliz irjon róluk valaki akinek volt vagy van a birtokában.