Hirdetés
Aktív témák
-
tomyoy
senior tag
válasz knorbert1992 #48429 üzenetére
mi baj lenne az amd nvidia párossal?
Először HX 650et néztem ki, de ha nem kell akkora táp, megteszi olcsóbb is, akkor megtudnék spórolni egy memória modul árát. Ahogy nézegetem hx620 pont egy 10e -el olcsóbb...
(#48430) Krisinto :
Azt a merevlemezt te adattárolásra,vagy rendszernek használnád?
-adattárolásra csaknyiknyiknyiknyik
-
14adam
addikt
válasz farkas123 #48456 üzenetére
Akkor ajánlok párat: Fsp 400ghn, Chieftec ctg 400
ha alsótápos ház kell akkor Corsair cx 400 vagy chieftec ctg 500,mert ezeknek hosszab a kábelei.Ezeket éri meg most a legjobban venni 400w környékén.
#48457) tomyoy : a hx 650-el azért járnál jobban mert az most Corsair legújabb tápjai közé sorolható. A 620 már majdnem 4 éve,hogy piacra dobták és csak sima 80+ jelzést kapot a 650-es meg 80+bronze ideális terhelésnél elérheti a 80+silver rangot is,de ahoz egy jó példányt kell kifogni.
A hatásfokbeli különbség és a korszerűség a kettő között az a 10k. De mivel a 650-esnek pár %-al jobb a hatásfoka az a 10e visszajön pár év alatt a villanyszámlába.[ Szerkesztve ]
-
tomyoy
senior tag
maradok hx650 nél, köszi!
nyiknyiknyiknyik
-
0805
tag
Üdv!
Tudd vki FSP400-60APN -t olyant aminek már van VGA-csatija is?
Ugy hallotam létezik már olyan verzió is amin van 6tüs VGA csati..
Itt a lenti Leírásnál ott van legalul h 6tüs vga csati is van rajta...Szerintetek ez igaz lehet?A kép is gyanus vagy tényleg igy nézz ki egy 400-as apn??
Köszi -
speed3456
aktív tag
Sziasztok!
Új tápot szeretnék venni a gépembe mert úgy érzem hogy e fölött a táp fölött elszaladt az idő.
Lassan 5 éves táp eddig nagyon jól kiszolgálta a gépemet de mivel crossfire rendszert szeretnék építeni így rászorulok a cserére. Most egy chieftec HPC-420-302 DF tápom van. A mai napig nagyon jó szolgálatot tesz de sajna már lassan kevés. Tudtok a konfigomhoz valami jó tápegységet ajánlani 15 ezer ft körül?A jelenlegi konfigom:
Core2Duo E7400 2.8Ghz@4Ghz
GIGABYTE GA-EP41-UD3L
2x1GB Kingstone 800Mhz DDR2
1db Maxtor 250GB Winchester
1 sata dvd író
2db neon,4db 12cm+1db 8cm coolerA hónap közepén tervezek másik deszkát,2GB ramot és még 1 HD5770-t vásárolni. Ehhez kellene az új táp.
[ Szerkesztve ]
PS 1-2-3-4-5, PSP, PS Vita :) PS ID: speed3456789
-
reset
senior tag
válasz speed3456 #48466 üzenetére
Ha a chifit megszeretted, választhatod a CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM tápot.
15 rugóból kijön. Korszerű és hosszúak a kábelei / csati-kínálat is jó... -
reset
senior tag
-
őstag
460-as Zalman tápom (Zalman ZM460B) szórakozik, nem mindig kapcsol be a gép elsőre. Új tápot szeretnék tehát. Ami nagyon fontos, hogy a táp halk legyen. Ne zúgjon, ne sziszegjen, ne sípoljon, tehát ne zajongjon. Sajnos erre nagyon érzékeny vagyok, este mindent meghallok. Thermaltake-t emiatt adtam el (hangos volt a ventije), Seasonic-ot is emiatt vittem vissza (magas frekvencián sípolt). A Zalman bevált.
Tehát fenti bevezetés után szeretnék tanácsot kérni. A következőket néztem ki:
- Cooler Master Silent Pro M600W (24e)
- FSP 500W Everest (25e)
- Corsair PSU-550VX 550W (25e)
- Zalman 500-HP (35e)
- Enermax MODU82+ 525W (35e)Ami konfigot hajtania kéne:
Asus P5Q3, Core 2 Quad Q9550 2,8 GHz, 2x2 GB CSX 1600 MHz, Gigabyte 9600GT Silent, 5 db merevlemez, 2 db író.
Értelemszerűen jobb lenne valamelyik olcsóbb. Az Everest pl. szimpi. Még annyi, hogy lehetőség szerint legyen moduláris, illetve legyen alkalmas alsótápos házhoz is, mert lehet, hogy majd olyanra lecserélném a házamat, és nem tudom, hogy ennek pl. az Everest megfelel-e, illetve elég halk-e? A Corsair-ről írta valaki ebben a topikban, hogy terhelés alatt eléggé felhangosodik, illetve a Cooler Master Silent Pro M600W-ről is írta valaki, hogy bizony van egy morgó zaja a ventinek.
Javaslatok?
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
vzsryl
nagyúr
válasz Intelligencs #48475 üzenetére
Ami számodra tökéletes lenne, az a Be Quiet Straight Power E7-480 CM.
-a géped fogyasztása tunninggal is nagyon max. 200-250W
-nagyon halk
-moduláris
-55cm-es a legrövidebb kábele, tehát alsó-tápos házboz is elegendő
-minőségi FSP-vel legyártatott belső, nagyon jó kondikkal (csak TEAPO és OST)
-árban sem olyan borzasztó, 27k-ért lehet kapni normális webshopbanmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
őstag
válasz vzsryl #48476 üzenetére
Köszi a tippet! Megnézegettem, sajnos egyetlen olyan boltban sem lehet kapni, amit favorizálok, illetve sok helyen csak 1 év gari van rá. (Ha csak tehetem Aqua-ban vásárolok, mert ott nem szórakoznak a garis ügyintézésnél, és ez nekem fontos.) 5 db SATA van rajta, nekem viszont 6 kellene (5 merevlemez + az egyik író), de ez a legkevesebb, ezen molex-SATA átalakítóval lehet segíteni.
Esetleg amit írtam Enermax, annak a 425-ös változata (ha már ezek szerint nekem annyi is elég), arról mi a vélemény? (Ez van Aqua-ban.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Intelligencs #48475 üzenetére
Corsair-t vedd, arra 5 év gari van és olcsóbb is mint a "kussolj" márkájú.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz vzsryl #48476 üzenetére
a géped fogyasztása tunninggal is nagyon max. 200-250W
Ezt meg honnét álmodtad meg? Nekem is van hasonló gépem Asus M2F + Q9550 + HD4670 +2db 1.terrás HDD a proci lájtos 3825.MHz (8,5*450).en jár alulfeszelve és LinX tesztet futtatva (ugye itt VGA nem terhelődik) lazán benyalja a 260.W ot (ja tápot nem írtam de 85.% feletti a hatásfoka)
-
őstag
Kérdés mennyire hangos. Corsair hangjára azért többen panaszkodtak, itt ebben a fórumban is, de táptesztnél is. Sajnos a hangra nagyon érzékeny vagyok, nekem még egy Seasonic táp is hangosnak bizonyult, ami pedig a halksági lista élén van.
Meg egy 40 ropis Linksys routert is azért adtam el 20-ért (...), mert magas frekvencián sípolt. (Asszony például nem is hallotta, nekem viszont ölni támadt kedvem 1 óra után a router közelében.) Szóval félek, hogy hangos lesz a Corsair
[ Szerkesztve ]
-
Krisinto
őstag
válasz DroiDMester #48479 üzenetére
Mivel mérted,hogy annyit eszik?
-
nagyúr
válasz Intelligencs #48477 üzenetére
Jó lenne a Corsair táp de ha érzékeny vagy a ciripelésre akkor inkább NE válaszd elég sok Corsair táp kezd el ciripeelni 2-3.hónap használat után és sajnos ez NEM garanciális probléma így nem cserélik ki! (namegy ugye biztosan tudod hogy a legtöbb Corsair táp SeaSonic belsős) b ár SeaSonic ból is van jó ami nem ciripel M12 600 ilyenem van ez NEM ciripel és bitang halk!
inkább picivel többért Enermax 525W Modu-82 EMD525AWT-01 31.ért! ez tényleg kussban van és NEM ciripel!
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz 14adam #48376 üzenetére
Én nem tudok róla hogy az FPS-hez köze lett volna, Inwin commanderek jók köszönhetően a CWT-nek többiről passz.
(#48400) ko-ko82 : Ha rendes körülmények között használod nem!Nincs melegben, megfelelően vann megválasztva teljesítmény szerint, a házszellőzést nem ő végzi.
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
Még mindig nem igazán sikerült eldönteni.
CX400 vagy VX550 (sajnos a VX450-t nem tudom beszerezni)Melyik a megbízhatóbb, melyik hajlamosabb hangosodni és ciripelni?
Egy i5 750 (4GHz) + HD5870 (volt mod nélküli tuning) kombóhoz kellene.
4+4 tűs alaplapi kiegészítőnek min 55-60cm-hosszúnak kellenen lennie.
Előre is köszi. -
Krisinto
őstag
válasz DroiDMester #48483 üzenetére
Csak azért azt el ne felejtsd,hogy az a 7300-as core kevesebbet eszik,mint a te procid,és azt is meg merem kockáztatni,hogy az 5770 is kevesebbet eszik mint a 4670
Táp felől mérted,vagy a konektor felől?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Krisinto #48486 üzenetére
a srácnak jól elolvastad a konfigját?
Asus P5Q3, Core 2 Quad Q9550 2,8 GHz, 2x2 GB CSX 1600 MHz, Gigabyte 9600GT Silent, 5 db merevlemez, 2 db író.
Itt nem látok se HD5770.es se C2D 7300.at!
Amúgy meg VGA ra térve: a HD4670.nek 59.W a TDP a HD5770.nek meg 108.W csak hogy tisztába legyél a dolgokkal!
Mérés értelem szerűen Konnektorból felvett (260-300.W között ingadozott tápom 88-90.% hatásfokkal üzemel, vissza számolhatod a valós teljesítményt)
-
Krisinto
őstag
válasz DroiDMester #48487 üzenetére
Huhh..jajj..
Félreolvastam valamit!
Elnézést! -
Dyno
veterán
válasz zsombor22 #48442 üzenetére
Elég lesz a mostanid is!
(#48432) bmwsan : Ennek fuss neki mégegyszer.
(#48459) Krisinto : HX620 egy tízessel olcsóbb...de annyival rosszabb is,elég öreg táp már..!
Öreg rendben, de új amikor veszi az ember az a hatásfok emg nem sokat dob rajta, én biztos hogy nem adnék annyit a hx650-ért.
(#48463) tomyoy: Bőven jó lesz a hx620!
(#48483) DroiDMester: Szorozzál hatásfokkal.
Továbbá csak a gépet mérted, vagy monitor hangfal miegymás is rávolt rakva?(#48475) Intelligencs: Enermax nem igazán fog ciripelni, FSP hajlamos, nálam vx450 is tette emg egy SS401HT SS is.
(#48487) DroiDMester : Milyen tápod van hogy 89-90% körüli hatásfokkal bír?
[ Szerkesztve ]
-
Krisinto
őstag
Igen,közben én is utána néztem a dolgoknak,bár én sem adnék annyival többet egy tápért,mert x mennyiségű a hatásfoka...
(#48487) DroiDMester :
1:Ha a konnektor felől mérted,akkor rá volt dugva a monitor és egyéb eszközök is.
2:80-90%-os hatásfokkal bíró tápod van,akkor ez valami Enermax lehet nem? és gondolom valami 600w feletti!,mert én nem mostanában találkoztam 90%-os hatásfokkal bíró táppal!
Amit legalábbis én láttam annak 87 volt.
Bár lehet,hogy nincs igazam,akkor toljatok le légyszíves[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bmwsan #48485 üzenetére
HX620 már drága lenne?
Vagy SEASONIC SS-400ET elég fincsi 80+ BRONZ minősítésű
-
Dyno
veterán
válasz DroiDMester #48491 üzenetére
Ez vx450 alapja, csak nincsenek hosszú harisnyázott kábelek mieymás.
-
bmwsan
senior tag
Tehát kellene egy táp max. 25K magasságában ami elég lenne egy HD5870 +i5 750-hez.
Csak a CPU lenne komolyabban tuningolva.
És fontos lenne hogy 4+4 pin min 55-60 centis legyen.(#48491) DroiDMester: Gondolkoztam a HX620-n is csak sokan mondták, hogy öreg meg stb. illetve a kábelhossz is problémás.
CX400 elég lenne?
Elvileg VX450-t szerettem volna, de az most nincs iponon.
VX550-ről vélemények?mod lsc: csak az a baj hogy ha máshol veszem arra megint rá jön a szállítási költség és úgy annyira jönne ki mintha iponon vennék egy VX550-t.
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz Intelligencs #48480 üzenetére
A corsair vx 450-et azért szokás szidni mert túlságosan lassú a ventije, emiatt nagyon halk és egyesek szerint melegszik /csak a halkságot tapasztaltam eddig/. Emiatt ezt a "corsair hang" dolgot nem nagyon értem. Már majdnem egy éve hajtok egy vx 450-et, a tücskök az udvaron ciripelnek, a táp még nem. Ha igazán halkat akarsz akkor ezt ajánlom, az 5 év gari sem mindegy.
Mod bmwsan : Nem hiszem hogy bármilyen gondot okozna ha máshol vennéd a tápot, még akkor sem ha az iponon szerelik össze a gépet.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
vzsryl
nagyúr
válasz Intelligencs #48477 üzenetére
Az Enermax-nál az 500W alattiaknak túl rövid a kábele. A 24 + 8 pines általában 45cm, ami alsó-tápos házban felejtős.
Vagy 525-os Enermax, vagy Corsair HX450. Ami épp van aqua-ban, és telik is rá.(#48479) DroiDMester: Nem álmodtam én semmit, csak tisztában vagyok a fogyasztásokkal.
9600GT Furmark alatt 68W: [link]
Q9550 max. TDP-je 95W, és átlagos, léghűtéses tunninggal sem fogyaszt többet 150-170W-nál.
Ha leterheled a gépet CPU+GPU stresszteszttel, akkor közben egy vinyó van használatban, ami max. 5W-ot fogyaszt, tehát ez nem is számít, amúgy sem 12V-ról eszik.
Ha rendes fogyasztásmérővel lemérted, és 260W jött ki eredményül, akkor a 85%-os hatásfokkal számolva 221W-ot evett a gép. Persze ez csak akkor igaz, ha a monitor, hangfal stb. nem volt rádugva a műszerre.Szerk.: Akkor 89%-os hatásfokkal számolva 231,4W.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
nagyúr
Mint írtam Seasonic M12 600 a táp! itt van tesztelve a FIX kábeles S12.es verziója! 87.% körül teljesített 110.Volos hálózaton tesztelve ha kicsit jártas vagy táp terén tudhatod hogy 220.as hálózaton +2-3.% al jobb hatásfokkal mennek a tápok mint 110.Volton! De mutatok másik tesztet ahol 220.as hálozaton tesztelték M12 600 ami pontosan van nekem is! nézd meg a Watt-os táblázatot 220/194 kiszámolhatod 89.% hatásfokot mértek itt is rá!
Másik miből veszed hogy elavult a Corsair HX620 lazán megy azik 86-88.% hatásfokkal csak utána kéne olvasgatni! tessék és ezt is 110.Voltal tesztelték tehát erre is rálehet számolni még +2%-ot!
Fenti 260-300.W os tesztemnél kizárólag a gép volt mérve ne nézzetek már ennyire lámának!
vzsryl gyere el ha nem hiszed el Q9550.al mutatok neked simán 300W feletti tesztet is! csak procit dolgoztatva a 95.W tuning nélkül értendő 4000.MHz-re húzva (1,30.V körüli vCore val) röhögve bekajál egymaga a Q9550.proci 120-130.W ot!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DroiDMester #48496 üzenetére
Sajnos kifutottam a szerkesztési időből tehát a másik teszt a tápom-ról! (lap közepe felé Watt os táblázat)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát a VX450. soha nem lesz 80+ BRONZ minősítésű tehát nem lehet benne eza Sesonic belső! ez elég új szériás Seasonic a VX450 már vagy 3-4.éves széria! de kiválló kis táp nekem HX450.em volt ami ugyan az!
bmwsan olvasd el meg nézd meg belinkeltem a HX620.ról tesztet 88.% hatásfok! szóval nagyon jó táp!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz DroiDMester #48496 üzenetére
Én még keményebb tuningot és 150-170W-ot említettem. A 9600GT meg tuning nélkül nem fogyaszt többet 70W-nál, és 20-30% húzással sem megy 100W fölé. Tehát durva tuningal (nem folyadék hűtéssel) nem tudom elképzelni azt a 300W-ot, csak esetleg a hatásfokkal számolva, de még úgyis necces.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
bartucc
addikt
válasz DroiDMester #48498 üzenetére
Nekem kicsit fura hogy kioktatod Dyno-t, de hát új korok, új szokások....
Nem mondta hogy a VX-450 80+ Bornze lenne, csak a HX kapta meg, azon kicsit javítottak tudtommal, nem sokat, de pont eleget.
A 650-es meg mindenképp jobb mint a 620-as.... De felesleges mindkettő jelen esetben ezek szerint.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mobil flották
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX 3000 sorozathoz ventilátor szett / Trinity - AMP Holo
- NZXT H510i Rivals Limited Edition - My Hero Academia
- Új, SSD és HDD hűtők, féláron! (Piros, Kék, Fekete)
- MSI 3060, 3070, 3080 új ventilátor
- EVGA Super NOVA 2000W Gold tápegység eladó, pár nap üzemidővel, 8 év First Shop magyar garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs