Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
Aktív témák
-
SPQR
tag
Helló
GIGABYTE ODIN 585W
Erről a tápról mi a vélemény?
A választ előre is köszi. -
kfron
aktív tag
válasz technoboy19 #29095 üzenetére
Na, itt írják, ha jól értem, az AMD oldalán, hogy milyen tápokat ajánlanak az Ati videókarikhoz: Link
Seasonic SS-430GM Active PFC F3 (430W)
Radeon™ HD 4870 & 4850
Radeon™ HD 3870 X2
Radeon™ HD 3870 & 3850Mindez csak azért érdekes, mert a Corsair CX 400-ban is Seasonic belső van...
Röhögve viszi majd a 4830-as karidat.
(Érdekes viszont, hogy szinte csak 500-600W fölött ajánlanak tápokat... a fene sem érti...
biztos részesedést kapnak Atiék a táp gyártóktól... )Nna, még egy link
[ Szerkesztve ]
-
kfron
aktív tag
válasz technoboy19 #29095 üzenetére
[I]"6-7 k volt asszem pár hónapja egy gagyi házzal együtt."[/I]
Ajánlom neked a topic nagy kedvencét: Corsair CX 400-at
(Bár mostanában nem nagyon lehet kapni...)Ez is jó választás számodra: Gigabyte
És lehetőleg sürgősen cseréld le azt a tápot, saját érdekedben! (Legkésőbb holnapig )
[ Szerkesztve ]
-
technoboy19
tag
Nem hiszem, hogy nagyon jó minőségü, viszont halk.
6-7 k volt asszem pár hónapja egy gagyi házzal együtt.
Úgy tudom, hogy a 4830 ba kell dugni valami kábelt a táptól is, csak nem tudom, hogy miféle kábelt, meg, hogy van e olyan nekem.Bocsi a műveletlenségemért, de nem vagyok otthon táptémában
ÉRTÉKELÉS: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/hsz_47415-47415.html http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Dyno
veterán
válasz technoboy19 #29093 üzenetére
Ha valami normális minőségű 400w-os akkor még sok is, ha meg valami gyatra minőség akkor meg bármikor meghalhat és akkor elég nagy a valószínűsége hogy visz is magával vmit.
-
technoboy19
tag
Hali!
Szerintetek Sapphire 4830-hoz kell 450 wattos táp, vagy eldöcög 400 wattossal is?Jelenlegi sapphire 3650 ddr2 512 megás ddr2 sapphire karim akarom 4830-ra lecserélni
Csak mert itt azt írják, hogy kell hozzá minimum 450 watt.
Gépemben van 1 athlon x2 5000+ proci, 2 winyó, 1 dvd író, 4 gb kingmax 1066 mhz ram
Azt hiszem a proci max 65 wattot "eszik".
A választ előre is köszi!
Üdv.:
Andris
[ Szerkesztve ]
ÉRTÉKELÉS: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/hsz_47415-47415.html http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Archer
őstag
Ok, köszi a válaszokat, akkor a Seasonic lesz a győztes.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Archer
őstag
Úgy látom elég egybehangzó a vélemény. Köszi a választ. Esetleg azt nem tudjátok, hogy egy kvázi-szinuszos szünetmenteshez (APC Back) jó ez a táp? Mert egy Chieftec-ről váltok pont e miatt.
-
elfelejtette
veterán
válasz Archer #29083 üzenetére
Hy!
Ebből a kettőből a Seasonic-ot, ha tényleg csak egy ezressel drágább, annyit simán megér...
Üdv.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Archer
őstag
Üdv!
A kettő közül melyiket ajánljátok?
-Zalman 360B-APS
-Seasonic S12 II 380Árban kb. egyformák, a Seasonic egy ezressel drágább.
-
bartucc
addikt
-
elfelejtette
veterán
válasz Apone33 #29078 üzenetére
Akkor addig el fog muzsikálni a géped a Chifivel. Csak szedezz egy füldugót...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Apone33
őstag
válasz elfelejtette #29077 üzenetére
Sztem egy 450-es Crosair meg bőven elég lesz, vagy?
Hát igen az nem ártana bár leginkább este szoktam gamelni fülhallgatóval, így nem zavar annyira.
[ Szerkesztve ]
Play Hard!!!
-
elfelejtette
veterán
válasz Apone33 #29075 üzenetére
Hy!
Downgrade?
Elméletileg el fogja bírni, ha nem húzod agyon a karikat, és a procit. Csak egy kicsit hangos lesz...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Apone33
őstag
Hy all
Szerintetek a jelenlegi konfigomat ( az adatlapomon rajta van) elbírja egy 400 w-os Chieftec táp? előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Play Hard!!!
-
bartucc
addikt
válasz saskaa #29069 üzenetére
Hát nem rossz táp, nem tudom pontosan milyen belsővel szerelik, talán GLN-400-as FSP bél van benne.
De sztem a Gigabyte Superb 460w jobb választás.
hmiki28: jó választás
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
saskaa
tag
halihó
Gigabyte ODIN 470W
erről a tápról tudok nekem tapasztalotot/véleményt mondani??
előre is köszA demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.
-
hmiki28
tag
hyper tx-el
-
hmiki28
tag
sziasztok
a konfig:gigabyte ds3 lap
5200 proci húzva 3500 mhz
ati 4870
4x1 giga geil ram
GIGABYTE Superb 550W PPFC jo lenne hozzá?? vagy elég a 460-as is?
melyiket vegyem szerintetek??köszönöm! -
bartucc
addikt
válasz KőkorSzaki #29060 üzenetére
Kicsit késett a hsz.
hmiki28: nagyon ratyi, egy Gigabyte 460W SuperB sokkal jobb lenne...
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
venember83
nagyúr
Extreme power ezért nem is szerepel az első hsz-ben az ajánlottak között.
-
Chaser
legenda
Feltűnt, hogy erre válaszoltál?
"2007-07-15 19:32:36"szerk: Én azért egy CM m520-at el tudnék képzelni 1-2 félresikerült széria alapján nem kell messzemenő következtetéseket levonni, a corsairból is az 550vx első darabjai nem úgy sikerültek, ahogy megkívánta volna a közhangulat...de javították
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vergilx
őstag
hi all!
egy gigasuperb460 megbírkózik egy 3870x2 vel nem?
vagy legyen mellé inkább 9800gtx+? -
hmiki28
tag
sziasztok
ultra power SH-T510PP-ről mi a véleményeteket? megbizható? -
Davidof92
senior tag
válasz venember83 #29048 üzenetére
Köszönöm a választ. Nekem a kinézete tettszett meg főképp, meg levan akciózva 17-ről 12-re, ami nemkis spórolás. A kevés csati engem nem zavar, nekem 1 dvd olvasóm(ide) és egy vinyóm(sata) van tehát 1 sata meg 3 ide így is üres maradna.
Bartucc: Tényleg jó a cx400(nem osztott 12-es ág, halk), csak se az ipon-ba nincs se a pcx-en.
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz Davidof92 #29047 üzenetére
Jó tápok, FSP belsővel, de ebben a kategóriában kicsit jobb a Corsair CX-400, alig gyengébb 12V-on, de halkabb. De jó vétel ettől függetlenul az OCZ
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
-
Davidof92
senior tag
Üdv, véleményt/tapasztalatot szeretnék kérni a következő tápocskára:
OCZ StealthXStream 500W -
gothic20
aktív tag
válasz venember83 #29043 üzenetére
A cx400 egész jó és csak 14k . Seasonic 330-ast viszont csak egy helyen találtam17k-ért az kicsit sok. Néztem még egy FSP Everest 400W-os tápot moduláris 14.5k erről mi a véleményed?
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
-
gothic20
aktív tag
Sziasztok
A HTPC-m be kellene egy csendes, jó táp. A gép fogyasztása kb max 65W lesz. Ha moduláris lenne az + pont de nem feltétlenül szükséges. Úgy 15-16k szánnék rá.Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
őstag
Sziasztok,
Enermax Revolution tápcsaládról mi a véleményetek?
Üdv!
-
14adam
addikt
-
Itome
tag
Halihó!
Szeretnék új tápot venni, de nem tudom melyik lenne a "legjobb" választás (a legjobb ugye relatív)
Szal, jókat hallottam a Corsair tápokról, pl a VX450-ről, de ajánlották már az Enermax Liberty 400-at is. Véleményeket tudnátok mondani nekem ezekről?
Természetesen más megbízható tápok is érdekelnek, ilyesmi árfekvésben (~20k)Előre is köszi!
-
bartucc
addikt
válasz KőkorSzaki #29032 üzenetére
Az OCZ 48W-tal tud többet 12V-on, nem jelentősen erősebb. De a Corsair halkabb picit. A fesz stabilitásban. a Corsair nagyon jó, teszt.
-
Chaser
legenda
válasz KőkorSzaki #29032 üzenetére
Én a 400cx-ből csak szélzajt hallottam, ha ez segít valamit.
-
KőkorSzaki
tag
válasz KőkorSzaki #29031 üzenetére
Úgy látom hatásfokra egyformák.
Marad a fesz stabilitás, ami továbbra is érdekelne, ill. a hangjuk (adda ventik ide vagy oda). -
KőkorSzaki
tag
válasz bartucc #28594 üzenetére
Engem is ugyanez a téma érdekel: OCZ StealthXStream vs Corsair CX-400.
OCZ-ben és CX400-ban egyaránt ADDA venti van amúgy, szinte teljesen ugyanazok (bár más csapágyazású, de ugyanaz a sebesség- és zajosztály az adda termékszámozása szerint).
A hűtőbordák a Corsair-ben meggyőzőbbek, a Seasonic bél nekem egyébként is jobban tetszene (csak szubjektíve), viszont nem tudom hatásfokra mit tud (OCZ 83% körül van).
Ami engem igazán érdekelne, az a fesz. stabilitás. A Corsairről itt van adat: [link], és itt a 12V-os ágon a 11.82V-12.41V fluktuáció nem hangzik túl jól (még akkor sem ha szabvány szerint OK). Lehet h. az ágakra bontás hiányzik. Meg lehet hogy nem. Az OCZ-ről itt van egy teszt: [link], annak ott dicsérik a stabilitását, de nem is teszteltek olyan alaposan.Ennyit tudtam a témához hozzátenni, gondolom néhány embernek segítettem ezzel - ezek a tápok jelenleg árban hasonlóan elérhetőek (~14k). Ha valaki az én döntésemet tudná további dolgokkal, tesztekkel segíteni, azt megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli1222
addikt
válasz kkrisi #29028 üzenetére
Szia.
Csak biztosra akartam menni. E6300-ról Q6600-ra cseréltem a procit, meg már egy 280GTX volt a házban, és nem akartam, h véletlenül is elfüstöljön vmi. Több, mit 1 évig volt az előző tápom, de nem volt vele semmi bajom. 6 órája van az új, a gépben, idáig minden okés. Nagyon halk! A vinyók jelenleg a leghangosabbak. Holnap tuningolok, de nem hiszem, h bármi gond adódna majd. De holnap még írok, h hogy bírta a terhelést.
-
kkrisi
senior tag
válasz Zoli1222 #29022 üzenetére
Hello! Nekem is ugyan az a tápom van mint neked volt! Én is gondolkoztam már h a süllyeztőbe dobom és veszek én is egy VX450-t. Neked mi volt a problémád a régi táppal?(csak azért h mire számítsak míg le nem cserélem én is. Mert nekem már a vinyóm mikor dolgozik akkor úgy kerreg mint a fűnyírógép! Nem tudom h ez közre játszik a táppal)
és mik a tapasztalatok az újt táppal a régihez képest?
-
Zsubi
őstag
Sziasztok újra srácok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy adott konfignak: Intel Core i7 920 @ 3.8 GHz, Gigabyte X58 Extreme, 2x 1024MB OCZ DDR3 Platinum @ 1140 MHz 6-6-6-19, WD Raptor 740ADFD 74 GB, Sapphire HD 4890 1 GB GDDR5 videókártyával kb. olyan 340W csúcsban a fogyasztása akkor ha még tovább tuningolom a procit is és még mellé a vid. karit is akkor kb. mennyivel emelkedhet a fogyasztás, olyan tuningra gondoltam amikor az ember a rendszere határait keresgéli v. extrém OC-ről van szó tesztekhez
És ha pl. egy jó fajta tápot (Corsair) annyira leterhelek már hogy nem tudja azt a teljesítményt leadni amire a rendszernek szüksége van akkor egyszerűen lekapcsol és ennyi vagy esetleg valaminek lehet ilyenkor baja
Jah és még annyi lenne hogy mennyire szokták a Corsair tápokat túlméretezni teljesítmény szempontjábólBocsánat a láma kérdésekért és a válaszokat köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok
Ma volt táp csere a gépben. (LcPower550W --> CorsairVX450)
Csak onnan tudom, h működik, h megy a gép. -
Chaser
legenda
válasz saskaa #28995 üzenetére
APFC vs PPFC...Magyarországon jelenleg teljesen mind1. Mi a netto fogyasztásért fizetünk, a többit az elmű állja A PFC csak javítja a bruttó fogyasztást, ebből a szempontból magasabb hatásfokú az aktív, áramkörös megoldás, viszont 1úttal újabb meghibásodási forrás is a passzívval szemben, amit megoldanak egy vasmaggal. 450-es saga kb egy 350-es PNF..azért drágább mert fehér színű és fekete a ventirács benne, meg kapsz hozzá egy dobozt Ennél sokkal jobb megoldás egy 5k-s FSP-PNR -az ára miatt- 7-8k-s PNF -elnyűhetetlen-, vagy 10-11k-ért egy GB 460SuperB ami szintén FSP, de GLN, jobb hatásfokú, APFC-s, ha annyira ragaszkodsz hozzá. A 450-es saga van vagy 13-14k, szóval hagyd ki.
szerk: #29013 seckcsongrad: A fentebb leírtakat olvasd el te is.
[ Szerkesztve ]
-
-
bartucc
addikt
válasz seckcsongrad #29013 üzenetére
Bár ennyiért sokkal jobb választás a Gigabyte SuperB 460W
-
14adam
addikt
válasz seckcsongrad #29013 üzenetére
igen jólesz,ha nemlesz tuning
-
bartucc
addikt
válasz medium84 #29003 üzenetére
Nem értem miért nem fogadod meg a tanácsot. Veszel egy PNR FSP-t 5k-ért, örök élet, de ez a táp ha tönkremegy a gépedet is tönkreteszi simán, nincs benne megfelelő védelem!
seckcsongrad: örülj hogy nem égett le semmid sem még. Ezzel a táp 4 maggal, és GTX+-al terhelve olyan mint a tüzijáték zsinórja, ha meggyújtod, bármelyik pillanatban leéghet
kkrisi: nagyon halk az biztos, dB nem tudok mondani sajnos
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz seckcsongrad #29002 üzenetére
Elég , ha nincs tuning . Extrém tuningnál a 4 mag miatt lehet hogy kevés .
Az élet kegyetlen .
-
seckcsongrad
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen confighoz milyen táp kellene?:
alaplap Gigabyte
2x1 giga Kingstone hyper x
500giga samsung vinyo
Intel 4 magos 2,5mhz
Geforce 9800gtx +most Codegen 400w-os om van de nagy terhelés alatt lefagy a gép. Szerintem a táp miatt lehet.
Egy fps 400w-os elég lenne? -
bartucc
addikt
válasz kkrisi #28997 üzenetére
Simán el fogja vinni, ha négymagos cpu és erősebb vga kerül a gépbe akkor is, és tényleg erősebb a VX-450
(#29000): sztem a Corsair VX-450-nél nem találsz jobbat ennyiért, és erősebb semmiképp se kell sztem, ha csak nem tervezel komoly SLI-s vagy CF-es rendszer erős procival. Ha árral van a gondod, egy CX-400-as is bőven elég.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest