Hirdetés
Aktív témák
-
Kombat
őstag
-
noncsika
tag
sziasztok egy gyors kerdes
intel e8400
ati 4870
2*2giga ram
1-2 vinyo+dvdiro
ehhez milyen tapot ajanlotok, hogy kesobbi ujitasok se kottyanjanak meg neki? (kesobbiekben lehet cserelnem majd 4850x2-re a vga-t, es nem szeretnek amiatt ujbol tapot venni)
en ezt neztem ki: Enermax 425W Modu-82 EMD425AWT-01
eleg lenne szerintetek ez, vagy gyurjak mar inkabb az 525os verziojara?
ha tudtok jobbat ajanlani akkor batran. fontos, hogy halk legyen es nem kitetel a szotyi ar, de nekem sincs feneketlen penztarcam, inkabb egyszer egy jo elven vasarolnek, mint a olcson tobb gagyibbat -
noncsika
tag
hat egy 24"os monitor melle lesz ez a konfig, tehat nativ 1920*1200ban mennenek a dolgok, ha gyengen teljesit a 4870 akkor lenne csere 4850x2re kesobb, de nem 4870x2re, az mar sok lenne a penztarcanak
egyebkent egy antec p182es kuckoba koltoznenek ezek a cuccok, nemtom, ott ez a lecsatolhato kabelezes elony vagy hatrany, mindenesetre akkor ha jol veszem ki inkabb 525 legyen a jovore valo tekintettel -
noncsika
tag
koszonom
-
Bobbysolo
tag
Sziasztok!
Giga EP45-DS3, E8400, 8800GT vagy Ati3870.
A 400-as BlueStormII-t vegyem ehhez, vagy vígan elviszi a 350-es is? Húzni nem akarom.
Köszönöm a segítséget! -
TTomax
félisten
Ezt a tápot meg szabad venni? [link]Ez a 70A ez valós adat???
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Sziasztok,
Egy olyan tápra lenne szükségem ami legalább 450W-os és megy 110V-ról!
Amiket néztem a neten azok nem igazán tudnak 110V-otA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
lala42
őstag
Hali mindenkinek!
Szerintetek melyik a jobb, megbizhatóbb?
TR2 Power 470 W0089 aktív PFC?
[link]vagy
CIEFTEC GPS 500AB A
[link]A thermaltake szerintem nem tünik rossznak, de semmit nem találtam véleményeket róla.
A chieftecről pedig itt olvasgatva már rosszakat is hallottam.Ha van valakinek véleménye, tapasztalata ezekről kérem ossza meg velem
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Márton
nagyúr
sziasztok!
lecserélném MS tápomat, melynen ugyan semmi baja, sőt még csendes is..
Az első percekben. Komolyan, ahogy bekapcsolom a gépem szinte semmi hang 2m-ről.
(1 samu vinyó van bennt meg pörög az E2160-on a potival fixen leszabályzott gyári venti)
5-6 perc után viszont valaki hangoskodni kezd, és csak a tápra gyanakodhatok.
Pár ezer ft volt, mégis végzi a dolgát évek óta, gép napi 8-10 órát megy, szóval nem szidnám most.
Amit kinéztem az egy Seasonic S12-II 330 v. 380W.
Szerintem jelenlegi konfighoz elég lenne a 330, a kérdés inkább az, hogy a teljesítménybeli változással a hangjuk is nő? Vagy mind ugyanolyan halk?
És ez ugye nem változik a melegedéssel?
Ciripelésről is olvastam itt, ez valós? Mert azt sem akarom, hogy halkabb lesz, de mellette egy újabb zajforrás jön előköszi
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Kombat
őstag
válasz Márton #18718 üzenetére
A jelenlegi tápod valószínűleg azért hangosodik fel pár perc után, mert a rossz hatásfokából adódóan felfűti magát és ezért emeli a venti fordulatszámát!
A Seasonic S12-II 330 megfelelő választás! Én nem tudok róla, hogy ez ciceregne (inkább az FSP-re jellemző), de ha esetleg mégis, akkor sem hiszem, hogy zavaró lenne kb. fél méterről!
Ha esetleg egy picit többet szánnál rá, akkor nagyon ajánlom az Enermax PRO82+ 385-öt!
Nekem ennek a 425-ös változata van és tényleg iszonyat halk! -
zsolt1129
addikt
válasz Szten Márs #18721 üzenetére
Lehet hogy halkabb de az FSP sem hangos.Meg szerintem ahhoz a konfighoz bőven elég lenne a PNF is,arról nem is beszélve hogy mennyi pénzt meg lehet rajta takartani.
-
-
Márton
nagyúr
válasz zsolt1129 #18722 üzenetére
köszi a tippet, de sajna az van, hogy ha halkabb a Seasonic, akkor az lesz
Most ez a fő szempont!
6k vagy 11k az most nem kérdés. 20-at persze már nem adnék.Egyébként a mostani is 12cm-es ventis
Akkor jöhet az S12-II!szünetmentes ha később lesz, fogja vinni ugye? nincs ezekkel gond?
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
diegho
nagyúr
válasz zsolt1129 #18722 üzenetére
álljunk meg egy szóra. nekem volt PNR, PNF, HLN, GLN fsp tápom, mindegyikből 10db felett és ez a nem hangos ez relatív. Elhiheted, hogy egy Seasonic után még véletlenül sem akarom egyiket sem hallgatni, pedig most is itt a polcon 10db HLN, de számomra nagyon zavaró a hangja, pedig ez jóval halkabb, mint a PNF. (HLN van eladva zalman-ként)
-
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Picit megkesett kerdes, mert mar jon hazafele a tapom, de azert szeretnem tudni, hogy mennyire jartam rosszul.
Ma vettek nekem tapot Budapesten, en nem tudtam jelen lenni a muveletnel.
Eredetileg 400 -as pPFC -s FSP -t, vagy 460 -as aPFC Gigabyte -t szerettem volna a gepbe (ATI HD4850, I. P45, I. C2D E8400, 4 db. 15K -s SCSI HDD), de sajnos nem volt egyik sem a boltban, ahol az ismeros volt, igy, mivel csak noname-k voltak + Chieftech, az utobbit valasztottam.Egyelore annyit tudok rola, hogy 450 -es, aPFC -s, a konkret tipus majd este derul ki, ha a mar a kezemben lesz.
A kerdes: jo lesz ez nekem a fenti gephez? (Nem lesz tul sok, vagy tul keves?)
Jobban jartam ezzel, vagy rosszabbul?
Van egy regi APC Back-UPS 500 -as (BK500MI) szunetmentesem (Idezet a kezikonyvbol: "Hullamforma: A szinuszhullam lepcsos kozelitese; a csucs- es az effektiv ertek azonos a halozateval."). Mukodni fog vele rendesen?Elore is koszi szepen a segitseget!
Udv.:
LaciUi.: Sajna angol az ExpressGate az alaplapon, ezert nincs ekezetem.
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
venember83
nagyúr
Nagy valószínűséggel nem fog menni a szünetmentessel, mivel a Chieftecben alkalmazott aktív PFC nem szereti a kvázi-szinuszos szünetmenteseket. Melléfogtál, mert a többi tápba szerelt aktív PFC áramkör esetén sanszos lett volna a működés, de itt sokkal sanszosabb, hogy nem fog működni.
A táp különben jó, minőségi cucc, lehetne erősebb (főleg 12 volton 450-es létére) és halkabb (ha már 12 centis ventivel szerelik), de a konfigodnak meg kell feleljen, működnie kell vele a gépszörnynek.
-
szaba75
tag
Hali Skacok!!
Megtudná valaki nekem mondani,hogy a CORSAIR PSU-620HX elég-e ennek a confignak??????
-GIGABYTE GA-X48T-DQ6
-PLEXTOR PX-810SA/T3 SATA
-INTEL Core2 Quad Q9450 3.20GHz járatva
-ZALMAN CNPS9700 NT
-SAPPHIRE HD4870 X2 2GB GDDR5 FULL PCIE
-WD 300GB VelociRaptor SATA 10K
-WD 500GB GP 7200rpm 16MB SATA2
-CORSAIR TWIN3X2048-1600C7DHX
-HÁZ:ANTECH Nine Hundred EBBE A HÁZBA VAN 4 DB 12CM VENTI ÉS 1 DB 20CM VENTIELÖRE IS KÖSZI A VÁLASZOKAT
-
nyunyu
félisten
Egy olyan tápra lenne szükségem ami legalább 450W-os és megy 110V-ról!
Aktiv PFC-s tapoknak ez nem szokott gondot okozni, altalaban 100-240V mennek.
De a Seasonic S12II es Corsairnek alcazott variansai mar 80V-rol is mukodnek. (igaz joval rosszabb hatasfokkal, mint 230V-rol, de ez az osszes tapra igaz...)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
aneda
senior tag
válasz diegho #18725 üzenetére
A HLN, hiába van 12cm-es ventivel szerelve hangos.
Az oka a belső hűtőbordák kicsi felülete, magyarul a fillérbaszás.
Egy hangosabb környezetben lehet hogy nem hallani a hangját, de a kétvinyós 3 ventillátoros gépemben bizony hangos volt...Az oroszok már a spájzban vannak!
-
-
tomi909
tag
ÜDV.
Ez a konfig-om:
E4400, 965P-DS3, 2x1GB Kingmax 800Mhz, FSP 400W pssive PFC, Seagate 7200.10 320GB
+ Vennék egy 4850-es videókártyát.Az lenne a kérdésem, a jelenlegi táb elvinné ezt a videókarit??
FSP ATX-400PNF 400W PASSIVE PFCElőre is köszi a választ.
Tomi
E5200 @ 3500MHz, Gigabyte P35-DQ6, 2x1GB 800MHz Kingmax, 320GB Seagate, Sapphire HD 4870 512MB, FSP ATX400PNF
-
Bagira01
veterán
Most rakom össze a húgom gépét. Asus p5k, 2Gb geil 800-as ram, e2160 9x330-on 1,28v-al és egy x1950pro meg 2 régi 80gb-os ide vinyó. A kérdés h egy 400w-os super flower atlas táp?
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Traxx
őstag
válasz Bagira01 #18744 üzenetére
Az 1950 pro nem egy energiazabáló szörny. A proci, bár tuningolva van, de az sem fog 150W-ot enni. Szóval szerintem elég lesz.
Mod: [link]
"A vizsgálódást szokás szerint a fogyasztással kezdtük. Ez korábban fájó pontja volt a Radeonoknak. Ki kell emelni, hogy a grafikonon látható értékek a teljes konfiguráció fogyasztására vonatkoznak, ráadásul a felhasznált táp 80%-os hatásfoka miatt még egy 0,8 tényezővel is meg kell őket szorozni."[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
riov
tag
Hi All !
Ezen konfighoz mekkora tápot javasolnátok?:
Core2Duo E4400 (@3,4GHz)
Asus P5k Delux/Wifi-AP
2x1024MB Geil Ultra 1066MHz
2xSamsung SpinF1 750GB 32mb
WD 500GB 16mb
Pioneer 216 sata és Pioneer 110 pata író
Házban 2x120mm, 2x90mm, 3x80mm FAN
Thermaltake silent tower
XFX 9800GX2 640M 1GB (PCIE 6pin + 8pin)Melyik típus/márka a megbízható és stabil?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
*** Home office ***
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest