Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
iamdoki
tag
Újabb voks a Note 4-re (már a Note 3 is nagyon jó volt, pár napja volt a kezeim közt a 4-es, nagyon jó), illetve az M8-ra. (Az M7 volt az első androidos telefon, amit alig bírtam megakasztani, ez sem lehet rosszabb) Egyikben sem fogsz csalódni.
Sony-tól én is félnék...járt már a kezeim közt pár darab. Bár ha nem fontos a frissítés, akkor ne félj tőle. Mindig az első frissítés után kezdenek el akadni"Because I sad so, that's why..."
-
iamdoki
tag
válasz snake5946 #71466 üzenetére
Szia!
Ha 12 éves lánynak lesz, gondolom nem egy phabletet szeretnétek venni
4,5-colos kínálatban, ami szerintem még kezelhető méret, van pár opció az országban, függetlenül 50 körül.
Én ezeket tudom ajánlani:
LG F60
Huawei Ascend G6
Prestigio Multiphone 5455 DuoSzemély szerint én a Huawei-t preferálom, minőségre remek, és odafigyelnek a szoftverre is. Garanciáztatás sem veszélyes dolog itthon.
Ha nagyobb méret is érdekel, keresek abból is, illetve ha szolgáltatónál vennél, írd meg kérlek, hogy melyiknél érdekelne, meglesem a kínálatot.Ha esetleg szóba jöhet kínai rendelés is, írj privátot, és segítek szívesen.
"Because I sad so, that's why..."
-
iamdoki
tag
válasz Rathrol #71028 üzenetére
Szia!
Nem hiszem, hogy a Xiaomi elhanyagolná azt a készüléket, sokkal hamarabb volt rá 4.4, mint pár újabb modellre. Amúgy sem arról híresek, hogy elhanyagolják a vásárlókat, legalábbis én ilyen véleménnyel még nem találkoztam.
DE, ha mégis megesne ez, akkor ott van az a rengeteg custom rom, elég népes tábornak örvend a készülék."Because I sad so, that's why..."
-
iamdoki
tag
válasz polgi803 #71022 üzenetére
A THL T6 Pro 1280x720-as felbontással bír.
Ha nem akarod "agyonberhelni", akkor szerintem a root felesleges. (Ha viszont fontos, akkor itt egy leírás a rootolás menetéről)
Igazából mind a két telefon jó, és nem igényel buherálást. Teljesen jól működnek gyári állapotukban is
Azért dobtam még be a THL-t, mert combosabb benne a hardver. A Snapdragon 400 sem rossz, de azért az MTK 8 magosa gyorsabb, viszont lespórolták a karcálló kijelzőt
Ami a Xiaomi mellett szól, az a lehelettel nagyobb aksi, majomüveg, flash támogatás, OmniVision kamera és a Glonass.Szerk.: Amúgy ezen az oldalon lehet mazsolázni, összehasonlítani
[ Szerkesztve ]
-
iamdoki
tag
válasz igergo19 #71011 üzenetére
Szia!
Galaxy Ace 4 és a Redmi 2 hardverre szinte megegyezik. Legalábbis a processzor és a videóchip azonos.
Ami miatt én viszont a Redmi 2-t ajánlanám, az a Miui, a nagyobb kamera (8 megapixel) és a nagyobb kijelző(4,7'). A másik különbség az IPS LCD és a Super Amoled. Egyik sem rossz, de én az IPS-t jobban szeretem személy szerint.
Ami kicsit durva, hogy itthon a hivatalos webshop nagyon túlárazta a Redmi 2-t, kínából még vámmal is vagy 20 Mátyással rövidebb a készülék ára. (Beszerzésre ajánlom TeXaSeee kollégát apróról)"Because I sad so, that's why..."
-
iamdoki
tag
Szia!
Szerintem IPS kijelzőnél nem gáz a kis felbontás, nekem 4,7 colon volt ilyen felbontásom, és nekem bejött. Az a 3 tized olyan sokat nem számít. A Gorilla Glass hiánya kicsit rossz, de ha fóliával használod a telefont, akkor nem fog hiányozni. Esetleg kapható rá edzett üveg is, de ezt nem tudom, érdemes rákeresni.
Amúgy a felbontásra visszatérve egy kicsit, mindenki ezen lovagol, hogy minél nagyobb legyen a felbontás, eljutottunk a QHD-ig, ami annyira felesleges egy 5-5,5 colos telefonon, hogy el sem tudom mondani
A sima HD felett sem látod már nagyon a különbséget, maximum nagyítóval. Lehúzza a hardvert, szívja az akksit...élményre pedig semmivel sem ad többet. Persze ez saját meglátás, és tapasztalat. Mindenkinek más a fontos...Én is az első készüléket ajánlanám neked, picit gyorsabb proci, hatalmas akksi, a business tok meg tök jól néz ki Végre nem egy oldalra nyíló valamit adnak hozzá.
-
iamdoki
tag
Régebben nem voltak épp a megbízható működés mintapéldányai, de azóta sokat fejlődtek. Szerintem a Prestigio ár-érték arányban abszolút nem rossz, nem biztos, hogy hagynod kéne magad lebeszélni róla
Kollégáim közt is használnak páran ilyen készüléket, a Prestigio Grace például nekem abszolút bejövős portéka. Karcsú, erős, és van benne némi egyediség. A Multistart megoldásuk kényelmes, Prestigio cuccokkal jól kommunikál a telefon. Gondolok itt okos órára, és a Prestigio vérnyomásmérőre. Jah, és ami a legjobb szerintem, az ingyenes 200GB-os tárhely, azért az nem gyenge."Because I sad so, that's why..."
-
iamdoki
tag
Szia!
Android fronton a Note 4 illetve Note Edge biztosan sokáig kitart majd, elég ütős vasak. (Várható az A7 illetve az S6 Mini is)
Lehet, hogy nem árt megvárni a Sony (Xperia Z4) válaszát rá, vagy a HTC (M9, Hima Ace Plus), illetve LG (G4, G Flex 2) új vasait.Az i6 azért tűnik gyorsabbnak minden telefonnál, mert gyorsabb is, ilyen sokat számít az optimalizáltság. Erre odafigyel az Apple. Egy 512 Mb Ram-os macbookot nyomkodtam pár napja, 12 filmet (igen, tííízánkáttűűűt) indítottam el rajta egyszerre, egyik sem akadt meg...ezzel szemben a 200ezres Lenovom...hát hagyjuk is
Aztán itt van az i5-öm, erre sem panaszkodom, pedig ez már nem egy mai vas. Jó, a 8.0.0 kicsit megakasztotta a telefont, de hamar orvosolták a problémát, 8.1.2-vel tökéletesen hasít, és a maga kis aksijával is kihúz nálam 2 napot, és még az original, gyári akku van benne"Because I sad so, that's why..."
-
iamdoki
tag
Hmm...nem akarok butaságot írni, és most sajnos nincs energiám utánajárni részletesen, de szerintem Redmi 1S romolhatóbb, ha a rom alatt erre céloztál.
Gyári rom mind a kettőnél remek. Nekem kicsit jobban húz a szívem a Xiaomi által kreált Miui fele, anno már Defy-n is azt használtam. Ebben a tesztben le is van írva, hogy miért jó a Miui"És nem csak arról van szó, hogy kapok egy kutyaközönséges Androidot, aztán állhatok neki telepítgetni, hanem úgy működik a kütyü mindenféle extra trükközés nélkül, hogy azt nagyobb gyártók is bátran megirigyelhetnék. Olyannyira az ember keze alá dolgozik a masina, hogy tényleg élmény használni, tele van finom megoldásokkal, szuper ötletekkel, kedves figyelmességekkel, nem véletlenül mondják, hogy olyan, mint egy Android alapokra építkező iOS. És persze vállalkozó kedvű felhasználók ezt a gépet is össze-vissza buherálhatják."
Ami talán hátránynak tudható be (bár szerintem 10-ből 7 embert nem zavar) az nem más, minthogy a Redmi 1S gombjai nincsenek megvilágítva.
-
iamdoki
tag
Esetleg az Oppo N3, ha már elérhető megvételre, erről nem tudok még semmit. Tavaly októberben olvastam egy cikket róla, hogy idén januárban piacra dobják. Ebben is Snapi 801 ketyeg, motoros a forgatható kamera, amiben mellesleg Schneider optika van. Ráadásképp ipari acél az egész készülék...brutális lehet... Ez egy igazi gyöngyszem, de gondolom a kezdő ára sem lesz gyenge
A Lenovo Vibe X2 nekem nagyon szimpatikus, de nem ismerem még sajnos. Ami biztos, hogy a JBL most erősen kooperál a Lenovo-val, hangzásra biztosan üt a telefon. Az sem rossz érv a Lenovo mellett, hogy nagyon feltörekvőben van, meglátásom szerint Xiaomi-Lenovo-Huawei most folyamatosan verseng a világpiaci 3. helyért. Bármelyik gyártó zászlóshajója jó választás lehet."Because I sad so, that's why..."
-
iamdoki
tag
válasz akos727 #70048 üzenetére
Hú barátom, ha hozzászoktál az iPhone folytonosságához, minden androidos modell "akadozós" lesz számodra. Sajnos a legkeményebb dolgokkal ellátott androidos telefon is megröccen nagy ritkán, ez inkább a rendszernek tudható be. (Ez persze csakis saját meglátás, imádom az android adta lehetőségeket, de mindennapokra iPhone 5-öt használok)
Ha nem zavarnak tizedmásodperces különbségek, akkor nem lényeg
Nekem az android a kísérletezésre való, leginkább tabletek formájában már.
A Windows alapú készülékek is jó alternatívák, ha kicsit ki akarsz szabadulni az Apple adta kötelmek alól, volt nem egy WP telefonom, imádtam őket, csak nekem egy idő után minden telefon unalmassá válikHa mindenképp az Android mellett döntesz, érdemes valami komolyat venni.
Nexusoknál jó tudni, hogy fejlesztői készülékek, sajnos bele kell nyúlni, ha kellenek az extra, kényelmi funkciók. Ha szeretsz/szeretnél kicsit rendszerszinten belemászni, akkor elsőrangú, mert hatalmas tábort mozgat meg minden Nexus modell.Az LG G2 nem rossz alternatíva, árban is elfogadható készülék. Fogásra is kényelmes, és szerintem jó a minősége is. DE, továbbra is fenntartom azt az állítást, hogy az iPhone zökkenőmentességét nem tudja hozni sajnos
(Xiaomi és Lenovo ami nekem kicsit visszaadta az iPhone élményt, talán azért, mert ők aztán átszabják a dolgokat rendesen. A Miui és a VibeUI elég jól teljesít. A Samsung kinézetét nem szeretem, Sony szintén zenész számomra, de van ezer alternatíva...)És nem, nem vagyok megrögzött almafanatikus, csak tudom milyen az, amikor az ember ennek a sebességéhez szokik hozzá. Minden platformnak megvannak az előnyei és a hátrányai is. Erről olyan hosszú regét lehetne írni...de nem akarok
Ha Nexust választasz, inkább az 5-ös fele érdemes menni szerintem. Ha nem akarod mókolni, akkor G2 vagy iPhone 5S, ez már ízlés és pénztárca kérdése
-
iamdoki
tag
válasz Adrian Mole #70042 üzenetére
Szia!
A Telenor árai nagyban függnek az előfizetéstől.
Mivel nem tudom, hogy mennyit takar be a havidíjad céges fronton, így annyit tudok ajánlani, hogy mindenképp egy LTE képes telefont nézz ki. (50000-be belefér akár az iPhone 5S is, csak olyan a havidíj is hozzá)
Ha mondjuk Allin S csomagot fed le a céges előfizu, jó választás lehet az Alcatel One Touch Idol 2S is akár.
2150 mAh-s lítium-ion akksival, 5 colos HD felbontással szerintem egész jó üzemidőt érhet el.
A másik ebben a szegmensben az LG G2 Mini. Kicsit nagyobb akksival van szerelve, 4,7-es kijelzővel.
A GPS modul mind a kettőben kellően érzékeny tudomásom szerint."Because I sad so, that's why..."
-
iamdoki
tag
Hát ilyen kritériumoknál az ár a döntő. Amiket leírtál jó paraméterek, kínai telefonoknál rengeteg ilyen fellelhető. Vannak megbízható márkák, mint a Lenovo, Huawei, Xiaomi, ezeknél van magyar szervizháttér is. De ott van az iNew, Zopo, Oppo, Jiayu, Elephone és sorolhatnám még
Ha nem félsz a külföldi rendeléstől, ajánlom a pandawill-t, vagy a tinydeal-t. Van választék, és tudod is szűkíteni a telefonoknál a keresési kritériumokat. (Érdemes hardveraprón is körülnézni, sokan vállalják át a külföldi rendelésekkel kapcsolatos tennivalókat.) Rendeltem már mindkét helyről, problémamentes volt minden. Amire érdemes odafigyelni, hogy itt esélyes a vámolás, ami plusz költséggel járhat!!Magyar oldalon a ConCorde, a mostelado.hu, illetve az edigital is árul kínai telefonokat magyar garanciával.(Ismét csak egy pár a sok közül) Persze az ár drágább, de megéri a magyar garancia miatt általában.
Nyugodtan nézz körül, és válassz ki pár olyat, ami tetszik, segítünk dönteni, ha körvonalazódik a kép
(#70041) acura
Neked is hasonlókat tudok mondani.
Érdemes kicsit körülnézni, 100ezerbe sok minden belefér, akár egy felső kategóriás Huawei vagy Lenovo is.
Szűkítsd kicsit a kört szerintem"Because I sad so, that's why..."
-
iamdoki
tag
válasz Angelotti #70035 üzenetére
Szia!
Ebben a méretben tudom ajánlani a Lumia 636-ot, vagy az 535-öt, nem is kell külföldről rendelni és megfelelnek a leírt kritériumoknak. Árukeresőn ha rákeresel, van rengeteg jó ajánlat. 41-42000 ft környékén indul az áruk. Mindkét készülék megkapta az 1 GB Ramot, ami Windows-hoz több, mint elég, illetve a processzorok is 4 magosak.
Ha android érdekel inkább, akkor a Dogee DG800 Valencia sem rossz. A márka szerintem egész megbízható, DG550 van a baráti körben, és megbízható kütyürü.Szerk.: Bocsánat, az 535 már 5 colos, de hátha belefér
[ Szerkesztve ]
-
iamdoki
tag
válasz BrianDK #70028 üzenetére
Szia!
A Redmi Note ütős telefon, 3 hónapig használtam egy MTK processzoros enhanced verziót. Ez a 2GB Ram-os, 8 magos verzió. Nem akad, nem fagy, a Miui atomstabil!
Egy "hátránya" van, hogy lassan adják ki a frissítéseket. (13-án elvileg jön rá a 4.4.)
A 4G verzióra folyamat mennek a frissítések, de "csak" 4 magos a proci, Snapdragon 400-as soc már egy kicsit régi.
Csak azért adtam el, mert nekem kicsit nagy volt az 5,5 col-os méret. A telefon minősége amúgy kimagasló volt számomra a kínai telefonok közt. Volt már jó pár a birtokomban. iNew, Lenovo, Jiayu, Zopo, de a Xiaomi nem viccel, tényleg prémium termékeket gyártanak.
Egy valamire érdemes figyelni, hogy gyakran bele lehet futni hamisítványokba itthon is. Sokan jártak pórul így, érdemes lefuttatni pár tesztet, ha használtan veszed meg itthon, hogy a paraméterek tényleg megfelelőek-e.
A Gorilla Glass 2-3000 ft-ért pótolható, kapni rá 9H tempered glass-t, én is azzal használtam. Amúgy nem nagyon karcolódik a kijelző ennek hiányában sem. Akkuidőre meg mocskosul bitang jó a készülék, nálam 3 napot elszaladt vígan, pedig használtam is
Kamerára üti a Note 3 Neo-t, a Redmi Note fúrumában valaki csinált összehasonlításképp képeket.Ha nagy kijelzővel akarsz telefont venni, csak ajánlani tudom, főleg a fekete hátlappal, az kevésbé csúszós, mint a fehér.
Ha érdekel bármi a készülékről, igyekszem válaszolni mindenre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nikon DSLR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Politika
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1.tulajdonostól, 100%GYÁRI AKKSI, Iphone13PRO 128GB, Gyönyörű karcmentes, Független
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest