Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
borix
őstag
válasz t.imi #185259 üzenetére
A gyártókat a lényeg érdekli, ami a profit.
A kollégáid használják csak reklámokkal, meg tele szemetelve bloatware dolgokkal jó az úgy is nekik...
Reklámok, bloatware dolgaik mellett én pl simán vennék Xiaomi vonalon készüléket mert nem nagy dolog rendbe rakni, kipucolni, nem kell hozzá romolni. -
-
Ájvé
veterán
válasz t.imi #185249 üzenetére
Ma már nem kell romolni, sőt ha bankolni szeretnél telefonról nem is annyira ajánlott, mert akkor további szoftverek kellenek majd, hogy ne lássa a banki app a ROM módosítást.
Xiaomi is működik romolás nélkül, Samsungot meg garancia idő alatt még annyira se érdemes romolni (ugrik a garancia).
Nincsenek már manapság annyira tipikus szolgáltatói készülékek sem, gyakorlatilag mindegyiken rendes gyári szoftver fut.
Hát én ilyen készüléket nem találok.
Nekem Edge 40em van, igen szoftver frissítés nem a legjobb, de egyébként nagyon jó kis készülék, alig van benne néhány előre telepített app (azok is hasznosak), van benne jó néhány hasznos dolog, de egyébként szinte tiszta Android van rajta, sehol bloatware vagy reklám vagy ilyen hülyeség. Ez mellett nagyon jó áron szokott lenni, én 120-ért vettem. -
Ájvé
veterán
válasz t.imi #185246 üzenetére
Xiaomiba reklámok továbbra is vannak, talán Hyper OS-ben kicsit csökkent ez a tendencia.
Honor is kínai márka, korábban a Huawei tulajdona volt, de szankciók miatt eladta egy kínai konzurciumnak. Elvileg nem olyan rosszak, teszteket kell nézni, biztonságilag pont annyira aggályos, mint bármely más A brandes kínai gyártó (pl Xiaomi, BBK, Lenovo/Motorola stb).
Xiaominál még működik a "romolás", szóval lehet BL-t nyitni hivatalosan, garancia viszont lehet hogy már itt is ugrik (többi gyártónál egészen biztos), így akkor mindenképp Snapdragon SoC-ot kell nézned. Samsung stb biztos hogy garancia vesztés van és tudtommal biztos hogy látni is fogják hogy te BL-t nyitottál, talán még a szoftver módosítást is, bár ezt így nem tudom.
Többi márkánál nem tudom mennyire működik ez, de vannak olyan gyártók akik nem pakolják tele bloatwareel a készüléket, ilyen a Oneplus, Nothing Phone (ez egyébként UK startup cég a Oneplus korábbi társalapítója hozta létre, szóval nem kínai), Motorola, Pixel (itthon hivatalosan nem kapható), Fairphone (ez mondjuk rohadt drága, de cserébe otthon házilag egyszerűen javítható, persze kinek éri meg a kb dupla ár hasonló tudású készülékhez képest, ez mellett 5 év főverzió és 8 biztonsági frissítést adnak), Nokia (hát ár/érték arányban ez is elég gyenge).
Ezeket szerintem felesleges moddolni, mivel kis mértékében van csak módosítva a szoftver bennük.
Motorola Edge 40 sokkal jobb mint a 40 Neo, szóval a kettő közül választanál akkor az Edge 40 legyen.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz t.imi #164191 üzenetére
Kicsit utánajártam, az átalakított CCD nem alkalmas ilyesmire, mikrobolométerrel csinálják ezeket az olcsó hőkamerákat. A legolcsóbb vállalható megoldás, ha egy ilyen IR szenzort hozzámókolok egy Arduinohoz. [link] De nem annyira sokkal olcsóbb, mint venni egy telefont vagy ahhoz való USB-s hőkamerát. Egyébként a telefonokban is ugyanez a Lepton szenzor van.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz t.imi #164180 üzenetére
Ez is érdekel, ha fényképező olcsón van ilyen, már attól függően, hogy mi számít olcsónak. Mobiloknál nem valami nagy a választék: [link] Az olcsó hőkamerák meg valami nagyon gagyik még a mobilhoz képest is: [link] Igaz a mobiloknál alacsony a frissítési gyakoriság és magasabb a felbontás, a sima hőkameránál meg fordítva. Nekem is inkább ez lenne a jó, hogy magasabb felbontás, és a frissítési gyakoriság kevésbé számít. Akár odáig is elmennék, hogy 1-1 képet csinálok fél percenként, ha az kellően éles.
Buliban hasznos! =]
-
Kawauso
aktív tag
-
adp
őstag
válasz t.imi #127563 üzenetére
azért nem igazán egál, a note 5 dúrván 20%-kal jobb, lesz rá még támogatás, a p9-nek az aksija nem az igazi, kb 4 órás kijelzőidőkre lehet számítani, több mint 2 éves telefon, szerintem frissítés már nem lesz rá. Egy érv szólhat kb a Huawei mellett hogy kisebb, már ha ez szempont. Amúgy a két rendszer szerintem elég hasonló ( miui emui)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
adp
őstag
válasz t.imi #127224 üzenetére
En a xiaomi redmi note 5ot nagyon ajanlom, nappal baromi jo kepeket lehet vele loni, nagyon gyors, 8! !ora kijelzoido ebben benne van sok jatek, kis navi, cset vegyesen auto fenyeron. Ezt nem tudom mi kepes meg produkalni es 65ezert ft a 4/65gb nekem nagyon bejon a miui is
-
holozis_HUN
veterán
Z3 éa Z2 ilyen, mivel ragasztott a háta, így a nagy melegben felnyílhat, ha megolvad a ragasztó. Fut a navi, GPS, mobilnet esetleg + töltés + 40% van kint és déli napsütés... Kicsit felmelegedne. Én pl. nem tenném ki ennek egy telefont sem. Télen, kora tavasszal késő ősszel okés. De nyáron... Akár milyen strapa telefon legyen, nem tenném ki ennek a kockázatnak. Se egy S7-et, sem egy HTC 10-et sem semmit. Amúgy olcsón lehet kapni navit, az céleszköz, lehet jobban is járnál egyébként.
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
holozis_HUN
veterán
Igen, megjegyzi. Van rá mod, azzal még sokminden megnyílik a gyári appban (5.1.1 alatt) de ha zárképernyőről indítod, akkor alapból aitomata jön ne, de pár kattintás és bejön a megjegyzett manuál beállítás. Bírja, ha olyan a tartó, amin tud rá fújni a klíma, vagy árnyélban van. De direkt napon megfő.
-
holozis_HUN
veterán
Manual mód indul, ha beállítottad. Kivéve zárképernyőről. Mivel látom fotózni akarsz, ezért lehet jól jönne a Z3 dedikált kamera gombja. G4 szint nem lesz a kamerával, de szerintem mobilhoz képest nem rossz. GPS nagyon pontos rajta, bár a twlefon a meleget nem szereti. Még kapni fog az MM mellé egy főverziót. És ebben van FM rádió, moddal szerintem lehet füles nélkül is használni. 90k körül van most.
Bár napon navigálásra nem ajánlom, leolvadhat a háta...
Ha valami hiba van az írásban bocai, nagyom rossz az út
-
Ájvé
veterán
Nyilván ennyiért nem egy top készülék kamerában se, de botrányosnak biztos nem mondható. Ezen a fórumon még nem láttam ilyen jellegű hozzászólást. Erős közepesnek mondható a kamera minősége. Olvasd el a teszteket róla.
gurabli:
P6-ot felejtsd el, P8 Lite sokkal jobb.
Lenovo vibe x2-t nézd meg, az szinte tégla, iponon 80-ért van.[ Szerkesztve ]
-
Pirostank
csendes tag
Szia, kb 3 hete vettem en is az asszonynak, feherben, droidhoz kepest sebes. Ha belenezel az ace 4 forumba, az egyetlen hatranya az erzekelök hianya, de ez hamar megszokhato, engem nem zavar. Ajanlom a Greenify nevü progit, sok gondod nem lesz vele "-töprenges teren". Föleg, ha rootolod is. Üdv
Üdv : Tankok
-
Dzsana
senior tag
Szia, én abszolút laikusként írok most, de mivel én is telefonvásárlásban vagyok, és én is ebben a kategóriában nézelődök, ezért talán jól jöhet, ha leírom a gondolatmenetemet, mintegy önigazolásul is. Gondolkodtam én is kínai telefonokban is, el is mentem az MM-ben személyes tapasztalatot is gyűjteni. Elolvastam sok tesztet is, és végül a Samsung Galaxy S3 neo mellett döntöttem. Egyrészt ebben az árkategóriában neki vannak a legjobb paraméterei, az elődje, az S3 a legsikeresebb Samu telefon volt, az S4-S5 sem tudta túlszárnyalni. Azért írom, hogy ebben az árkategóriában, mert a neo már picivel 50k felett beszerezhető, míg a két kínai 60-70k közt. A háttér támogatása egészen biztosan a Samunak a legerősebb, és 2 év garancia van rá. 1-2 kollégámnak is van S3-asa, és nem lassult be 2 év elteltével sem, érdekes, hogy Neked belassult. Megfelelő rendszer karbantartással talán ez orvosolható lett volna, az android olyan, mint a tamagochi, rendszeres gondozást igényel. A neoban a RAM is több, a proci is újabb, tehát olyan rossz nem lehet. Az is elősegítette a döntésemet, hogy az MM-ben pont ott volt a Samsung promoter embere, és a zsebéből ő is az elődöt, egy S3-ast húzott elő, 2,5 éves neki. Gondolom, a Samsung embere megtehetné, hogy egy újabbal szaladgál, de elégedett vele, s nem akarja lecserélni. A S4 nem tud dupla annyit, régebbi technológia is, mint a neo, pedig az ára dupla annyi. A kínaiak IPS panele sem volt számomra annyira meggyőző, mint a super amoled kijelző, és energiatakarékosabb is. A neo frissíthető a legújabb lollipop-ra is. No meg egy kínai telefonért nem szívesen fizetnék ki 15-20k-val többet, mint egy Samsungért, talán nagyobb a bizodalmam is felé, de ez lehet, hogy csak elő ítélet. Hát így röviden ennyi.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Gear S3 - második kör
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Titanfall 2
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest