Hirdetés
- AuraSync kibeszélő topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezso
tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Anyóspajtásnak (84éves) keresek mobilt lehetőleg 50 ezer Ft-ig.
Jelenleg egy Redmi 9AT 2/32 -je van, de az vállalhatatlanul lassú
Ami fontos: 6,5 coll körüli kijelző, jó láthatósággal, nagy akku, könnyű kezelhetőség, legalább 4/64-es, jó hangminőség.
A telefonáláson kívül a Facebook, hírek olvasás, Youtube viszonylag jól fusson rajta és egy Pl. a tárcsázó ne 5-6 mp alatt nyíljon meg. (A többi, Pl. kamera, NFC, wireless töltés, stb. másodlagos)
Amit eddig néztem:
Samsung A05 (kiesett)
Xiaomi Redmi 13c
Moroloa Moto G14
Ha esetleg tudnátok jobb, megbízhatóbb telefont szívesen fogadnám a tanácsokat.
Előre is köszönöm!Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
Cblacksmithc
tag
Igaz, ugyanígy gondolom. Október elején vettem kv-főzőt a mediamarktban, azóta se közelíti meg azt az árat...
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
brugo
aktív tag
-
brugo
aktív tag
Mikor olcsóbbak a telok most ,vagy karácsony után ?
-
9Petya2
tag
válasz HagaNRG #191286 üzenetére
Szia! Én is hasonlóan döntésképtelen vagyok..van egy 6 éves Xiaomi Mi 8-m, amivel igazábol csak annyi bajom van, hogy az akksija még gyári és így napjában többször is felkell tennem tölteni, viszont amire nekem kell, bőven elég Viszont egy ideje nézegetem a telókat és Xiaomiból az említett 14 es bejönne, de az ára.. azt nehezen tudom benyelni😕 Lehet elég lenne egy 14T is nekem, mert tényleg semmi extra felhasználás nincs,( jó kamera az lényeges)de ha már vennék, akkor nyilván hosszabb távra ismét, amire a sima 14 lehet jobb választás..nehéz ügy ez🙂
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Cblacksmithc #191291 üzenetére
Amazonon is láttam, de maradnék azért egy magyarországi garanciás terméknél ha lehet.
-
Orgi
addikt
Tök hasonlóan érzem én is, érdekes módon szintén egy Realme készülékkel, 9 Pro+. Ideális méret, az egész jó fotós a kategóriájában, semmi durva bug, tök élvezet használni. Már 2.5 éve használom, olyan 2 év után elkezdtem nézegetni a felhozatalt, de semmi sem ragadott meg igazán. Bevallom ha lehetne újra a 13 Pro+ telójukat kapni nálunk, gondolkodás nélkül megvenném. Én a Xiaomi 14T készülékkel szemezek amúgy, kézben fogva nem tűnik olyan hatalmasan nagyobbnak, de az ajánlott 14 még jobb, ha nem félnék ettől a kamera párásodás dologtól (fő felhasználói területem túrázás és ott fotózás).
[ Szerkesztve ]
-
csonkadavid
tag
válasz Bdanyy #191284 üzenetére
S21 Fe-t használtam 2 évig munkára. Napi akár több óra telefon, email plusz a privát cuccok. Egyetlen dolog amit fel tudok hozni ellene az a gyatra üzemidő. Minden másban a mai napig tökéletes. Nem beszélve a méretéről ami az s23 Fe -nél is sokkal jobb. Minimális káva, vezeték nélküli töltés.
A műanyag hátlapot meg a tok miatt észre sem veszed.
A keret egyébként fém.[ Szerkesztve ]
-
kovta23
tag
Szia!
Azta! Érdekes írás volt. Sok mindenben egyet is értek és hasonlóan is érzek, hihetetlen hogy rá tud függeni az ember egy készülékre.
Én is nehezen engedem el a mi 9 lite-t.
De holnap meg fog történni.
Én a helyedben ránéznék a xiaomi 14-re.
Remek kamera erős profi 6.36os méret -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Következő dilemmával küszködöm- esetleg adott esetben segítséggel is szolgálhatok a hozzám hasonlóaknak.
Van egy Realme 10-em. Alsópolcos, olcsó telefon, nem túl kimagasló fotózási képességekkel.
Viszont semmiben sem szenvedek hiányt vele kapcsolatban, ergonómialiag pedig tökéletes- aminek most két héten keresztül ittam a levét. Ez egy kvázi kocka telefon, oldalt sincs sehol, semmiféle lekerekítés. OLED kijelző, 120Hz, gyorstöltés, tényleg semmiféle hiányérzetem nincs e telefonnal.
A kamerát viszont nagyon szerettem volna fejleszteni, gondoltam, bele is mentem a lehető legjobb mobilba, bármi áron- minden áron jelszóval.
Csak sajnos a Pixel9 nem hozta be a hozzáfűzött reményeket. Tökéletes persze, csak épp semmiféle előrelépést nem éreztem a Realme 10-hez képest a tényleg kifogástalan minőségű fényképeken kívül.
Nem tudtam megbírkózni a teherrel, hogy az 50 ezres mobilból +300 ezer felárral lett meg ugyanaz a mobil, kicsit kisebb kijelzővel (6.4->6.3"), illetve a gyorstöltést is elfelejzettem és sok-sok év után újra lett egy lassan tölthető mobilom.
Még frissiben hoztam egy Motorola Edge 50 Pro-t is.
Itt már érezhető előrelépés volt, a kijelző vakítóan éles és fényes, előrelépés még a Realme után is. A fotók meglepően közel álltak a Pixelhez, ha minden tökéletes volt fényviszonyok tekintetében, viszont jóval több bemozdult kép született, mihelyst elkezdett az ember random eseményeken, rendezvényeken, vagy gyenge fény mellett fotózgatni.
De még így is bejött az egész csomag a brutál gyorstöltéssel, 120W adapter a csomagban, wireless töltés, 512GB, 3x optikai zoom életemben először mobilban. (200k alatt megdöbbentően felsőbbrendű telefon lett volna ez a Motorola Edge 50 Pro, csodálkozom, hogy ennyire kevés szó esik róla itt, az ajánlóban)
Csak bumm, majdnem két heti próbálkozás és 99%-os erőltetett használat után is ha kézbe vettem a Realme-t, megvolt a hazatérés élménye és érzése.
Egyszerűen fájó volt belátni, hogy nyűg az új telefon. Otthon még elment, mozgás közben viszont fájóan kellemetlen érzés volt a hajlított kijelzős, nagy tepsi, selymesen csűszkálós érzésű mobilt használni. Éreztem, hogy ez bizony idő kérdése és ki fog ugrani a kezemből- hiába tűnt úgy otthon, szobai biztonságban, hogy ez aztán mindenben előrelépés a régi, megszokott után.
Végülis nincs már sem Pixel9, sem Motorola, reccenés és szemernyi megbánás, vagy hiányérzet nélkül nyergeltem vissza a két friss, nem épp budget kategóriás mobil után a maradi Realme-re.
Hajt viszont a szándék, hogy egy 2024-es, az előzőekhez hasonló színvonalú fotózási minőséget kapjak, de nem kell se hajlított kijelző már, se pengevékony mobil (érdekes, hogy a Pixel bár nagyon hajazott a Realme kialakítására, de az se volt épp szimpatikus az Iphoneos kerekített szélekkel és bizony jóval nehezebb is volt a megszokotthoz képest. De még az az egytized colos méretcsökkenés is kellemetlen volt. Tehát ez a 6.4-6.5 körüli méret az ideális nekem.
Van valami ajánlatotok egy ennyire kekec, maradian konzervatív felhasználónak?
Köszönöm előre is, aki rászánta az időt az elolvasásra és a válaszadásra. -
tknof1871
őstag
válasz kisharsany #191282 üzenetére
Szeretném összehasonlítani más telefonokkal. Vannak oldalak amik performance szerint rangsorolnak. Ezek jól kifejezik a telefonokon mennyire gyorsan nyílnak meg az alkalmazások, mennyire gyorsan reagál?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok! Használtan 100k környékén van samsung, amit érdemes megvenni? S22 van pont abban az árban, de ott elég rossz exynos van úgy rémlik. Annál s21 FE jobb lehet a snapdragon miatt? A szériát nem ismerem egyáltalán
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
NoOne1976
őstag
A családban tovább adott P20 Pro már szenved, így cserélni kellene, de nem szánnak sokat telefonra. A Honor 200 Lite visszalépés volna? Vagy az eltelt 6 év miatt tud már annyit ez a szegmens is? A kamerája milyen?
Azért is kérdezem, mert a ph-s cikkben is lehúzzák, hogy hiába az oled kijelző, de csak 90hzet tud. A P20 szerintem annyit se tudott... Normál felhasználás, főleg netezés, spotify, és kamera használat. Másra nincs szükségük.[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Pixel 8a. A topikjában nem jött válasz ezért itt is megkérdezem.A cikkben írt ár elég magas. De majdnem 3 hónap eltelt. Itt találtam 158 000 Forintért.
Ez a 158k ár már jó, teljesen korrekt?A hét évnyi szoftveres támogatás szimpatikus. De ennyi idő után vajon mennyire lesz használható az akkumulátora?
USB Type-C 3.5mm-es jack adapterrel lehet vezetékes headsetet használni hozzá és működnek a headset gombjai? Jár hozzá adapter vagy külön kell venni?
OTG képes. Ezt egész pontosan nem tudom mit jelent. Például adapterrel csatlakoztatni tudom hozzá a Type A kártyaolvasómat és microSD kártyáról nézhetek filmet, vagy a médiafájlt a telefon belső háttértárolójára kell másolni és onnan tudom nézni?
Úgy általában, a Pixel 8a egy jó okostelefon? Főleg böngészés, email, dokumentumok, táblázatok lesznek használva. Nem akarok címlapfotókat készíteni. Hú, most csak röviden és ennyit tudok az igényekről írni. Semmi extrém igény. + netbank app. Legyen biztonságos. Hogy mondják? Privacy?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
xkrissx
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne csak..
Redmi 9T-t érdemes lehet Samsung Galaxy S22-re cserélni?
Köszi a választ előre is. -
motoflug
őstag
Sziasztok!
Új okostelefont szeretnénk ajándékba.
Mivel 3-4 évig meglenne, így a támogatottság biztosan szempont. Kamera, stabilitás a fontos, illetve, hogy ne legyen túl nagy. Androidost szeretnénk, egy régi P30 lesz lecserélve.
Ársáv 150-200e között mondjuk.
Mit ajánlanátok? -
ricsiv92
tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni:
Kezdem úgy érezni, hogy az iphone XR-en jönnek ki a hosszú használat jelei. Már több helyen sérült, a kijelző kezd karcosodni, az eszköz hosszabb használatra jalantősen melegszik, illetve "hisztis a töltőkre" (Talán kontaktos kezd lenni). Yettel Prime Plus az előfizum és szeretnék is maradni, az elérhető készülékek között válogatva.
Eddig, amiket találtam, de bizonytalan vagyok:
Samsung A55
Pixel 8a
A szükséges információk:
- Árkategória: Mehet 22 hóra, de. max 5 ezer Ft havi díjat szeretnék.
- Használt vagy új?
Újat szeretnék mindenképp. Szeretem, ha nem kell folyamatosan cserélgetni a telefont és éveken át kiszolgál.
- Hol vennéd meg?
Újonnan gyártói garanciával, előfizetésre a szolgáltatómnál. A korábban írt limittel.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a hosszútávú használhatóság prioritás volna.
- Mire használnád? Telefonoálás, böngészés, social media, videófelvételek. Fontos, hogy használható 4k 24 fps videót legyen képes felvenni, széles látószög nem prioritás, figurafestést szoktam felvenni, ami egy kicsi dolog. Az is segítség volna, de nem prioritás, ha a kamera autofókusz kevésbé lenne őrült, mint az XR-en. Sajnos mély tech tudásom nincs, hogy tudjam egyáltalán lehet-e ilyen?
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Andoid és IOS-en vagyok otthonosabban, a mostani céges Redmi 13-at egy katasztrófának élem meg HW, SW egyaránt, csak telefonálásra használom.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Az XR mérete nekem elegendő volt, de rugalmas vagyok. Ez nem prioritás.2080 Super - Xbox Series S - Thrustmaster TX
-
ecaddsell
aktív tag
válasz kovta23 #191246 üzenetére
Nekem Xiaomi 14 (nem T variáns) van, eddig nem jelentkezett a párásodás, viszont tény, hogy nem is olyan körülmények között használom ami ezt elősegíti.
Ami ehhez kell, hogy hideg legyen a telefon ami segíti a páralecsapódást.
Magas környezeti páratartalom nem is feltétlen kell, mert elvileg a kamerán belül van a pára.
Pontos okát nem lehet tudni, hogy kerül be a pára, több magyarázat van, lehet párás helyen szerelték össze, lehet valami belül használt ragasztóból származik, vagy az IP védettsége ellenére beszivárog stb.
A kamerákat kiemelkedőn jónak tartom, micro 43-tól, kisfilmes szenzoros (FF) modern MILC-ekkel hasonlítva is. Pl. ISO12800-al is teljesen vállalható a zaj.
Persze dedikált fotós cuccok többet tudnak, de jóval többért és a használatuk elsajátítása se rövid idő.
Vsz. extrém használattól leszámítva nem kellene gond legyen a teló párásodása.
Én pl. síeléshez mindig egy másod telefont viszek fel (Jelly Star), ill. ha olyan a hely/idő, akkor zoomos kompaktot. -
dosailord
tag
Sziasztok!
Huawei P30 utódját keresem. Hasonlóan megbízható, gyors telefont keresek.
- Árkategória:
Max 350k
- Használt vagy új?
Új mindenképpen
- Hol vennéd meg?
Függetlenül újonnan gyártói garanciával a preferált, vagy a magentás szolgáltatónál lehessen beszerezni.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel?
Hosszútávra, kb. 4-5 év.
- Mire használnád?
- Chat alkalmazások, e-mail, social media, erős böngésző használat, útvonaltervezés
- Fotózás (mindennek a megörökítése), Zenehallgatás (BT)- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Android mindenképpen
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
kb. 6,3", mint a Huawei P30. Nagyon bejön ez a méret. Ha picit nagyobb, nem gond, de ez a méret nekem nagyon kényelmes.További infók amit szeretnék:
- Vezetéknélküli töltés
- IP68 preferált, vagy valamilyen védelem azért legyen
- Szép képeket készítsen, éjszaka is.
- Jó akksi idő, átlagos használat mellett azért bírjon ki egy napot, vagy többet
- Legyen pörgős, sok RAM, sok tárhely (12/512-re gondoltam).
- Ne legyen szankcionált, azaz minden app menjen rajta.Köszönöm.
-
Trust No One
csendes tag
Sziasztok Guruk!
Biztos ezredjére kérdezik ezt.
P40 Pro-ról gondolkodom egy váltáson.
Atm P50 Pro vagy kategóriájában lévő Xiaomi felé húz a szívem.
De bármi érdekelAmi fontos:
Fényképezés és zene hallgatás;
szóval jó szenzor és akksi lenne a szempont.
256gb tárhelyAmi jó, ha van:
Értelmes hardver, természetesen;
Kijelző
Nagyritkán "vágok és renderelek" ilyen-olyan appban.
Tárhely bővítési lehetőség
Google, de nélküle voltam, már megszoktam.Ami nem lényeg:
Játék.
Jack, stereo és ilyen fícsőrökHasználtat vennék.
100e körül[ Szerkesztve ]
Éí 'Aaníígóó 'Áhoot'é
-
addikt
válasz racskobalazs #191266 üzenetére
200-ért már van használt iphone 13pro vagy galaxi s23
azok méretben kissebbek iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Egy Mi 11T Pro cserén gondolkodnék lassan, így szeretném megkérdezni, hogy jelenleg milyen telefonok az ajánlottak a következő paraméterekkel:
- Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
Használtan max 200k körül, szolgáltatótól max 250k körül.
- Használt vagy új?
Valószínűleg használtakat néznék első körben.
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
Használtan aprón, szolgáltatótól, mindkettő szóbajöhet.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszútávra, min 3-4 évig bírja ki, így legyen minél erősebb.
- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
Normál felhasználás, fényképezgetés, internet, fontos a multimédia (fotózás, videózás).
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Jó a zárt is ha épp az érné meg legjobban.- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Ne legyen péklapát, a mostani 6.67 az ilyen nagyon max, de örülnék ha ennél kisebb lenne.Ilyen feltételekkel mi érné meg a legjobban? Előre is köszönöm!
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
nash1
tag
Sziasztok, általános felhasználásra, 0 játék, a fényképezés videózás minősége fontos szempont.
Melyiket ajánlanátok?
Xiaomi 13T 8/256
Vagy
Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512Köszönöm a segítséget.
-
agabe
addikt
válasz eldoble #191260 üzenetére
Azert az egy evvel korabbi snapdragon gyengebb mint a frissebb exynos. Itthon ezt lehet hivatalosan kapni.
Lattam olyan tesztet ami azt mutatta kepfeldolgozasban pl. exynosra jobban optimalizaltak a szoftvert, igy a snapdragonos procis kepek gyengebbek.
Mondjuk nem emlekszem melyik volt (sima, ultra) de samsung S szeria.
Osszessegeben nincs nagy hatranya az aktualis ev exynosanak a snapdragonhoz kepest benchamrkokban sem, es hasznalat kozben meg egyaltalan nem veheto eszre.[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz eldoble #191260 üzenetére
Szerintem ennek közel sincsen olyan jelentősége, mint ahogy egyesek elő tudják adni... Én egyáltalán nem vagyok Samsung-fan, de véletlenül sem mondanám, hogy szar telefon egy s24, főleg nem a procija miatt. Lehet, hogy egy Snapdragon 1%-al gyorsabb, vagy 1%-al energiatakarékosabb, de ettől még marhára nem lesz szar. Kb annyi értelme van, mint az Intel-AMD vitának, egyszer az egyik jobb, máskor a másik...
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Zolapapa89 #191254 üzenetére
Nekem nem nagyon panaszkodnak rokonok / ismerosok akiknek evek ota van, de ha lehet en is jobbnak tartom a samsungot, csak felara van ugyanolyan kepessegu xiaomi-hoz kepest.
Ha meg lehetne google pixelt is javasolnek de annak meg nagyobb a felara akar hasznaltban is, es nem mindenben jobb mintazonos kategoriaju samsung.Ha erzesre is azt gondolod samsung lenne a jobb, akkor s24 (23 mar sztem felejtos) [link], ugy tudom itt is hivatalos garit adnak.
De ha van Samsung kuponod, esetleg VIP belepesed, akkor akar samsung.hu-n vasarolva is kijohet akar olcsobbra, de ez mas tema.[ Szerkesztve ]
-
kovta23
tag
Sziasztok!
Van mobil tokkal foglalkozó fórum vagy kérdezhetek itt?
Köszi -
Buster17
addikt
Hali!
Árkategória. 150 körül
- Használt vagy új? Lehet új is meg pár hónapos használt is
- Hol vennéd meg? Szolgáltatótól nem.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, hosszú távra
- Mire használnád? Játék, fotó, mindennapi használat
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, andorid
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mindegy
Oneplus 8t cserélném le ami mellesleg most is bőven állja a sarat. Utód is hasonló adotságokkal bírjon és legalább 3 évig döccenőmentes legyen.Hirtelen honor 200at néztem de szeretnék több telefon közül válogatni. Tudtok párat ajánlani? Köszönöm
-
agabe
addikt
válasz Zolapapa89 #191247 üzenetére
ha android akkor s24, vagy pixel9
ha valtanal platformot mert erdekel az ios, akkor 16-os iphone eleg jo, de ha kell zoom kamera is akkor az kiesik.
Talan galaxy s24 260ezer alatt a legjobb ar/ertek, bar 12 giga ram jobb lenne igy emaitt a 200ezres xiaomi 14T lenne az idealisabb, ha xiaomi nem esne ki.[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Zolapapa89 #191247 üzenetére
Nekem a testvére volt (Honor 20), szerintem a Honor 200 család logikus továbblépés lenne, a MM akciós 200k-s Honor 200 Pro elég jó vétel.
-
kovta23
tag
Sziasztok!
Mstore-nál 199k a xiaomi 14t. Szerintem jó ár és ez hivatalos forrás rendes garanciával
-
agabe
addikt
válasz Moonwolf #191239 üzenetére
Ha maradnál a márkánál akkor [redmi note 13pro 5g] , vagy ugyanaz [olcsóbban]
Ennek mem bovitheto a memoriaja, de talan 256GB elég.
Ha mindenképp bővíthető kell, akkor [galaxy A55] jó opció.[ Szerkesztve ]
-
Zolapapa89
csendes tag
Sziasztok,
Huawei nova 5t-ről kell váltanom. Mondjuk amúgy is időszerű lenne már.
Sosem volt iphone-om, érdekelne is, hogy milyen, de nem vagyok biztos benne, hogy megéri a felárat.
A topikot olvasva és teszteket nézve en 3 telefonra szűkítettem a kört, de ha hasonló árban van jobb alternatíva akkor szívesen fogadok tanácsot.
A három készülék:
Iphone 16
Galaxy s23
Galaxy s24Ár/érték arányban a samsungok jobbnak tűnnek. Ott az s23 jobb vétel? Vagy érdemesebb az s24-et venni?
Van esetleg jobb lehetőség hasonló árkategóriában?
Xiaomi-t nem szeretnék. Igy azokat kilőném.A fentiekhez hasonló méret lenne az ideális.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
antatom
tag
válasz kovta23 #191242 üzenetére
Szia! Elég hosszú ideig olvasgattam fórumokat telefon váltás miatt, és ekkor találkoztam ezzel a jelenséggel. Hogy hol, azt most nem tudom, de arra emlékszem hogy külföldi fórumról valaki úgy szárította ki hogy legnagyobb felbontáson járatta videóval a telefont amig elment dolgozni. Ha meglesz, írok.
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Xiaomi Redmi Note 5 Pro-t használok aminek a kamerája már nem úgy működik mint új korában. Ha nincs verőfényes napsütés, de van rendesen fény, akkor egy minimális bemozdulásnál vagy ha épp mozgó a téma akkor elég homályos képet csinál, új korában ilyet nem csinált. Emiatt lenne a váltás, egyébként telefonálásra meg netezésre még simán jó.
Van most olyan telefon aminek erős az akksija és jó fotókat meg videókat készít, de nincs horror áron (nyilván a kereten belül ár érték arányban)? Ha igen melyik vagy melyek lennének ezek a telefonok?
150 nél nem akarok többet rászánni, de inkább kevesebb.
Tárhely mérete mindegy ha bővíthető microSD kártyával.[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
-
indy1984
csendes tag
Sziasztok.
Úgy néz ki a mostani telóm (Mi 10T Pro) kezdi megadni magát, s új telefon után nézek.
Eddig a Xiamoi 13T Pro / Xiamoi 14T / Nothing Phone 2 -t néztem.
Kaphatnék több infót ezekról légyszi azoktól akik ilyen készülékkel rendelkeznek ?
Esetleg ha volna más ajánlatotok ...
Amúgy nem vagyok 1 heavy user, nem játszom a telón - a 10T Pro kb 2 napig is elmegy nálam. Nekem fontos, hogy tartson az akksija min 2 napot, illetve, hogy jó képeket lőjön, s ne legyen csiga később sem. -
Orgi
addikt
-
-
kovta23
tag
válasz Daneee14 #191223 üzenetére
Szia!
Hát elég fura válaszokat kaptál.
Aki nem is tudja mit jelent a párásodás az miért ír?
Igen voltak készülékek aminek hosszabb videózás után főleg hideg helyen jelentkezett párásodás.
Viszont ez orvosolható könnyen, keress rá. Utána már nem parasodik. De nem is mindegyik 14es.
A 14t nem tudom honnan jött én nem hallottam olvastam róla.
Én biztos a xiaomit választanám a Samsungal szemben -
senior tag
-
agabe
addikt
válasz tome0001 #191186 üzenetére
Ezek kozul talan pixel9 tartja majd legjobban az arat, de azert 4-5 ev mulva az is max 40-50ezret fog erni (vagyis majd az akkori osszegnek ennyi lehet a jelenerteke), szoval nagyon nagy kulonbseg nem lesz mondjuk sz s24-hez kepest.
Kepekben talan az a legjobb, de hianyozhat a zoom lencse (foleg videonal latni a kulonbseget, mert fotonal jo munkat vegez a a feldolgozas, de persze ott is lahato a dedikalt zoom kamera elonye), szokni kell, hogy samsunghoz kepest a kepek sotetebb tonusuak foleg vilagos kulteri fotoknal, de nem a reszletek vagy a dinamikatartomany karara, es nem annyira elenkek a szinek (cserebe valosaghubbek).
Vannak jo tesztek a kamerak osszahasonlitasarol.
Akksiban pixel birja jobban, viszont az s24 kompaktabb. -
Daneee14
tag
Sziasztok!
Samsung S24 vagy Xiaomi 14 közül melyiket ajánlnátok, figyelembe véve a xiaomi párásodását?
Ha nem ez a két telefon, akkor kategóriájukban melyik másik (iphone-t kivéve)?
Köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Tomessz85
tag
Sziasztok !
Redmi Note 8 Pro telefon vált csere éretté, 60.000 és 100.000 forint között mik jöhetnének szóba ami minőségi ugrást jelentének, megbízhatóság, fényképezés, üzemidő, ez a három a fontos az ismerősöm számára. -
mexel
veterán
válasz kovta23 #191219 üzenetére
Igen, off, bocsánat ezért, de itt van talán a legtöbb hozzáértő.
Köszönöm a segítségeket. Ez a telefon amit kérdeztem annak van számla, gari és 2 év hűség is sajna...
Innentől ez kimarad.
Mégegyszer köszönöm a segítségeket, megfogadom a tanácsokat, így már el merek indulni a vásárlásba.
Már csak egy: németországból vásároltaknál is lehet ilyen? -
MODERÁTOR
válasz mindenes24 #191209 üzenetére
Én valami Samsungot vennék, ha a támogatás fontos.
Árat nem írtál, de az A1x, A2x mobilok már azért megfelelnek erre a célra.x változó, attól függ, mennyire akarsz újat/használtat, olcsóbbat, kicsit drágábbat.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
vacs
veterán
válasz mexel #191210 üzenetére
Munkatársam kérdezte korábban, hogy vehet-e használtba, szolgáltatótól kihozott telefont! Megnéztem a hirdetést és mondtam neki, hogy ne!
Ennek ellenére megvette, mert kihagyhatatlan áron volt, majd pár hónappal később letiltották a telefont!Ha gyanúsan olcsó/túl jó vételnek tűnik, az intő jel!
Kérj számlát, ha "véletlenül nem találja", akkor kérj egy képernyőfotót (akár csak mobillal fényképezze le) ahol belép arra a weboldalra ahol vette és ott látszódjon a rendelés!
Ebből majd lehet tudni, honnét van, ha erre nem hajlandó, akkor az újabb intő jel!
Kerülni kell az ilyen eladót!(^)(>.<)(^)
-
mexel
veterán
válasz kovta23 #191216 üzenetére
Az illető ebben az esetben elmondta, de mi van ha nincs számla? Millió telefont hirdetnek itt HA-n is, nagyrészükhöz se számla se gari és pár hónapos-napos készülékek. Akkor ez mind időzített bomba? Csak nem szeretnék mellényúlni, azért érdeklődök ennyit, és köszönöm az eddigieket is. Páromnak kellene valami újszerű, de nem szeretném ha egyszer tégla lenne a telefon
-
mexel
veterán
Köszönöm szépen aválaszokat! Akkor kihagyom a "jó vétel"t. Egyébként honnan tudhatom hogy egy fiatal, két éven belüli készülék az vajon előfizus, részletes vagy nem? Leellenőrizhető valahol? Mert ha nem akkor bármi vétele lutri lehet, a telefonpiac pedig pörög ezerrel.
Újat venni pedig nem szeretnék -
mexel
veterán
Sziasztok! Nem tudom ezt hol kérdezzem de itt biztosan tudja valaki a biztos választ ( találgatást ne írjon aki csak "sejti", köszönöm.
HAsznált telefont vennék és jófogáson belefutok pár újnak mondott, csak kibontott telefonba.
Van amire van 2 év gari és két év hűség is. A kérdés az, ha valaki így vesz szolgáltatótól telefontés eladja, és nem fizeti akkor a telefon tiltásra kerül? Azaz én megszívhatom ha ilyen telefont veszek? Vagy ennek nincs köze ehhez?
Csak mert akkor elengedem ezt a dolgot ha a telefont is tilthatják ha az eredeti hűséget vállaló személy nem fizet pl. -
mindenes24
junior tag
válasz mindenes24 #191021 üzenetére
Erre senki semmit?
Furcsa, korabban ment boven vita, hogy nemelyik tul lassu terkepek hasznalatahoz.Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
OnLy16
tag
Sziasztok,
A Moto G14 / G32 irány helyett van olyan ajánlott telefon, ami kisebb méretű?
5" körül keresnék (Samsung A3 2017-et váltanék olyanra, ami tud Android 10nél frissebbet)
Köszi!Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
emitter
őstag
válasz oroszLajos #191202 üzenetére
Szia!
Hasonló helyzetben vagyok, fotózás a fő szempont és 140-150 ezer a keret rá.
Amiket eddig javasoltak nekem itt-ott:Google Pixel 7A
Motorola Edge 40 Neo
Motorola Edge 50 Fusion
Motorola Moto G84
Nothing Phone 2A
OnePlus Nord 3 5G
Realme GT 6T
Xiaomi 13T (Leica lencse)
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5GSzóval van miből választani.. Asszem bemegyek a Media Marktba és megnyomogatom ezek közül, amit találok. Meg próbálok reviewkat olvasni.
Félkövérrel kiemeltem, ami nekem szimpi az eddigi utánaolvasások alapján. -
kovta23
tag
válasz oroszLajos #191202 üzenetére
Szia!
Xiaomi 13t esetleg? -
oroszLajos
aktív tag
Sziasztok. Kérdeztem a telefon saját témájában, ott is azt mondják, hogy a telefonnal lesz valami mert így ez nem normális. Úgyhogy ismét telefont keresek
Max 140 ezer, lehet használt is, csak Android, a kamera és az akku a legfontosabb. KöszönömAmiket én találtam:
Moto edge fusion
Realme GT 6T
Xiaomi Redmi note 13 pro (vagy pro plusz)Jöhet természetesen más ajánlat is.
Pixel 7 Pro Hazel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest