Új hozzászólás Aktív témák

• Keeperv85

nagyúr

válasz kali #5378 üzenetére

Mondod ezt te, akinek valóban fogalma nincs róla, hogy hogy működik a dolog?! Mert most elárultad:

"úgy nem engednék a knox free módosított firmware verziókat sem, de nem ez a cél, csak azt nem engedik, hogy a biztonság sérülékeny legyen"

Hogy mit csináltan a mivel? Mit engednek? Rootolod a telót >> bukod a garit. Kicserélsz egy tetves háttétképet: bukod a garit. Kidobsz egy gyári csengőhangot: bukod a garit! Jobb esetben ezeket eddig meg tudtad tenni: most már nem fogod, mert a knox mellett ezeket is buktad.

Milyen biztonság indokolja az ilyen zártságot?! Az anyagi biztonság, mi? Tetszik, nem tetszik, ezt kapod, ezt használod... vagy éppen nem. Mert nekem nem kell. Ha megvettem valamit, akkor hadd csináljak vele, amit ÉN szeretnék. Ja és: a vételárban benne van a garanciális javítás költsége, szóval lesznek szívesek és cserélik, ha rossz, akkor is ha én állítgatom el...

"furcsa, hogy nem főként a készülék típusa szerint érintett samsung tulajok lázadnak, hiszen ők követik a dolgot és látják, hogy knox alatt is megy a root, módosított firmware...stb"

Imádom, mikor úgy akarsz tenni, mint aki érti is miről van szó, de már egyszer azt hiszem megbeszéltük, hogy az Android és a firmware nem fedi le egymást. Ezen felül minden módosított Android verzióhoz tartozik többnyire egy módosított kernel is, de legalább egy módosított initramfs. amit nem csinálsz meg te a knox mellett, mert még egy recoveryt is képtelen leszel flashelni a garid megtartása mellett, vagy még gari vesztés mellett is.

Zárt bootloader mellett, recovery nélkül ha meg tudod mondani hogy rootolsz te egy 4.2-es rendszert, akkor emelem kalapom! Segítek, mielőtt feleslegesen keresnéd: sehogy! Nem fogod rootolni, mert nincs rá lehetőséged. Ha lenne, akkor a knox azonnal léjogosultságát vesztené, mert a rendszer elveszti a zártságát. A legtöbb biztonsági rés ugyanis a rendszerben van, nem a kernelben....

Sum:
    Kíváncsi lennék mit szólnak majd, mikor GPL sértés miatt a sz.rt is kiperelik belőlük végre. Kezdhetnénk a sort a ZTE-vel, aztán csatlakozhatnak a többiek is sorban...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés