Hirdetés
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- New Game Blitz - 2024
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy a SpyHunter progi talált a gépen egy csomó általa csúnyaságnak vélt dolgot, és ha ezeket én egyesével megkeresem a registryben törölhetem-e nyugodt szívvel?
Előre is köszi a segítséget!"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
addikt
Üdv!
Érdeklődnék azoktól, akik mélyen beásták magukat a vírusírtók rejtelmeibe, hogy az ESET-nél a trialos verzióból milyen funkciók hiányoznak, a fizetőshöz képest?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
addikt
Üdv!
Az internetes kezdőlapomnak a gogle.hu van beállítva. Most viszont valami megváltoztatta, mert állandóan az MSN. com kezdőlap jelenik meg, hiába írom át az internetbeállítások alatt. Elfogadni elfogadja, hogy újra a google legyen a kezdőlap, de ha bezárom, majd újra megnyitom ismét az MSN-es lap tölt be. Bővítményeknél is csak a google van kijelölve, más keresőszolgáltató nincs, ennek ellenére se tudok megszabadulni ettől. A víruskergetőm(Nod 32 7) nem jelez semmit, lefuttattam a Malwarebytest is, az se talált semmit. Egy keresés erejéig felraktam a HitmanProt is, ez is negatív. A neten is nézelődtem, de használható leírást eddig nem találtam.
Kérdésem, hogy lehetne levakarni a gépről ezt az MSN-es szart? Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Feltenném ebben a topikban is a problémámat, sajna a Win 7-es topikban nem igazán tudtak segíteni.
Comodo tűzfal eltávolítás, és az azt követő net kapcsolattal kapcsolatos gondról van szó, hátha itt lesz valakinek valami használható ötlete.[link]
[link]"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz blattida #32909 üzenetére
Köszi!
Egy apró, pici gondom van, jelesül az, hogy a több ezer bejegyzés közül pontosan melyek azok? Készítettem 2 képet a registry bejegyzések elejéről amit a Revo Uninstaller talált, de még legalább ötször ennyi képet kellene felraknom, hogy mind látszódjon.Továbbá az se egyértelmű számomra, ha sikerülne először is levakarni ezt a megmaradt hálózati drivert, és ezután is működne normálisan a böngésző, mi legyen a többi ott maradt szemétel? Tehát alapból én azt szeretném elérni, hogy végleg megszabaduljak a összes Comodo maradványától úgy, hogy a törlések után működjön normálisan a net.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz tankal #32981 üzenetére
Üdv!
Én is pont ebbe a problémába szaladtam bele, ami úgy jelentkezett, mintha mégegyszer újraindulna a Comodo, és piszkosul megakasztotta a gépen futó éppen aktuális progit. Azt hozáteszem, csak a Comodo tűzfalát használom. Én először a BF4 multinál futottam bele, miután kiakadt a játék, és akor láttam ezt a kis ikon nálam lennt az aztal jobb sarkába. Szabadon lehetett az egérrel bárhova mozgatni, csak épp eltávolítani nem. Mivel elég idegesítő volt ez a random felbukkanó program kiakasztás, ezért úgy döntöttem, hogy lepucolom, majd újratelepítem, na akkor kezdődtek a szívások, amiket itt olvashatsz.(L:http://prohardver.hu/tema/melyik_a_legjobb_virusirto_progi_kerdes_elott_olva/hsz_32910-32910.html)[link](/L)(/L)
[link]
Jelenleg ott tartok, hogy az ebben a hozzászólásban linkelt első megoldás alapján, előbb a vezérlőpult eltávolítójával egy síma eltávolítást futtattam, a progi persze maradt a listában, viszont utánna az ott felsorolt regisztrációs bejegyzéseket manuálisan kigyomláltam egyesével, és a gép restartja után eltünt a telepített progik közül.[link]
A helyzet az, hogy addig nem próbálkozok az újratelepítéssel, amig nem tudom, hogy mi a rák ez, addig marad a Win tűzfala.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tetete1 #32991 üzenetére
Kössz, csak nem egész értem kristálytisztán, hogy minek Defense-t kapcsoljam ki? Amennyiben a Win Defenderére gondoltál az alapból ki van kapcsolva, Eset van fennt. Comodoból csak a tűzfal volt fennt, az meg elvileg le lett vakarva, legalábbis semmi nyomát nem látom.
-
addikt
válasz pinnacle #33009 üzenetére
Ez azért elég érdekes, hogy csak annyi lenne, hogy ki-be kapcsolás, és eltűnik. Nálam, mint jeleztem fenntebb, bizonyos programokat kiakasztott amikor megjelent, pl. BF4 multi, de zenehallgatás Foobar2000-el szintén leállt, újra kellett indítani, és nem egyszer, hanem többször. Ha csak annyi lett volna, hogy az asztal jobb sarkában ott az a kis akármi, a fene se foglakozott volna vele, eszembe nem jutott volna emiatt levakarni a Comodot.
-
addikt
Üdv!
Nos, ha már sláger téma ez a CTB Locker, akik ebben járatosabbak, kérnék véleményt.
Tegnap este a gmailes fiókomban a promóciok között volt egy üzenet, amelynek feladója első ránézésre az öcsém volt.
Az emailben volt egy angol-magyar nyelvű katyvasz, számsorokkal kibélelve, meg egy nagy zöld keretben egy csatolt melléklet, hogy nyissam meg. Akkor néztem rá jobban, és láttam, hogy a feladó email címe, az öcsém email címével kb. 90-95 %-ban megegyezik, annyi eltérés volt, hogy ami az öcsém email címében nagybetű, itt kis betű volt, és volt egy 0 is a végén plusszba. Persze nem nyitottam meg semmit, töröltem az egészet, viszont két kérdés foglalkoztat azóta.
1./ A feladó(k) honnan a fenéből tudták, honnan szedték az adatot, hogy az öcsém email címével majdnem azonos címről, célirányosan pont nekem küldték el, mivel tény, hogy az öcsémtől szoktam kapni a legtöbb emailt?
2./ A CTB Locker, ha benyeli az ember, a géphez csatlakoztatott összes USB-s cuccot megfertőzi. Na már most, én gyakorlatilag a gép előtt ülve állandóan zenét hallgatók egy külső USB-s DAC-al, konkrétan ezzel[link]
Egy esetleges fertőzésnél, jelenthet valami veszélyt erre a cuccra, konkrétan olyasmire gondolok, hogy be tud-e épülni a DAC-ba, és a Win újratelepítése után, ha csatlakoztatom a DAC-ot, kezdődik előről minden?
Előre is köszi a véleményeket."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Maxtreme #33987 üzenetére
Üdv!
Én meg azért nem vetném el teljesen azt a lehetőséget, hogy a tegnapi Win frissítés is bekavarhatott, bár írtad, hogy az Xp-s gépeknél is gond volt. A Win 7-es topikban már jelezték, hogy minden előzmény nélkül nem tudtak csatlakozni a netre, bár konkrétan nem írták, hogy ez a Win frissítés után következett-e be.
Nálam viszont bekavart, ugyanis 4 db. frissítés nem tudott feltelepülni, többszöri próbálkozás után se, egy 8024402c hibakódra hivatkozva. Ezekkel volt gond: KB 3004375, KB 3031432, KB 3021952, KB 3032359.
Rákerestem a hibakódra, a Microsoft ezt írja a megoldásra:[link]Megléptem a rám vonatkozó -otthoni hálózat- lépéseket, vagyis kikapcsoltam a NOD32 8-at, a tűzfalat,a MBAM-ot, ill. beállítottam a LAN kapcsolat automatikus észlelését, és ezután már ment a frissítés, de a netkapcsolat még így se 100%-os, mert van olyan oldal ami egyszerűen nem tölt be, hosszú percekig csak fehér képernyő, minden hibaüzenet nélkül, holott ezelőtt nem volt vele gond. Szóval el tudom képzelni, hogy a kiadott frissítés valahogy nem került közeli barátságba a víruskergetőkkel, és ez is okozhatott netkapcsolati problémákat.
-
addikt
válasz szeky81 #33998 üzenetére
Nézd, ha megnézed a dátumokat, akkor láthatod, hogy én is ma szenvedtem velük, és nem tegnap, szóval nem tudom, hogy mi a szitu, csak az a biztos, hogy pl. fél órája nem tudom elérni a Battlelogot, enélkül meg bajos lesz BF4-ezni, mert sajna pont ez az egyik honlap amivel szívok a frissítés óta.
-
addikt
válasz atillaahun #34200 üzenetére
Amennyiben nem kapcsoltad ki a rendszervisszaállítási funkciót még korábban, akkor nem hiszem, hogy gond lenne egy pár nappal ezelőtti visszaállítási pontra visszaállítani a rendszert.
Bocs, közben látom megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
Érdeklődnék azoktól akik ismerik a Malwarebytes Anti-Malware mélylélektanát, hogy a speciális beállítások között, az "önvédelmi modul" ez mire jó, és érdemes-e bekapcsolni, illetve hasonló a kérdés a "vizsgálati priotitás..." beállításnál is?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Cs1csó #37039 üzenetére
Üdv!
Nálam alapból ESET Nod32 és MBAM kombó van fent a gépen. Amennyiben a netbanki használat miatt telepíteném a Bitdefender Safeplayt, mennyire viselnék el egymást a másik kettővel?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Felmerült egy érdekes probléma nálam, ennek a hátterét lenne jó valahogy kibogozni. Azoktól érdeklődnék elsősorban akik használnak MBAM Pro változatot. Tegnap történt, hogy itt a PH politika topikjában linkeltek egy oldalt, amit meg akartam nyitni, és a MBAM blokkolta mint rosszindulatú webhelyt. Megpróbáltam közvetlenül is elérni az oldalt, de úgy se jutottam fel, csak úgy, hogy ideiglenesen kilőttem a MBAM-ot. Ez az oldal a 444.hu, ami alapvetően egy politikával foglalkozó oldal, bár szerintem elégé egyoldalú , de ez nem ide tartozik most.
Természetesen megpróbáltam az oldalt a webes kizárások közé berakni IP cím alapján, tartomány hozzáadásaként, de így is blokkolja folyamatosan. Ez a helyzet minden böngésző alatt(IE11, Firefox, Edge, Chrome)
Szóval csak piszkálja a csőröm, hogy mi lehet az oka ennek a szerintem téves riasztásnak, mert ha egyszer előfordult egy oldalnál, akkor bármikor előjöhet esetleg más oldalaknál is."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
A témában járatosabbaktól kérdezném. Készítettem egy Kaspersky Rescue Disk 10-el egy bootolható lemezt, ez simán ment. Hozzátenném, hogy szerencsére nincs rá szükségem, csak készítettem egyet, hogy legyen kéznél, ha beütne a veszedelem. Próbáltam a progit, szépen betölt, a funkciók működnek, viszont megszűnik a netkapcsolat, így a My Update Center-t nem tudom használni frissítésre, ég is a jobb felső sarokban a nagy piros lámpa. Néhányszor már próbáltam indítani, a nóta vége mindig az, hogy bontja a netkapcsolatot.
Maga a vizsgálat az egyébként simán lefutna.
Mit kellene állígatni, hogy amig használnám legyen net is?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Tetete1 #37624 üzenetére
Biztos, hogy jók abban az esetben, ha nem egy egy olyan vírust kap be az ember, ami blokkolja a gépet, nem indul el a Win, mert ilyen esetben cseszhetem az online scanneres cuccokat, ha azokat nem tudom telepíteni, futtatni. Egy ilyen helyreállító lemezzel még lehet esély visszahozni a rendszert, szerintem.
-
addikt
Üdv!
Igen ezt a cikket ismerem, ez alapján ugrottam neki elkészíteni. Mint írtam, tulajdonképpen minden működik, a vírusellenőrzést is le tudom futtatni, viszont amig nem lépek ki a progiból, nincs net kapcsolat, így értelemszerűen az adatbázis frissítés lépést ki kell hagynom.
A Macrium Reflecttel meg még komolyabb problémám van, mert az meg betöltve, nemes egyszerűséggel lefagyasztja a gépet, vagyis a betöltés után se az egér, se a billentyűzet nem működik, csak reseteléssel tudom a gépet újraindítani. Ráadásul az újraindítás után a gépen található összes rendszervisszaállítási pontomat is törölte, bónuszként.
Próbáltam már úgy, ahogy a cikkben le van írva a bootolható lemez készítése, és próbáltam már ISO letöltéssel, Rufussal felvarázsolva, akkor is ez a helyzet.
Eddig jutok el a bootolás során, itt lefagy a cucc, innen nem tudok továbblépni, se egér, se bill. nem működik, csak a reset gomb."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Ok, amit a frissítéssel kapcsolatosan leírtál, de nekem alapból inkább az a problémám, hogy amig a Kaspersky RD 10 lemez bent van, valami miatt blokkolja a net kapcsolatot, csak a géprestart után áll vissza a netkapcsolat, én igazából erre keresnék valami megoldást.
A másik témához csak röviden, nem a wint tette tönkre, csak a visszaállítási pontokat törölte, és alaphelyzetbe állította.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz blattida #37633 üzenetére
Teljesen legális Win 7-ről frissítettem augusztus elején, és azonnal aktiválva is lett a Win 10. Én a rendszervisszaállítást úgy konfigurálom, hogy kb. 6 GB-nyi helyet állítok be, ezen mindig elfér kb. 6-8 db visszaállítási pont. Így volt ez a Macrium Reflectes akció előtt is, nekem csak onnan tűnt fel a dolog, hogy közvetlenül a géprestart után, hirtelen a C-n lett 6 GB-nyi szabad helyem, anélkül, hogy bármit is töröltem volna. A TreeSize Free progival megnézve, azonnal láttam, hogy a rendszervisszaállítás állt alaphelyzetbe, és eltűnt az összes visszaállítási pont.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Visormail #37652 üzenetére
Üdv!
A netem sima mezei T-Home-os, csak egy modem van, semmi router, meg egyéb ilyen úri huncutság.
Az alaplap egy 2014-es Asus Vanguard B85. Az egér és a billentyűzet alapból USB2-es csatikban van, illetve a Boot menüben ki van kapcsolva a Fast Boot opció, mert azt már tapasztaltam korábban, hogy amikor nem így volt, nem mindig tudtam belépni a BIOS-ba.
Ilyen Legacy USB mode konkrétan nincs, hanem van egy USB Support(Partial Initialization) menü, itt alapból a Partial Initialization van beállítva, ami a bootolás során az USB-s eszközök közül csak az egeret és a billentyűzetet lenne hivatott felismerni."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Olvasgatom itt az ESET Uninstaller használatával kapcsolatos tudnivalókat, és egy dolog nem kristálytiszta a leírásban:"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Tudja esetleg valaki, hogy mi a rák ez a Microsoft Edge Content Process, és miért akar ez engem titkosított csatornákon keresztül becsapni?Mindenesetre tiltottam, csak hát mégis naaa.
-
addikt
Üdv!
Az utóbbi hozzászólásokban többen javasolták ezt a HitmanPro.Alert nevű progit, gondoltam kipróbálom. Nos, akiknek 2016. aug.3 utáni tiszta telepítésű Win 10-e van(1607-es verzió), mint pl. nálam is, ott nem fog működni, ugyanis nem felel meg az MS új szabályának, azaz csak olyan driverek, programok telepíthetők, amelyek WHQL aláírással bírnak, ez pedig nem ilyen.[link]Elvileg települ, látszik is a programok között, de nem működik, semmire nem reagál, "failed" üzenettel.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
Kipróbálnám ezt a Freenom World-öt[link], csak kérdés, hogy van-e valami biztonsági kockázata ennek? Aki egy kicsit jártasabb ebben a témakörben, annak megköszönném a véleményét."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Egy féléves, ingyenes licences AVG 2016 Pro van telepítve egy Asus Vivomini PC-re, amin egy 64 bites Win 10 van, naprakész állapotban. Eddig semmi gond nem volt vele, viszont ma frissített, majd elindítottam egy teljes vizsgálatot, és mindjárt az elején, a képen látható cuccnál megakad, onnan se előre, se hátra, a "Felfüggesztés", és a "Leállítás" gombokra se reagál. Volt már egy-két géprestart, majd újraindítottam a vizsgálatot, de minden esetben ennél a pontnál véget ér a történet. A vicc az egészben, ha külön kijelölöm csak ezt az egy tételt, hogy vizsgálja meg az AVG, azt rögtön elvégzi, és kiírja, hogy minden ok.Valami ötlet, javaslat, hogy hogyan tovább?
-
addikt
Üdv!
Kaspersky Rescue Disk ügyben lenne kérdésem. Mindig van itthon, biztos ami biztos alapon egy újraírható DVD-re felrakott példány. A rendszer simán bebootol a lemezről, le is fut az ellenőrzés, ha használnám, de egy nyűgöm van vele jelesül, hogy amikor betölt a rendszer, nincs netkapcsolat, így nincs lehetőségem frissíteni a legújabb verzióra. Persze megoldás lehet, hogy mindig leszedni a legújabb verziót, majd azt kiírni újra a lemezre, de egyszerűbb lenne, ha már a meglévő verziót lehetne mindig frissíteni.
Amikor indítanám a frissítést, egy ilyen hibaüzenetet dob a rendszer:
Lehet, hogy valami beállítási gond van csak, de sajnos az angolt nem vágom, így megköszönném, ha valaki tudna segíteni."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz #54715584 #45290 üzenetére
A korábbi gépemen, amin Win 7-volt, ugyanilyen felállással működött a dolog. Tehát CD vagy DVD be, restart, BIOS-ban beállítva a boot sorrend, majd amikor betöltött a Kaspersky, a kezdőlap jobb felső sarkában megjelent egy bazi nagy lámpa, ami ha zöld színű, akkor azt jelentette, hogy az adatbázis naprakész, ha piros volt, akkor el kellett indítani a frissítést manuálisan- van rá menüpont- , ez lefutott, a lámpa zöldre váltott, és lehetett a vizsgálatot indítani. Most várhatok akár órákat is, nincs netkapcsolat. Korábban a betöltés után mindig volt netkapcsolat, most a Win 10 alatt valamiért blokkolva van a net, és nem tudom az okát. Jelenleg, ha kilépek a Kasperskyből, és újra indul a rendszer, azonnal helyreáll a netkapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
A Kasperskyvel kapcsolatosan nemrég írtam ide, hogy olyan gondom van, hogy amikor betölt, onnantól megszűnik a netkapcsolat, így a frissítés elég macerás.[link]
Ezt a választ kaptam: [link]Esetleg, ha van valami ötleted, javaslatod, azt megköszönném.
-
addikt
Üdv!
Itt tennék fel egy keresztkérdést, talán ehhez a topik témájához áll legközelebb. Szóval, miért van az, hogy legalább is nálam, a Sandboxie nem működik a Microsoft Edgevel, míg az összes más böngészővel igen, beleértve az IE-t is. Hiába próbálom az asztali ikonján, a jobb egérgombbal előhívni az " Izolált módú futtatás" opciót, az nincs ott, mint a többi böngésző esetében.Amúgy, ha közvetlenül a Sandboxiet indítom el az asztalról, akkor az IE-t nyitja meg rögtön, holott alapértelmezett böngészőnek az Edge van beállítva. Amennyiben megpróbálom a képen látható helyről indítani az Edget, akkor az ugyan megnyílik, de nem Sandboxie módban.
Lehet, hogy csak valami beállítás kérdése, de nem tudok rájönni, hogy mit kéne vele mókolni."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz marquuard #50295 üzenetére
Valószínűleg konkurenciát látja benne, és így próbálja ellehetetleníteni. Egyébként, én is már évek óta használom az IOBit cuccait, jelenleg is a legújabb 11-es verziójú ASC van telepítve, és arra is ugyanígy beriaszt a Malwarebytes, míg úgy másfél, két évvel ezelőttig soha, semmi gondja nem volt vele. Én nem foglalkozok vele, egyébként is max., havonta egyszer futtatom csak ezt a progit.
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest