Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Hol lehet beállítani, hogy egy bizonyos hangsávot játsszon le alapértelmezettként?
(több is van, de alapból pl. az angollal indul; tudom két kattintás, de mégis kényelmesebb ha egyből pl. magyar szinkronnal indulna) -
zoltan79
csendes tag
Üdv mindenkinek.Windows Media Player Classicban miért írja ki egy idő után hogy a program nem válaszol és a DVD filmet nem játssza le?Hogyan hozhatnám helyre a programot?

-
tutitibi
senior tag
Core I3 4330 CPU-m van 8 GIB RAM és integrált I HD-4600 IGP.
Ezzel szeretném a z MPC HC-t normálisan bekonfigolni.
Kell a MADVR az 24p-s 1080p-s videókhoz ???
Vagy az MPC saját renderelője is megfelel ?Ha kell MADVR, akkor mik a jó beállítások mert rengeteg van és nehéz eligazodni ?
A neten főleg Nvidia VGA-khoz találtam leírásokat integrált Intel IGP-hez nem igazán. -
sagit
veterán
Sziasztok
Adott az asztali gépem ( win7 + mp-hc x64)
Asztali gépre jack-el egy sztereó hangfal van rákötve, ez van az íróasztalomon, a gép 10m HDMI-vel rá van kötve a nappaliba a házimozira ( nVidia GTX770 küldi a hangot+képet, legújabb driver pipa, egy Onkyo TX-NR535-re)A problémám az hogy ez a leírás alapján beállítottam hogy HDMI-n a "nyers" hangot küldje, és majd az erősítő dekódolja azt, ez így megy is frankón, de amikor a gépnél ülök és ott néznék valamit akkor nincs hang mert csóri app ugye HDMI-n küldené a hangot ( gondolom én ) és nem a jack-en. Nincs erre valami opció hogy ne kelljen állandóan kapcsolgatni? Elég az is hogy a lejátszóeszközt is folyamat váltogatni kell a win-be.
Előre is köszi

-
drunkyboy
aktív tag
Sziasztok! Installáltam a Reclock-ot a már jól működő MPC-HC mellé, de nekem az MPC indításánál nem kérdez rá a Reclock használatára és nem is látom az audio render között. E leírás alapján állítgatok, de itt elakadtam. Köszi!
-
válasz
Fandango
üzenetére
Upgrade-nél is ezt művelte, utána frissítettem, de ugyanaz maradt.
Egyébként az IE és az Edge alatt az online filmek is hol működnek hol nem, pl a Chrome alatt menne, csak a gépem nem bírja rendesen. Szóval vannak érdekes dolgok ezzel a Win10-el.UI: Másik gépen meg megy rendesen, szóval nem tudom mi a baja, azt gyanítom hogy nem szereti az AMD-s drivert, mert egy kis Acer Aspire One 722-es netbookról van szó, amiben egy APU-s AMD-s HD6290-es vidikari van. Remélem majd kiforrja magát még.
-
Fandango
veterán
-
Win 10 alatt valamiért nem akarja lejátszani az mkv-kat és az mp4-eket a MPC-HC (elindítja, és befagy a lejátszó), viszont a VLC meg simán letudja. Valami megoldás, javaslat hogy működjön ?
-
Bigyo13
őstag
Valaki esetleg tudja arra a megoldást, hogy a lejátszó ne a film felbontásnak függvényében nyissa meg és állítsa be az ablak méretet, hanem mindig egyforma méretben és helyen nyissa meg?
Hiába van beállítva az Utolsó Ablakpozició és Ablakméret megjegyzése, akkor is más méretben nyílnak meg a különböző felbontású videók!
Már volt annó is egy fórum tagnak ilyen gondja: 1892 Hsz.
Köszi előre is az ötleteket!
-
szmegma
aktív tag
Huh eleg szajbaragosan irtad le, de legalabb igy a "miert"-re is tudom a valszt, nem csak a "hogyan"-ra.
A CPU eleg izmos alapbol is + most tervezem minimum 4.2 GHz-re huzni.
Akkor lehet cszn-nek lesz igaza, hogy placebo...Ezt az AC3-as bizbaszt beprobalom, nem veszitek semmit.

Koszonom.(#3064) Bal0924

-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Most kezdtem el használni a MPC-HC x64-t.
A VLC-től teljesen besokalltam.
Majdnem mindent sikerült beállítanom. Hogy úgy viselkedjen mint a vlc. De még van 1-2 gondom.. :SA kérdésem.
-Van véletlenszerű lejátszás benne?
Ha elindítok egy elmentett listát, ne az elsővel kezdje, hanem mással.
-Van olyan beállítás, amikor Bal egérgombbal rákattintok a videóra, ne állítsa meg? (nem bírom megszokni.) -
c41r0^
őstag
audio filterre ötlet: telepített és MPC-HC-ban aktivált 3th party AC3 filterrel nem megy a bitstreaming madVR mellett? mert neked lehet egy megoldás ez, ha az MPC-HC saját audio filterével nem megy a bitstreaming madVR mellett
bocsánat, itt a ReClock-ra gondoltam, nem a madVR-re... tehát a külön telepíthető 3rd party AC3 filterrel próbáld meg, hátha azzal megy a ReClock mellett a bitstreaming
bár logikailag végiggondolva ha a ReClock azt csinálja, hogy real-time gyorsítja/lassítja a videót a kívánt frame-re, akkor persze, hogy nem fog menni a bitstreaming, mert először a ReClock a videót és audiót a kívánt sebességre gyorsítja, ekkor gondolom már a teljes kikódolás megtörténik és úgy tud csak egyszerre gyorsítani/lassítani, így az eredeti bitstream anyag már nem tud hová kimenni, mert már nem létezik
-
c41r0^
őstag
válasz
szmegma
üzenetére
ha a video decoder szoftveres (none HW acc.), akkor a CPU magok dolgoznak dekódolásnál, ha DXVA, akkor a VGA dedikált egysége dekódol, ami így tehermentesíti a CPU magokat, és kedvezőbb is lesz a fogyasztása a gépnek filmnézés közben (már ha mást nem csinálsz rajta)
a DXVA copy-back-et azért javasolja a madVR renderer fejlesztője, mert akkor az történik, hogy a VGA DXVA egysége által dekódolt anyag a gép RAM-jába kerül, és a madVR onnan olvassa ki az adatokat (a DXVA native-nál meg csak hekkeléssel tud a VGA memóriájából kinyerni adatokat a madVR, ezért nem ajánlja a DXVA native módot a fejlesztője) és végzi el a renderelést
tehát sztem neked madVR-rel a DXVA copy-back a "legszebb" megoldás
ha erős a CPU-d, akkor igazából neked sztem tökmindegy, hogy +5-10%-al nagyobb-e a szoftveres dekódolás miatt a CPU terhelése, ha viszont épp határon vagy, akkor a DXVA copy back miatt meg tudsz spórolni CPU erőt, hogy a dekódolást a VGA intézze
a kikódolás minőségének szerintem ugyanolyannak kéne lennie a szoftveressel (none HW acc.) és a DXVA-val is
audio filterre ötlet: telepített és MPC-HC-ban aktivált 3th party AC3 filterrel nem megy a bitstreaming madVR mellett? mert neked lehet egy megoldás ez, ha az MPC-HC saját audio filterével nem megy a bitstreaming madVR mellett
-
cszn
őstag
válasz
szmegma
üzenetére
Lehet hogy jobb, de lehet, hogy csak placebo.
Saját tapasztalatom az, hogy gyakran előfordul ilyen esetekben. Csináltam pár screenshotot, összevetni a dxva native dekódolást a szoftveressel, de én most sem láttam különbséget. Arra már nem volt erőm, hogy direkt elbarmolt gpu beállításokkal kijön e valami, ahogy madshi írta. -
szmegma
aktív tag

Ok akkor most az jon, hogyan kell azt beallitani? Errol a szoftveres megoldasrol eddig nem is hallottam. -
cszn
őstag
válasz
szmegma
üzenetére
Na, most már én is kíváncsi lettem, mert anno teszteltem és nem láttam a kettő közt különbséget. Találtam róla madshitól egész aktuális véleményt:
"Copyback produces the same quality as software decoding. Native DXVA decoding (and also DXVA deinterlacing and scaling) is problematic because Direct3D doesn't allow me to directly access the decoded NV12 surfaces, so I have to use tricks to make it work. Depending on the GPU and the driver it might work out well or badly. Usually if it works out badly, it's either a total misconfiguration in your GPU control panel settings. Or if your GPU control panel settings are ok, the worst that should happen is that the chroma channel is a tiny bit less detailed. Should have no effect on luma."
Tehát a native nem ideális, de ha rendesen be van állítva minden, akkor nincs jelentős különbség. (A chroma beállítások szerintem elenyésző százalékban mutatkoznak meg ténylegesen.) Én magam részéről szerintem inkább maradni fogok ezek után a szoftveresnél.
-
szmegma
aktív tag
válasz
Fandango
üzenetére
Igen, erre emlekeztem mert irtad mar korabban. Pont emiatt irtam, hogy mindenki mast ir. Pl. abban mindenki egyetert, hogy KELL madVR-t hasznalni az a legjobb. De ez a hardveres kodolas nem ilyen egyertelmu. Viszont en nem nagyon veszek eszre se teljesitmenybeli se minosegbeli valtozast.
Ha ezt figyelembe veszem es csak a jozan eszemre hagyatkozom, akkor egyertelmuen a CUVID beallitast valasztanam. Viszont ha maga a fejleszto a DXVA2 mellett voksol, akkor mar elgondolkodik az ember.
Tegyuk fel DXVA2, akkor jon egy ujabb ellentmondas mert szerinted copy-back, cszn szerint nativ.
Igen, erre emlekeztem mert irtad mar korabban. Pont emiatt irtam, hogy mindenki mast ir. Pl. abban mindenki egyetert, hogy KELL madVR-t hasznalni az a legjobb. De ez a hardveres kodolas nem ilyen egyertelmu. Viszont en nem nagyon veszek eszre se teljesitmenybeli se minosegbeli valtozast.
Ha ezt figyelembe veszem es csak a jozan eszemre hagyatkozom, akkor egyertelmuen a CUVID beallitast valasztanam. Viszont ha maga a fejleszto a DXVA2 mellett voksol, akkor mar elgondolkodik az ember.
Tegyuk fel DXVA2, akkor jon egy ujabb ellentmondas mert szerinted copy-back, cszn szerint nativ.
-
cszn
őstag
válasz
Amartus
üzenetére
A copy-back visszamásolja a rendszermemóriába mielőtt kikerülne a kép, a native esetében végig a GPU memóriájában marad. A native esetében elméletileg így kevesebb a lehetőség a kép módosítására (ez nem tudom miben jelentkezik, mert én nem tapasztalom), viszont jóval kevesebb erőforrást igényel.
-
szmegma
aktív tag
Ez egy jo hir es egy rossz hir...

Rendben akkor meg azt beallitom es koszonom szepen a segitseget. Apropo meg egy kerdes, a reclock video setting resznel a DirectDraw jobb, mint a Direct3D?
Tegnap meg vegeztem egy tesztet, vegig neztem egy blu-ray filmet (1ora 47perc) es az eredmeny:
1 frame drop every ~1 day
movie frame interval: 41.71ms
dropped frame: 0
repeated frame: 0
delayed frame: 0
rendering: ~5ms (HD)
rendering: ~10ms (FHD)
rendering: ~40ms (UHD) -
cszn
őstag
válasz
szmegma
üzenetére
Ha a 4:4:4 sötét és jól kivehető, akkor a beállítások stimmelnek.
Nem feltétlen a full RGB a jó, a legbiztosabb megoldás az YCC limited, de ha új a kijelző akkor nagy eséllyel jól kezeli az RGB-t is.
Na igen, a bitstreaming. ReClockkal nem megy, mármint a legfontosabb funkcióját bitstreaming mellett nem tudja hozni, úgyhogy az egyikről a kettő közül le kell mondani.
Átfutottam a beállításokat, jónak tűnnek. ReClockban a time stretching szerintem nem kell. -
szmegma
aktív tag
(#3040) Fandango - a videolejatszas teren CSAK 32bites progikat telepitek
(#3038) cszn - Elkezdetem a beallitasokat es a PC beallitasanal elakadtam.
A ChromaRes.png kepen mit kell latnom amikor "jok" a beallitasok?
Ezt talaltam rola: This image on a 4:4:4 supported screen: 4:4:4 is purple and the background is pink.
This image on a 4:2:2 supported screen: 4:4:4 is barely or not visibility at all and the background is purple + you are able to see the 4:2:2.NVIDIA CP-ben nalam 3 opcio lehetseges:
1, RGB full
2, RGB limited
3, YCbCr444 limited
Mind1 melyiket allitom be, ugyanazt az eredmenyt latom:
A 4:2:2 fakobb es rozsaszinu mint az also hatter es nagyon vekony csikok vannak benne vizszintesen.
A 4:4:4 pedig egyszinu sotet lila.Akkor ez most azt jelenti, hogy a 4:4:4 megjelenitheto a kijelzon? A fenti 3 opciobol gondolom az RGB full-t kell valasztani?
A tobbi beallitas kesz van, par dolgot modositottam. Sikerult megoldani a problemat. Teszteltem is kulonfele tipusu videokkal.
DE!
Jott egy ujabb problema az allitgatas soran. PC ->hdmi-> erosito ->hdmi-> TV osszekottetesu a rendszerem, vagyis szeretem a DTS-HD, TrueHD es hasonlo hangzasokat. Mivel a ReClock nem engedig a MPC-HC audio dekoderjenek, hogy bitstreamelje a hangot, igy csak Linear PCM hangot kap az erositom. Erre van vmi megoldas? Fentebb linkeltem az uj, egyeni konfiguraciomat kepeken.Koszonom.
-
Fandango
veterán
ReClock csak 32bites, arra figyelj!
-
szmegma
aktív tag
A madVR beallitasait nem lehet elmenteni fajlba, hogy ne kelljen mindig allitgatni manualisan?
-
szmegma
aktív tag
válasz
Fandango
üzenetére
Koszi az infokat.
A rendering tabon a general settings es a trade quality for performance alatt ne legyen kipipalva semmi, jol tudom?A masik a devices - display modes - list all display modes madVR may switch to reszhez, milyen ertekeket kell beirni? Ezzel a beallitassal mindig is bajban voltam, hogy ugye a MPC-HC-ban is van vmi hasonlo beallitas a playback - fullscreen - use autochange fullscreen monitor mode. Nalam ez nincs kipipalva, mert gondoltam, hogy a madVR vegezze ezt a feladatot.
Ha vmi nem jo szolj ram.Az utolso ami meg kerdeses szamomra a rendering - smooth motion reszt kell-e engedelyezni, ha igen melyik opciot?
Koszonom.
-
dokee78
félisten
Miért van,hogy egy frissítés után már nem jegyzi meg a film pozíciókat?
Pedig be van pipálva.
Csak újra telepítés után működik rendesen. -
Fandango
veterán
válasz
szmegma
üzenetére
Igen azt a forumot kovetem.
Beallitasok jelenleg:
Processing/Artifact Removal: deband strenght medium, during fade high
Processing/Image enchancements: Finesharp 0.5, AdaptiveSharpen 0.2
Scaling algo:
chroma up: super-xbr sharpness 150, activate anti-ringing filter
image down: Catmull-Rom, anti-ringing, linear light
image doubling: only if scaling factor is 1.2x or bigger mindenhol bekapcsolva es super-xbr sharness 100
image up: Jinc, anti-ringing
upscaling refinement: SuperRes strength 3, radius 1, refine image after upscaling, apply SuperRes first
rendering/dithering: Error Diffusion option 2 -
Fandango
veterán
válasz
szmegma
üzenetére
madVR forumos tapasztalatok alapjan allitgatom mindig, az biztos, hogy a Super Res nagyon jo cucc, es a NNEDI3-hoz nagyon hasonlo eredmenyt produkalo, de sokkal kisebb gepigenyu super-xbr is tuti.
Az eredmenyt nagyban befolyasolja milyen minosegu a forras anyag, illetve ahhoz kell allitani, nincs mindenre jo megoldas. Emiatt is jo (bar en nem hasznalom), hogy profilokat lehet letrehozni attol fuggoen milyen a forras. -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Az mpc-hc beépített felirat letöltőjében be tudom valahol állítani, hogy jelezze, ha HI az adott felirat?
Láttam ilyen screenshotot, de attól tartok az csak work in progress feature.
(Hasonlóan ahhoz, hogy több feliratos oldalt is meg lehessen adni.)Köszi.
Üdv.
-
Fandango
veterán
-
szmegma
aktív tag
Sziasztok,
Gondoltam jovok kicsit kerdezoskodni, mivel eleg nagy valtozas tortent nalam:
Win 7 => Win 10 Home + AMD 7850 => Geforce 970Ezekbol kiindulva kell-e vmi mast allitanom a regi rendszeren futo MPC-HC bellitasaihoz kepest?
Pl. a belso szurok - video dekoder - hasznalt hardveres dekoder, itt a regi rendszeremen a DXVA2 (copy-back) opciot hasznaltam, de most elerhetove valt az NVidia CUVID. Erdemes lenne atallni?
Esetleg barmi mas egyebb, amivel meg jobb kep- vagy hangminoseget erhetek el?
MadVR-t hasznalok.
Koszonom. -
rumkola
nagyúr
Azt mondja meg nekem valaki, hogy milyen beállítással tudom azt elérni, hogy 5.1-es filmeknél de sztereó hangszórókon ne az legyen, hogy a robajok és a zene üvölt, a párbeszédek pedig ezekhez képest elképesztően halkak, így állandóan hangerőszabályzóval kell játszanom.
Van erre megoldás, akár pluginnal?
Köszi. -
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy a MPC-HC x64-gyel nyitott wmv videokba ha beletekerek lejátszás közben, lassan ugrik a kívánt ponthoz és utána még 2-3 mp-ig akadozik is? Mit lehet tenni ez ellen? (mp4, mov,avi,mkv fájlokkal nincs ilyen problémám.)

-
pethYeti
addikt
Win 10-en videó megnyitásakor azonnal crashel a program, van valami megoldás erre? VLC gond nélkül visz mindent.
-
droti25
őstag
Sziasztok
Nem tudnátok segíteni abban hogy miért droppol megint 5 percenként a lejátszó?
nvidia beállításoknál beállítottam fixre a képfrissítést 23.976ra
Eddig jó volt és vmeik naptól kezdve 5 percenkénti frame drop van

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kösz!

Saját tapasztalatom az, hogy gyakran előfordul ilyen esetekben. Csináltam pár screenshotot, összevetni a dxva native dekódolást a szoftveressel, de én most sem láttam különbséget. Arra már nem volt erőm, hogy direkt elbarmolt gpu beállításokkal kijön e valami, ahogy madshi írta.
Igy softveres kodolasu lesz, vagyis a madVR? Sztem ezt a leirasba be kene tenni ha ez a legjobb. Viszont errol most hallok eloszor. Koszi