- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Sok ledesnél a menetfény fényforrása világít töredék fényerővel, ha helyzetjelzőre kapcsolod, tompított mellett is ugyanúgy csak halványan világít, a legtöbb ledes Mazdánál is így van. Nincs olyan autó, ahol a menetfény teljes fényerővel világítana a tompított mellett, szabálytalan is lenne, és vakítana is.
-
Moleman
addikt
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Persze, hogy elfogadott, napközben a menetfény sokkal jobban látszik messziről, mint a tompított, mert csak szórt fénye van, nem az útfelületet világítja feleslegesen, pontosan ezért találták ki. Ha megfigyeled, sötétben majdnem úgy vakít a menetfény, mintha reflektorral jönnének szembe. Észak-Amerikában már 30+ éve használják, vagy a távolsági fényszórót kisebb fényerővel, vagy külön 13-21 wattos izzókat, mint menetfény.
Itt csak a hátsó helyzetjelző hiányával van probléma, de azzal is csak korlátozott látási viszonyoknál. Meg azokkal, akik felkapcsolják a helyzetjelzőt, hogy "legyen világítás", amitől kialszik a menetfény, és elöl-hátul helyzetjelzővel mennek mindenhol, amit viszont kifejezetten tilt a KRESZ. Volt olyan ismerősöm, aki elkezdett vezetni, és 1.5 év után derült ki, hogy folyamatosan így közlekedett. És még erősködtek a munkatársai is, hogy persze, ők is így mennek, mert ez így jó, ha nem kapcsolod fel, szabálytalan.
A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mikor mi világít. -
Moleman
addikt
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Én sem értem, miért nem világít, a mai ledes világban 2×1 wattból meg lehet oldani a hátsó helyzetjelzőt...
Én fixre kötöttem az egyik pár hátsó lámpám, gyújtásra világít. Így tényleg csak sötétben kell kapcsolgatni a lámpát, mikor már nem látok és/vagy vakít az első menetfény. -
dangerzone
addikt
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Adaptív tempomat manuálisnál úgy működik, hogy sebességváltás közben nem ad gázt, csak miután konkrét sebességfokozatban van a kocsi. Annyira persze nem hülyebiztos, mint automata váltónál, mert bár 30 km/h-ig képes lassítani a kocsi aktív funkcióval, ott 6. fokozatban már kvázi lefullad, szóval váltogatni kell visszafele.
-
Moleman
addikt
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Ilyen célra szerintem is csak benzinest. Pici, könnyű autó hosszú váltóval, lehet nem is eszik többet, mint egy Prius.
Én is Mazda 2-t néztem az asszonynak, végül újabb 1.2-es Swift lett, 4.8 liter vele eddig a valós mért átlag, pedig még csak most kezdett vezetni, ha meg én használom, szeretek az indokoltnál dinamikusabban haladni.
-
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Ezekben 1.4 és 1.6 PSA dízel van, ami még Fordokba is került. Euro 4-et csak DPF-fel tudja.
Ekkora távra DPF-es dízelt venni öngyilkosság. Egy tonnás mini autóba dízelt venni fölösleges, ezt erősíti az is, hogy a használtautón 250 Mazda2-ből csak 24 dízel. Keress benzinest vagy mást. Én ilyen célra Priust vennék, de lehet, hogy más árkategória. -
Moleman
addikt
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Én az 1.3-asra szavaznék, ha jól emlékszem, a 75 lovasnak hosszabb a váltója, valószínű kevesebbet eszik, mint a többiek. Vezetni nem vezettem, nem tudom melyik mennyire megy jól.
Nem mindben volt ESP, és a hirdetésekben szeretnek hazudni, annak érdemes utánajárni (lámpamagasságállító mellett DSC off gomb).
Az 1.4 dízel PSA motor, nem Mazda, de magához képest az sem volt nagyon problémás emlékeim szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Milyen autót vegyek?
- Napelem
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mikor mi világít.

T0mBd1gg3R