Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6551) Fabolous4


Fabolous4
csendes tag

Sziasztok, az lenne a kérdésem Mazda 6 GH 2,0 benzinesben fl22es hűtőfolyadékot ír, nekem most egy kicsit lejjebb van a szint mint a max és a min között ezt kizárólag fl22 folyadékkal lehet utána tölteni vagy használhatok zöld koncentrátumot 50/50 es desztillált víz vegyítéssel? valamit mielőtt nagyobb fagyok voltak próbáltam lemérni hogy hány fokot bírhat a fagyállóm de ilyen távcsöves mérő eszköz nem mutatott semmit, ezért injekciós fecskendővel kiszívtam belőle és betettem a fagyasztóba -18 foknál nem fagyott be, esetleg valami ötlet hogyan tudnám megmérni hány fokot bír? Válaszokat előre is köszönöm szép napot mindenkinek! :)

(#6552) Uher válasza Fabolous4 (#6551) üzenetére


Uher
aktív tag

Ha nem tudod mikor volt utoljara cserelve benne, akkor en a helyedben az egeszet lecserelnem ujra, fl22 vagy g11 hutofolyadekra.

(#6553) Fabolous4 válasza Uher (#6552) üzenetére


Fabolous4
csendes tag

Szerintem még a gyári van benne svájcból származik az autó 186ezer km van benne jelenleg. Mi az oka annak hogy nem tudtam megmérni fokmérővel a fokát? az eszköz működik mert más folyadékot meg tudott mérni. Valamint még tavaly vettem egy Kroon Oil zöld koncentrátumot tartaléknak de nem próbáltam ki, akkor ebből semmiféleképpen nem lehet vegyíteni bele?

(#6554) Villa7 válasza Fabolous4 (#6553) üzenetére


Villa7
tag

10 év után cserélni kell a fagyállót

(#6555) nyepi válasza Fabolous4 (#6553) üzenetére


nyepi
tag

Meddig mér a refraktométered? Lehet, hogy fölötte van a skálának.

[ Szerkesztve ]

(#6556) gyuri81


gyuri81
veterán

Azt valaki tudja hol van a M6 2018-ban a bluetooth kihangosító mikrofonja?

(#6557) Ursache válasza gyuri81 (#6556) üzenetére


Ursache
senior tag

felul kozepen nem? a belteri lampaktol par centire. 2db is van. vagy azok nem azok? holnap (ma) befotozom mire gondolok.

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#6558) Villa7 válasza Ursache (#6557) üzenetére


Villa7
tag

De igen az.

(#6559) gyuri81 válasza Ursache (#6557) üzenetére


gyuri81
veterán

Okés, köszönöm :R
Az életben nem találtam volna meg.... ;]

(#6560) gg72


gg72
veterán

Sziasztok! Egy 2006os 1.2es Mazda2 nézegetek, a képek alapján teljesen rendben van, de félek a híres rozsdasodastol, ill. van-e vmi széria hiba, amire figyelni kellene? Városi rohangalasra kellene, ill. havi szinten kb. 150-300km pálya. Először Jazzt néztem (ilyenünk volt korábban 5 évig), de ezek most drágábbak, ill. Grande Punto-t is ajánlottak.

(#6561) sutszi válasza gg72 (#6560) üzenetére


sutszi
veterán

Szerintem Jazz-el jobban jársz. :DDD

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#6562) Petyyyyy


Petyyyyy
addikt

Sziasztok!

Segítségetek kérném. Érkezett egy Mazda 323 BJ 1.6 takarításra és észrevettem hogy kis híján üres a kiegyenlítő tartály. Ha jól látom talán zöld folyadék van benne - és itt kérnék helpet.
Milyen folyadék való bele eredetileg?

Csak piros fagyálló van itthon és ha jól emlékszem, nem kifizetődő a nem odaillőt tölteni.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#6563) Petyyyyy válasza Petyyyyy (#6562) üzenetére


Petyyyyy
addikt

PS.: a tartályba világítva inkább sárgás a szín.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#6564) Uher válasza Petyyyyy (#6562) üzenetére


Uher
aktív tag

Kupakon nincs irva a specifikacio?

(#6565) sutszi válasza Petyyyyy (#6562) üzenetére


sutszi
veterán

Valóban nem. Ráadásul keverni sem.

Ott válik ketté, hogy alu vagy vas blokkos...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#6566) hoffman_


hoffman_
nagyúr

sziasztok,

ledobtam a cégeseket 10 év után és lassan szükségem lesz egy megbízható családi kombira, 6-6.5M kerettel. Mondeotól indultam a megszokás miatt, néztem Passatot is, végül a Mazda 6-nál kötöttem ki. az ár is szempont, de főleg az, hogy "nagyköbcentis" benzines, tehát nem a szokásos 1.5 kifacsartturbódízel automata, 170-200LE körül alig van a többiből és nagy a márka markup is.

egy Sport 2.5i-t Revolution Top kivitelt nézegetek, szigorúan kombi
2016Q4
100e km
192LE, 6-os Tipronic
vezetett számlás szervizek

ahogy nézem, ez a szívó benzin egy jól kiforrott darab, a fogyasztása sem vészes és megfelelő törődéssel, szervizzel jó sokáig elmehet. ha még nem a hengerlekapcsolós, akkor még annyira se problémás hosszútávon. a váltó igényelhet odafigyelést, de elvileg az is egy masszív darab.

a navija elég döcögős, ezt túlélem, de arról van tapasztalat, hogy van ezekre még frissítés bármilyen? használható 8-10+ évesen vajon?

esetleg vélemény, egyéb rész, ami nyűgös lehet? még olvasgatom a topicot, de addig is tudnátok tippet adni, hol nézzek utána típushibáknak? köszi előre is :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#6567) focvis válasza hoffman_ (#6566) üzenetére


focvis
veterán

Szia!
Szerintem abban már MZD Connect / Mazda Connect van (így néz ki: [kép] ). Azt emberi költségek mellett fel lehet okosítani Android Auto / Car Play képesre, attól fogva online fut a Waze vagy a Google Maps.

A rozsdának néznék utána alaposan.

(#6568) Uyuarasy válasza hoffman_ (#6566) üzenetére

Hello,

a gyari infotainment szerintem uj koraban is reginek szamitott, viszont gyarilag van benne (vagy par tiz ezres raforditassal megoldhato) a vezetekes Android Auto/Carplay. Magara a fejegysegre par honapja is jott ki frissites, a gyari navi is egeszen rendben van, en custom AA-val kezdtem (MZD-AIO), aztan talan tavaly valtottam CP-re, ez mar doccenes nelkul megy. Az erinto kijelzo le lett tiltva valamelyik frissitesben talan 20km/h felett, eleinte furcsa volt de eleg jo a fizikai joystick vagy a hangvezerles.

Az enyem iden lesz 8 eves, nem 159e km korul volt benne amikor vettuk, most lesz 242e, semmilyen hibaja nem volt eddig. Eleinte tobb idom volt aztan kicsit tobbet foglalkoztam vele mint kellett volna (nevetseges csomagterizzo helyett normalis LED-szalag hatra, csomagterelvalaszto halok, kuszob- es labtervilagitas, elol-hatul dashcam, teleszkopos gepteto tartok, stb.), de a normal fenntartasahoz tankolni kell meg a kopo/fogyo dolgokat adott idonkent cserelni es "ki megy a vilagbol" :D

Viszonylag egyszeru a konstrukcio (ezert is valasztottuk ezt), 3000rpm felett indul meg, vezetesi stilustol fugg a fogyasztas, ha jobban taposod akkor visszavalt kettot es lehet vele elozni is :) Neha erdemes magas fordulaton menni vele, a szivoszelepek nyakan kicsit kokszosodhat ha sokat megy varosban, de nem veszes igazabol az sem.

A valtoolajat hivatalosan nem kell cserelni, masok szerint pedig nyilvan kell, foleg ha az elettartam alatt nem a garanciaido veget ertjuk... Ezt van aki geppel csereli, en inkabb a gyari protokoll szerint tobbszor leengedtem es ujratoltottem, ott a szuro cserehez a teknot is le kell venni, az egy kicsit macerasabb, de szinten meg tudja ugrani barmelyik szerviz vagy egy lelkes tulaj aknaval es dugokulcsokkal.

Vannak akik kulon szoktak alvaz- es uregvedoz(tet)ni, az enyemen van valami vekony atlatszo reteg gyarilag es inkabb lemosom parszor telen is, szemmel lathatoan nem kezdte meg ki a rozsda (bar az inkabb az elso generaciokra volt jellemzo).

Egy negativumot tudok felhozni, az mondjuk eleg szubjektiv, de hiaba a bor ules, ezekben meg nincs ulesszelloztetes, ami elegge tud hianyozni nyaron, meg ezzel utolag nem sok mindent lehet kezdeni. Talan 2020/21 korul jelent meg a Mazdaknal, csak az a szeria mar bonyolodott motorikusan is...

Tipushibara egyet tudok mondani, hogy a tukorbehajto motornal van egy muanyag fogaskerek, nagy eso/mosas utan van hogy beazik es nem hajtja be a tukrot, van akinel le is daralta a fogait. Alirol par ezer forint egy erosebb fogaskerek, vagy en azt szoktam csinalni hogy olyankor 1-2 napig nem csukogatom a tukrot, szepen kiszarad es ujra mukodik rendesen.

Ha van meg kerdesed irj nyugodtan, sok sikert a kereseshez!
(mar lehet jobb a helyzet, de en par eve eleg sokaig vadasztam a megfelelo Revo Top peldanyra, vegul Wuppertalban sikerult talalni egy hibatlan autot, szerencsere nem volt surgos es nem ugrottunk bele a kompromisszumos darabokba)

#6567 focvis talan 2014-tol mar nem a sullyesztett kijelzos verziok mentek, 2016 kozepetol pedig mar volt GJ facelift is, majd jott a GL (MZD szempontjabol ugyanaz, csak szebb lett a belter is)
Mazda 6 2017 Interior - YouTube

[ Szerkesztve ]

(#6569) snorbi82


snorbi82
senior tag

Én navi frissítést ebay-ről vettem 14.000 Ft volt. Tökéletes friss térkép. Aliról meg vettem egy drágább USB aljzatot így vezeték nélkül meg CarPlay (AndroidAuto). Váltó előtti részhez, meg vettem egy QI töltős részt szintén Aliról. (így még +5 LE is lett az autóban :D )

IPhone 15 Pro Max, Iphone 13

(#6570) tobias88888 válasza Uyuarasy (#6568) üzenetére


tobias88888
őstag

"nevetseges csomagterizzo helyett normalis LED-szalag hatra" - Mazda 3-nál ezt én is nézegettem de a biztosíték/vezeték valami 5W-ra van belőve. Te hol találtál olyan szalagot ami keveset fogyaszt de erősebb mint a lámpa? Vagy fölé mentél a biztosítéknak?

[ Szerkesztve ]

(#6571) f4lcon válasza snorbi82 (#6569) üzenetére


f4lcon
őstag

alin is van frissítés, én ezt vettem tavaly: [link] $24 volt (kb 8500 forint)
lassan itt az ideje újat venni, amit vettem az 2022 Q4 térképekkel jött

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#6572) Moleman válasza tobias88888 (#6570) üzenetére


Moleman
addikt

Bírja az, 7.5 ampernél kisebb biztosíték nincs sehol az autóban, tehát kitapétázhatod az egész csomagtartót led szalaggal, akkor is bírni fogja.

Nekem 6 db féltenyérnyi led panel (panelenként 48 db 5050) van a gyári izzó helyére kötve, fogyaszthat kb 20-25 wattot, de az még mindig csak 2 amper. [kép]

[ Szerkesztve ]

(#6573) Uyuarasy válasza tobias88888 (#6570) üzenetére

Olvastam kulfoldi forumokon hogy paran kiutottek az RBCM-et csere kozben, szoval inkabb alatta maradtam plusz a regi izzo helyere kotottem be egy fesz. szabalyzo aramkort biztositekkal.
Ebbol a szalagbol ragasztottam fel metert, nincs normalis elotte-utana fotom de szemmel lathato volt a javulas... :D

(#6574) UberMutant válasza tobias88888 (#6570) üzenetére


UberMutant
őstag

nekem egy aprót szikrázott a vezeték, amikor bénéztam és huss nincs többé világítás a csomagtartóban. 2014 m3

ha valakinek van ötlete, merre van a biztosíték szívesen veszem az iránymutatást.

(#6575) Petyyyyy válasza Uher (#6564) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Nem láttam rajta, csak a figyelmeztetést. A radiátor teli van, úgyhogy nincs ok pánikra. Jeleztem a gazdájának azért.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#6576) gyuri81 válasza snorbi82 (#6569) üzenetére


gyuri81
veterán

"Aliról meg vettem egy drágább USB aljzatot így vezeték nélkül meg CarPlay (AndroidAuto)"

Ehhez nem kell egy külön kábelt behúzni a fejegységhez?

(#6577) snorbi82 válasza gyuri81 (#6576) üzenetére


snorbi82
senior tag

Igen be kell húzni!

IPhone 15 Pro Max, Iphone 13

(#6578) hoffman_ válasza Uyuarasy (#6568) üzenetére


hoffman_
nagyúr

nagyon köszönöm a részletes beszámolód és tapasztalatokat, nem számítottam ilyen alapos infó csomagra :R

én a Ford Sync3-at és a VW infotainment rendszereket használtam sokat, ezektől sem estem hasra soha, igazán jót nem láttam még átlag autóban. a CarPlay infó nagyon hasznos, ha azt tudja, pont mint elég.

nyilván még nézegetem az infókat, de ez alapján akkor jól sikerült meghatároznom, hogy milyen típust is keresek. van most egy, ami tetszik, ahogy írtam, de egyáltalán nem sietek. nyilván a felszereltség és külső ennél stimmel. még az is lehet, hogy ha megnézem, akkor minden más is rendben, az előlélet is, de nem akarom elsietni, nem létszüksélet még tavasszal. egyedül km-ben lehetne kevesebb, de ez nyilván egyenes arányban van az árral.

az általad említett hibák, ha tényleg ennyivel meg lehet úszni középtávon, akkor egész barátiak. amivel még találkoztam fórumokon máshol is, Mazda vonalon, az a rozsdásodás, ahogy írod is, de ez is megosztó. ez már komolyabb tünet, még nézegetem a 2016-2018 vonalat, hátha találok még konkrétabb tapasztalatokat. ez az alvázvédőzés nekem ingoványos talaj, ehhez semmit nem konyítok, de ha érdemes és elejét lehet / kell venni, akkor ez még bőven vállalható kompromisszum első olvasásra. nem vagyok az a bütykölős típus, illetve ez nem igaz, sok vackot megcsinálok, de az autó és a telefon pont nem ilyen, azt használni szeretem, nem piszkálni :D

nyilván a legalaposabb szemle után is maradhat bent valami nem várt probléma az előző használatból, de attól éppenséggel nem félek, hogy nálam fog kokszosodni egy motor bármennyire is : )

+ #6567, focvis
köszönöm neked is, remek hír, a CarPlay teljesen kielégítő feature.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#6579) gyuri81 válasza snorbi82 (#6577) üzenetére


gyuri81
veterán

Kérhetek egy linket hozzá, hogy mit is vettél pontosan?

(#6580) Uyuarasy válasza hoffman_ (#6578) üzenetére

Nincs mit, orulok ha hasznos volt :) Ha lesznek szimpatikus peldanyok erdemes hozzaerto ismerossel menni, hogy volt-e szetszedve vagy van-e olajfolyas/gyanusan tiszta a motorter, stb. Par patent levetelevel pedig be lehet nezni az elso kerekek mogott a kuszobhoz, ott ossze tud gyulni eleg sok sar meg falevel es ha soha nem takaritotta az elozo tulaj onnan konnyebben megindul a rozsda. Aztan atlagos szervizekben is par tiz ezer forint egy allapotfelmeres/atvizsgalas, az nem koltseg ahhoz kepest hogy milyen oraberek es alkatreszarak vannak…

(#6581) hoffman_ válasza Uyuarasy (#6580) üzenetére


hoffman_
nagyúr

köszi a tippeket, igen, már a hónom alá csaptam a versenymérnököm. szervizbe is tervezem a kiszemelteket bevinni mindenképp ha komoly. hamar magamra rántom az általános dolgokat. nyilván más, ha a sajátja az embernek, akkor foglalkozom vele. eddig nagy elegánsan nem csináltam semmit, kényelmes volt, persze :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#6582) tobias88888 válasza gyuri81 (#6579) üzenetére


tobias88888
őstag

Szeptember óta bent van, gond nélkül nekem mazda3-ban az AA/Carplay update: [link]
GPS induláskor néha meghülyül, de az a telefon / Android Auto hibája.
Mazda3hoz van nagyon egyszerű, plug and play tolató kamera update is (6oshoz tudtommal nincs): [link] (szeptember óta gond nélkül ez is)

[ Szerkesztve ]

(#6583) snorbi82 válasza gyuri81 (#6579) üzenetére


snorbi82
senior tag

6581-ben van a AA,CP link.
QI töltés: [link]
Kamera: [link]

Facebook 6-os csoportba valaki vett ilyen olcsóbb kamerát. Ő nem húzta be előre, hanem hátul forrasztott gyári vezetékre. Tökéltessen működik neki is.

IPhone 15 Pro Max, Iphone 13

(#6584) Safranek válasza tobias88888 (#6582) üzenetére


Safranek
aktív tag

Egy ideje nem tudom használni a Waze-t AA-n keresztül, Mazda 6 , 2015 és Mazda aio van a gyári egységen.

A GPS össze-vissza dobál. Próbáltam másik telefonnal ugyanez.
Visszaraktam régebbi AA-t telóra , de nem volt változás.

Valaki tapasztalt már ilyet? Esetleg van ötlet?
Köszönöm

„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″

(#6585) Villa7 válasza Safranek (#6584) üzenetére


Villa7
tag

Pl: Google mapsel is ilyen? Ha csak Waze csinálja akkor applikációval van valami

(#6586) Safranek válasza Villa7 (#6585) üzenetére


Safranek
aktív tag

Megnézem . köszi. :K

„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″

(#6587) eldoble válasza Safranek (#6586) üzenetére


eldoble
aktív tag

Sziasztok!

Mazda 6, 2019, 2.0 benzin, Revolution

Mi baja lehet, ha ez a hibaüzenet jön?
Battery management system malfunction

Az akku indít rendesen, nem tűnik gyengének.
Az I-stop rendszer sem működik a hibaüzenet óta, villog az I-stop felirat.

(#6588) ZeroX92P válasza eldoble (#6587) üzenetére


ZeroX92P
tag

Akku halál előrejelzés

(#6589) eldoble válasza ZeroX92P (#6588) üzenetére


eldoble
aktív tag

Köszi, az autós topicban is ezt gondolják.
Cseréljem egyből az akksit, vagy használjam még, mert eddig nem volt semmi gondom vele?

[ Szerkesztve ]

(#6590) sutszi válasza eldoble (#6589) üzenetére


sutszi
veterán

Ha meghal az akksi, akkor mozgásképtelen leszel amíg oda nem logisztikázol egy másik akkut a gépsárkány mellé.
Nekem összesen 1 ilyen esetem volt pár éve... bár nálam nem voltak előjelek, csak indításkor karácsonyfa a műszerfalon... séta boltba...akkuval vissza.

A prevenció mindig olcsóbb... időben mindenképp

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#6591) eldoble válasza sutszi (#6590) üzenetére


eldoble
aktív tag

Köszi. Milyen akkut ajánlanál bele?
Mazda 6, 2019, 2.0 benzin, Revolution, strat-stop-os

(#6592) sutszi válasza eldoble (#6591) üzenetére


sutszi
veterán

Nekem Banner volt ami meghalt, és Bannert vettem utána is. (Régi már öreg volt.) 4-5 éve van már benne. Nincs gondom.
De Excide, Varta szokott még a kalapban lenni... pénztárca függő is.

Ennél konkrétabb azért nem tudok lenni, mert a régi akku paramétereit megnézed és kérsz egy olyat. Illetve lehet valaki itt a fórumon tud konkrétabb lenni.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#6593) eldoble válasza sutszi (#6592) üzenetére


eldoble
aktív tag

Köszi az infókat.

(#6594) ZeroX92P válasza eldoble (#6591) üzenetére


ZeroX92P
tag

Gyári yuasa amit a másik topikba is írtam múltkor, én azt vettem már két M3-ba is. Rocketet szokták még költséghatékony alternatívának írni, varta bosch stb vonalon én nem mozgok, más autókban 2év után kuka, mostanság nem nyűgöztek le, többit passz.

(#6595) focvis válasza eldoble (#6591) üzenetére


focvis
veterán

Az autós topikban múltkor ajánlotta Neked ZeroX92P a belevaló, gyárival megegyező (nagyjából megegyező?) Yuasa akkut. [link]
Azt tenném bele.

Szerk: Megelőzött a szerző. 🤗

[ Szerkesztve ]

(#6596) eldoble válasza ZeroX92P (#6594) üzenetére


eldoble
aktív tag

Köszi az infókat.

(#6597) eldoble válasza focvis (#6595) üzenetére


eldoble
aktív tag

Tényleg, akkor rá is kerestem, csak akkor még nem ilyen szemmel, hogy vennem kell, de megnézem mindjárt újra.

Megnéztem, ahol rendelhető ott 110e fölött ...

Na, közben itt 72e [link]

[ Szerkesztve ]

(#6598) ZeroX92P válasza eldoble (#6597) üzenetére


ZeroX92P
tag

Amivel gyárilag jöttek még gondozós volt, én eddig kettőt szedtem ki mindkettő ~6 év és egyikben sem volt egy cella sem minimum alatt.
Az új kiadás gondozásmentes, ami még opció a rocket q85 ami ugyan úgy jó bele, külsőre egészen megegyezik a yuasaval, a max indítóáram eltér viszont ~2/3 áron elérhető, nem lepne meg ha lenne egymáshoz közük (vagy akár ugyan az lenne más matricával)

(#6599) eldoble válasza ZeroX92P (#6598) üzenetére


eldoble
aktív tag

Köszi, megnézem azt is, ez lenne az gondolom: [link] .

(#6600) Moleman válasza eldoble (#6597) üzenetére


Moleman
addikt

Annyival nem tudhat többet a Yuasa, amennyivel drágább. :)

A Rocket is jó, nekem Exide EL604 van 5 éve, hibátlan, pedig sokat áll, pár hetente/havonta rátöltök kicsit.
Én már márkahű lettem, 3 autóba és egy motorba vettem Exide-ot, sose volt gond velük. Az előző kocsimban már 6 éves, sose volt töltve, de még így is bírja. :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.