Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2179) rasotamas válasza orrlyuk (#2178) üzenetére


rasotamas
Topikgazda

Eddig nem adtam el autót és 3 autó vásárlásában asszisztáltam.
- A Mazda6-ost egy olyan szerelő ismerőstől vettem, aki kifejezetten ilyen autókkal és motorokkal foglalkozik, épp MPV-je volt, bont, szerel, stb, vesz hibásat, megjavítja, eladja, de jól megnézi mit vesz meg, csak ha tudja mi a baja. Az enyém is ilyen volt. Ezt kvázi nevezhetjük kereskedőnek, de 2 kollégám is vett már tőle Mazdát, és egyiküknek a szomszédja volt, okkal reméltem hogy nem ver át.
- A feleségem HR-V-jét rokontól vettük, ismertem az autót, tudtam hogy el volt hanyagolva és ehhez mérten nyomott áron vettem meg. Ismertem a hibáit. Most elment rá negyed milla, gátlók, fékek, stabpálcák, szilentek, szélvédőcsere, műszaki, de most rendben van. Olajfogyasztása 3000 kilomter alatt fél liter, nem az a mennyiség amivel ne lehetne együtt élni, 300ezret futott autótól rosszabbra számítottam.
- A fiam Corolláját jóautók.hu-n találtuk, informatikus srác magánszemély, mindent elmondott, hol lett megnyomva, hogy javították, mire kell figyelni, javítófestéket, minden szirszart adott hozzá.
Nem tudom, mit kezdenék a Mazdával ha gyorsan el kéne adnom. Mostanában úgy látom, a magánszemély hirdetésekre nem ugranak már annyira. Talán nem is tudnék értelmes felárat kicsikarni amiért vezetett előéletű az autó valós kilométerrel magánszemélytől. Kereskedésben, szerintem számolhatunk azzal, hogy adna érte fél milliót és másnap 1-ért árulná. Bennem élt régebben egy kép, hogy lehet kb 10% haszna egy autón a kereskedőnek, de megtudtam, hogy ezt jócskán alábecsültem, inkább 30-40%.

https://tinyurl.com/rasoapro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.