Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-22 22:39:15

LOGOUT.hu

Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6851) maajsz válasza inf3rno (#6850) üzenetére


maajsz
senior tag

Ami a "sell all salvage" alatt van az mind junk. Pedig némelyik hangztos, részemről komplikálhatták volna tovább a crafting rendszert, hogy ezeket is használni lehessen de sajnos csak tölteléknek vannak.

(#6852) inf3rno válasza maajsz (#6851) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én inkább arra számítottam, hogy experimental weapon fejlesztéshez használhatóak lesznek, de ezek szerint nem. Pedig tök jó lenne ezekkel valami új fegyvert kombinálni. Közben próbálok moddolni az architect ellen valami fegyvert, de eddig nem sok sikerrel. Most csináltam egy baromi gyors gépfegyvert grenade launcher moddal, de alig sebez valami extrát a mod miatt. Amúgy észrevettétek, hogy shockwave is tök gyenge lett ahhoz képest, amit ME3-ban Jack vagy hogy hívják előadott? Ott repkedtek tőle széjjel az enemyk itt meg csak megtorpannak egy pillanatra.

Buliban hasznos! =]

(#6853) inf3rno válasza CPT.Pirk (#6847) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lehet én vagyok hülye hozzá, de csak a store-t látom, ahol tudnék venni dolgokat, és abban csak random cuccos dobozokat árulnak, ami vagy használható lesz vagy nem. Így konkrét névvel nem látok lehetőséget arra, hogy fegyvert vegyek.

Buliban hasznos! =]

(#6854) maajsz válasza inf3rno (#6853) üzenetére


maajsz
senior tag

A Nexuson a gerenal merchantnál meg tudod venni a modokat, ott van az auto fire mod is. Fejleszd ki a Valkyre blueprintjét és csináld meg auto fire moddal. Gyakorlatilag elrontja a játékot :)

A másik ilyen a piranha shotgun a seeking plasma lövedékkel, gyk becélozza magának, még az architectet is simán le lehet shotizni vele. És mindkettő mehet vintage heatsinkel, de ha jól tudom abból 1 playtru alatt csak egyet lehet szerezni :F

[ Szerkesztve ]

(#6855) Zoli133 válasza maajsz (#6854) üzenetére


Zoli133
őstag

Drew Karpyshyn nem otthagyta a Bioware-t egyszer? Az új gamen az anthem-en megint dolgozik mint író...

szerk: sorry nem válasz akart lenni

[ Szerkesztve ]

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#6856) maajsz válasza Zoli133 (#6855) üzenetére


maajsz
senior tag

Ez gondolom nem jelent bajt, neve mellett a KOTOR-al meg az ME 1-2-vel :) De ugye Casey Hudson is vissza tért, szóval lehet hogy ténylegesen alakítani akarnak valamit. Őszintén szólva zéró izgatottsággal várom az Anthemet, de nem fogom bánni ha egy jó coop sül ki belőle és nem egy tiniknek való bohóckodás.

(#6857) inf3rno válasza maajsz (#6854) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Érdekesen hangzik, akkor ez gyakorlatilag valami aimbot? :D Azt hiszem szétkapom a raptoromat, mert valami olyasmit írt, hogy a seeking plasma és a disruptor ammo nem jön jól ki egymással, és egyébként sem sikerült megszokni célzásnál, hogy ívben esik le a cucc. Általában a lábukhoz lövöm, vagy egy teremnél bepattintom az ajtó sarkából úgy, hogy nem is látnak, messzire viszont ez se valami jó. Az inferno sniper rifle, amit kutatok éppen csak a neve miatt. :-)

Buliban hasznos! =]

(#6858) maajsz válasza inf3rno (#6857) üzenetére


maajsz
senior tag

Valami olyasmi, a shotihoz elég jól passzol, az SR meg AR-hez kevéssé. Így hirtelen nem ugrik be mennyire adja az inferno de sztem craftold inkább az Isharayt. Szerintem mondjuk a legOP-bb cuccok N7 fegyók, de még a 3. playtru után se lett annyi milkyway pontom hogy mindent kirakjak X-esre amit akartam. Viszont ha szkennelgetsz is akkor szépen gyűlik a helios meg remnant pont és vannak ott is ínyencségek, mint az említett isharay vagy a dahn shoti meg az U betős pisztolyka nem ugrik be, azt használtam electric beammel meg scopeal, az is fun volt.

(#6859) inf3rno válasza maajsz (#6858) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Van valami konzol az űrhajón, ami adja nekem minden órában a 100 milky way pontot, csak sosincs időm begyűjteni, mindig bolygón vagyok. A sticky grenade modot most kutattam ki, van valami 800 sebzésű sniper rifle, gondolom az isharay lehet az, majd azt kikutatom, aztán szétmoddolom. Megint találtam egy architect-et, és kell valami hatékony fegyver ellenük. Van még egy assault rifle (azt hiszem falcon), ami 200-at sebez minden lövésre, bár nincs túl sok a tárban meg lassan tüzel, de azért az is egész jó. Majd azzal bepárosítom ezt a SR-t, aztán azzal leirtom mindkét architect-et. A jeges bolygón lévő sokkal rosszabb, mert még így is, hogy 100% viability van, azon a területen eszi a life supportot a hideg és csak egy hősugárzó van. Mire körbejárom az architect-et, addigra kíhűl annyira, hogy már a HP-ból sebez... Vannak amúgy furcsaságok, beleugrattam az eiroch fejébe és valami szétcsúszott, mert utána eltűnt a járgány a képről és nem tudtam mozogni, csak a hangokat hallottam meg a kamerát tudtam forgatni. Még ennyi patch után is erősen félkész amúgy, egy csomó bugot felfedeztem ebben a pár napban, amíg játszottam. Talán a legérdekesebb, hogyha a levegőbe ugrok, aztán tolok ilyen gyors biotic mozgást előre úgy, hogy a fejemnél van a fegyver, akkor mintha lelassulna az idő pár másodpercre vagy mintha megállnék a levegőben. Ha tényleg lassítja valamiért az időt az elég jól felhasználható pontosabb célzásra meg egy kicsit Max Pain-es lenne tőle a játék, ami sose baj. A hibáktól függetlenül élvezhető amúgy. Főleg amikor a kett katonákat elgázolom, aztán visszatolatok és még egyszer áthajtok rajtuk. ;]

Buliban hasznos! =]

(#6860) maajsz válasza inf3rno (#6859) üzenetére


maajsz
senior tag

Ez a bug dolog amúgy baromi érdekes, én 1.0 óta tolom és két kezemen meg tudom számolni hányszor futottam bele. Viszont láttam elég sokat gameplay videon, így elhiszem hogy panaszkodnak.
A Falcon kb a N7 Vakyre elődje, az utóbbira érdemes gyúrni. Ugyancsak érdemes a cryo pod rewardokat is begyűjteni, jó cuccokat lehet fejleszteni, na meg nyersanyag, kredit stb kapsz, sőt az egyik legjobb a vége felé van, ami lefelezi az ilyen ultra rare modoknak a negatív részét (büntetését).
Az Voeldes architectnél végig lehet épületből lőni, van 3 is és mindben van hősugárzó. Elég odébb lépni amíg esetleg oda lő ilyen terület sebző gránátokat.
Amikor meg felugrasz az csak simán hover (lebegés), kitart a jump jet / biotic képesség, a körülötted mozgók nem lassulnak be, max úgy érződik.

(#6861) inf3rno válasza maajsz (#6860) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Oké, köszi! :-) Hát én talán egy hete tolom kb. de szinte minden nap előjött valami. Tegnap pl olyan volt fenti fejbe ugratóson kívül, hogy nem tudta elővenni a fegyverét. Csak az újraindítás segített. Tegnapelőtt meg kilépett a játékból csak úgy menet közben.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6862) VikMorroHun válasza inf3rno (#6861) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

Nekem Meridianon volt olyan egyszer, hogy pikk-pakk lefagyott. De úgy, hogy másik asztalra sem tudtam átváltani (Windows 10), se feladatkezelő, se semmi. Ami sokkal jobban zavar, hogy a kedvenc képességek kiosztásánál ha egérrel rákattintok valamelyikre, akkor azt úgy érti, mintha felülírnám az aktuális képességeimmel azt a kedvenc kiosztást. Pedig erre van külön billentyű. (Kezdetben nem volt ilyen hiba, a javítgatásokkal került bele. Szerencsére a kurzorbillentyűkkel is lehet váltogatni közöttük.)
Amikor meg visszaváltok menüből, pár másodpercig nem tudom nézni a képernyőt, annyira vakít a napfény - a Tempesten nyilván nem, csak bolygófelszíneken jellemző.

Viszont a küldetések érdekesek (némelyik mellék-mellék feladat is), a harcrendszer jó, a karakterek szövegei (amikor egymást ugratják, vagy Ryder beszól nekik) meg többnyire kiválóak.

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#6863) VikMorroHun válasza inf3rno (#6859) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

Szerintem addig nem érdemes architecttel szórakozni, amíg az adott bolygón meg nem szüntetted az ártalmas környezeti viszonyokat. Legalábbis én nem emlékszem olyan csatára, amikor még erre is figyelni kellett volna.

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#6864) inf3rno válasza VikMorroHun (#6862) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jaja, nem csak rossz dolgok kerültek bele. Nekem megint volt ez a nem veszi elő a fegyvert bug Eos-on. Amikor kiszállok a Tempest-ből és még autosave előtt van a játék meg töltöget, akkor ha előveszed a fegyvert képes szétcsúszni ilyen formán. Kiléptem, újraindítottam, betöltöttem a mentést, de nem segített. Felszálltam az űrhajóra, aztán vissza, de az sem működött. Fegyvereket cseréltem loadout-ban, az sem. Utána csináltam fast travel-t, az valahogy kihozta ebből az állapotból.

Közben sikerült kinyírni az architect-et, valkyrie, falcon, isharay kombinációval, heat inducer (incendiary ammo) meg sticky grenade modokkal. Vetra jó szolgálatot tesz a pajzs töltögetésével közben, a másik szinte mindegy, hogy kicsoda, úgysem sokat csinálnak, alternatív célpontnak jók csak. A lábakra az isharay a jó, ha megfelelő ponton találod el, akkor 2-3 lövés elég. A fejre és a kisebb ellenfelekre, amiket leküld meg a falcon és a valkyrie ami szerintem hatásosabb. A jeges szerintem jóval nehezebb lesz.

Pedig a jeges bolygón így van 100% lakhatóság mellett. Lehet, hogy hagyni kell még melegedni a bolygót és csak utána visszamenni az architect-et kinyírni a második körben.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6865) cyberkind


cyberkind
félisten

Sziasztok!

A 3 féle játékmód között (amit a kezdéskor kínál fel) van jelentősebb különbség, illetve melyiket ajánlott választani? Arra emlékszem, hogy anno a ME 3-nál a ME-re hajazót választottam, az tetszett, viszont akkor se tudtam a különbségeket.

Paranormal Cocktivity

(#6866) barik


barik
csendes újonc

Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.

Gépem:
Athlon X4 860K
8GB HyperX 1600Mhz SSD a jelenlegi konfigom, és lecseréltem benne a régi R9 280 ast, egy vadi új GTX 1050 2Gb Zotac karira. TV-n játszom, és nem zavar a 30-40 fps. Alatta azért már de, engem is :)
Mass Effect Andromeda elfut rajta FullHD-ban pont ennyivel. Más játék nem is nagyon izgat. Az R9 bírta a ME Andromeda modolást, (Nexux, ReShade) olyan grafikai tuning volt a játékon, hogy ha így jelent volna meg, más lenne a leányzó fekvése a játékkal kapcsolatban!

Nyilván vennék, jobb karit a játék alá, mert most egyet vissza léptem sajna az 1050 el, bár egy picit jobb, mint amire számítottam. (COD-ok maxon fulhd-ban simán!), de a jelenlegi árak... mindenki tudja sajna.
DE mivel ramot amúgy is kéne vennem, grafikában meg fog jelenni plusz teljesítményként a 16Gb ram a 8-hoz képest? Mert ha igen, akkor némileg könyebb szível adok ki érte huszon akárhány K-t.
Köszönöm szépen a válaszokat előre is.

ME A InGame Pic

[ Szerkesztve ]

(#6867) maajsz válasza barik (#6866) üzenetére


maajsz
senior tag

+8 rammal igazán nem nyersz jelentős fps-t, ha egyéb dolgokat kilősz a gépen 8 rammal a játék tökéletesen fut. Hirtelen azt mondanám, hogy ha 20+ ezret kiadsz az inkább a 1050 --> 1050 Ti váltást érné meg tisztán a grafika szempontjából. Viszont ha VGA-t most nem akarsz már cserélni inkább spórold meg a pénzt a következő platformra, már ha égetően nem kell a ram.

(#6868) barik válasza maajsz (#6867) üzenetére


barik
csendes újonc

Sajna 1050 ti re nem volt pénz, illetve már sokaltam a dupla árat érte. Okés köszönöm szépen, akkor marad így :)

(#6869) Ryder62


Ryder62
őstag

Hali,

Azért ide írok mert a topikja kihalt.

Feltenném Steamről a Mass Effect 1-et és rábuherálnám a magyarítást. A kérdés az hogy a Bring Down the Sky-t honnan tudnám leszedni? Egyáltalán Steames verzióval hajlandó futni? A magyar verzióval összehozható?

[ Szerkesztve ]

(#6870) maajsz válasza Ryder62 (#6869) üzenetére


maajsz
senior tag

Nekem úgy rémlik a Steamesbe benne van a Bring Down DLC csak a Pinnacle nincs. A topikjába mintha részletezték volna a magyarítás meg a DLC esetét ha visszakeresed, elvileg működik. A Pinnacle-t én is máshonnan töltöttem le (ráadásul nem is volt hangja valamiért ott), de ment minden kérdés nélkül. Mondjuk személy szerint inkább a textúra modot javasolnám a magyarítás helyett, persze ha fontos megértés szempontjából akkor menjen az.

(#6871) cyberkind válasza maajsz (#6870) üzenetére


cyberkind
félisten

Nekem nem írta ki a játékban, hogy ott lenne, de még az első körös mentésemet se fogadja vissza a játék, hiába rakok fel mindent ahogy volt, így szerintem az Origin-es jobb lehet, abban benne van minden és csak honosítani kell.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#6872) #85552128 válasza Ryder62 (#6869) üzenetére


#85552128
törölt tag

Töltsd le originen és benne van mindkét DLC alapból.

[ Szerkesztve ]

(#6873) Ryder62 válasza cyberkind (#6871) üzenetére


Ryder62
őstag

Én is úgy tudom, hogy a Steames verzióban nincs benne a Bring Down the Sky.
Viszont a magyarítással működik a Steames verzió. Kérdés, hogy az Origines működik-e.

(#6874) #19138560


#19138560
törölt tag

Látom sajna halott a topic, mint úgy általában minden ME ANDROMEDA fórum. Az emberek már el is felejtették a játékot, sajnos. Hát nekem még mindig a kedvenc ME epizódom, igaz modok nélkül bottal sem piszkálnám :)
Jó lett volna, ha olyan állapotban adják ki, mint a lent látható videóban, okés a történet akkor sem lett volna epikusabb, de nekem első résznek pont megfelelt, és én nagyon megkedveltem FemRydert.
Sajnálom azokat a felhasználókat, akik egyből megjelenés után tolták, a pinponglabda szemű karakterekkel, és bár tisztában vagyok vele, hogy egy ME játékot, nem a grafika miatt játszanak az emberek, de szerintem rengeteget számít. A lenti videó, egy közepes grafikus kártyán futott maximumon, de a szénné modolás miatt, sajna alacsony sebességgel. Gondoltam megosztom veletek, rengeteget szívtam mire ez mind összejött :)
Videó: Maximum ReShade, és Frosti mod managger (NEXUS) MOD működés közben.
(A képek FRAPS in game képek! extrém ReShade beállítással!)

(#6875) CPT.Pirk válasza #19138560 (#6874) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Én fél év kihagyás után most megint tolom a single-t, nem is rossz játék. A h047c meg valami különösen szépre sikerült, csak sajnos a jelenlegi vga-m nem tudja max beállításokban vinni 1080-ban a játékot, legalább is nem txaa mellett. Majd egyszer...

Ennek a játéknak a multiját is szeretem, elég jó lett.

szerk:
Ha már modok, nézd meg mit tudtam kihozni az előző részekből: [link]

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#6876) inf3rno válasza #19138560 (#6874) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem az egyetlen rész, amit félbe hagytam már hónapokkal ezelőtt, és azóta se volt ingerenciám, hogy folytassam. Valahogy túl sablonos a történet eddig, és attól tartok, hogy ezután sem nagyon fog változni. Grafikával, ilyesmivel nincs bajom, de azért vettem meg az előző részeket, mert volt sztori. Gondolom folytatódik az a 21. századi trend a játékoknál is, ami a filmeknél, hogy kiirtották belőlük a történetet és csak a grafika maradt, amit ez egy bites emberek is képesek befogadni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6877) #19138560 válasza CPT.Pirk (#6875) üzenetére


#19138560
törölt tag

Uhh de komoly munka! Remek a cikk, el is olvasom végig hamarosan ! :)
Igen az a baj, hogy Andromeda nagyon gépigényes lett, nekem is belépő karim van (GTX960 4GB) nemrég vettem használtan itt, simán megy rajta maxon ezer fps- el pl Titanfall2, de Andromeda kifekteti, főleg modokkal :)

(#6878) #19138560 válasza inf3rno (#6876) üzenetére


#19138560
törölt tag

Ne is mond, én már az agyon hypeolt Ready To Player One-tól is kivagyok :O Összelopkodunk mindenféle dolgot karaktereket, 0 történetet teszünk mellé, és kész a csoda sci fi? Egy Annihilation meg megbukik? Szánalmas ami a filmekkel történik, jöhet a 10 ezredik Marvel, vagy nyúljanak vissza még több klasszikushoz, és szarják el azokat is, mint Star Wars, Alien sorozatot... Röhej :)

Andromeda nem lenne rossz, a karakterek kölykök, és a történet is egyszerűbb mint korábban, de én pl már megszerettem a csaj Ryder-t, a humorát, és van benne karakter fejlődés is, több mint a Tomb Raider-ben szerintem, ami abban merül ki, hogy lara pár óra játék után gond nélkül lefejez bárkit, vagy bármit :D
Első résznek jó lenne, a tippem számodra: Mindenképp a 1.10 es utolsó frissítéssel játszd, ha nem is moddolod, és csak a fő szálat vidd végig! Nem kell semmi mászka, mellék küldi, max 1-2 loyality mert azok jók lettek, főleg Peebe-é. És akkor kapsz egy pörgős látványos sci-fit, sokkal jobb történettel mint ami a mai mozikat jellemzi :)

[ Szerkesztve ]

(#6879) #19138560


#19138560
törölt tag

(#6880) CPT.Pirk válasza #19138560 (#6877) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Thx!

Szegény andromedának vannak gondjai sebesség terén. Pl. jól fut a játék, de ha Cora-val a Tempesten beszélgetek, akkor beesik a játék sebessége kb 5fps-re. Más karakterrel nincs ilyen gond, miközben Cora-val meg máshol se, mert csapattagnak szoktam vinni Drex mellé.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#6881) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én is végigjátszottam február körül másodszorra, mert "lövöldözős játéknak" jó, és kíváncsi voltam hogy néz ki HDR10-el (OLED TV), illetve hogy mennyire kupálták ki a bugokat a patch-ek.

1: Tényleg elég sokat dobott a látványon a HDR. Ahogy azt már látatlanban is sejtettem, egész sok látványelem/effekt olyan, ami így nyer igazán értelmet (kicsit olyasmi, mint mikor a szemüveges 3D esetén megnéztem előbb 2D-ben, majd 3D-ben ugyan azt a filmet és akkor leesett, hogy néhány jelentnek csak az volt az volt az értelme, hogy 3D-ben látványos legyen...) Persze azért ettől nem lesz jobb a játék és nagyon más sem...

2: Sokkal simább volt az utazás, de még most is voltak a nulladik naptól rágyásra-mímelt bugok (cutsecene-ben "besz@rvam" sétáló vagy kitekeredett emberek, arcokat eltévesztő kamerapózok, stb), közel sem lett teljes a foltozgatás, teljesítmény tekintetben sem (ugyan úgy megvan az a triviális hibának tűnő anomália, hogy ha a Tempest-en mentek egyet, akkor a menüből visszalépve akár ~50%-al nő az fps, majd random megint lelassul...).

Ezen kívül pedig tudjuk, hogy nem sok minden változott. Néhány nagyon égető apróság már a legelső egy-két hónapban bekerült (nyisd ki az összes ládát egy gombbal, ugord át a hajókázások egy részét, stb). DLC/kieg ugye véletlen sem jött, így most is totál üres érzésem volt, mikor a végére értem. Most még egyértelműbben éreztem egy űrt, de nem azt a félét, hogy hiányozni fog, hanem hogy "Ok, végigkínlódtam közel 100 órát, most hol a p|csaába van a játék, amit vártam? Adjtátok ide! Kérek legalább egy kiengesztelő DLC-t, vagy valamit...". :O :DDD

Ráadásul a vége felé elromlott az egerem és egy tartalék vacakkal játszottam tovább, amivel lövöldözni sem volt élvezetes (jó drága és elvileg gyors lett volna a gariztatás, de végül 1 hónapig húzták).

Most a Torment: Tides of Numenera-val játszom. A Dragon Age: Origins óta nem volt ilyen jó RPG élményem. Közben volt a Witcher 3 is, de az nem tudta ezt elérni. Most viszont sokat nosztalgiáztam és végiggondoltam azt is, hogy miként halt ki a Bioware játékokból DAO és MEA közt minden, ami miatt annak idején megszerettem a Bioware-t és szinte kötelező jelleggel játszottam a folytatásaikat, ha kellett belemagyarázva, hogy még mindig van bennük valami jó, mint régen. :U

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#6882) inf3rno válasza #19138560 (#6878) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Legfrissebbet használom, azt hiszem 4 bolygót látogattam eddig, azon 2 architect-et már lenyomtam. Majd talán folytatom valamikor, ha egy kicsit több időm lesz játszani, de azért messze van attól a diverzitástól az egész Androméda, mint ami a Tejúton volt egy csomó fajjal, kultúrával, maffiával, Shadow Brokerrel, Asari Commando-val, meg tudom is én még milyen mellékküldikkel. Szinte mindegyik élvezhető volt, most meg totál sablonosak a mellékküldetések, nincs semmi tétjük, nincs chatelés az ellenséggel mielőtt szénné alázod őket, a biotikus támadások is jóval gyengébbek, mint előtte voltak, pl Jack-el csak úgy repkedtek állandóan az emberek, most meg alig sérülnek valamit, és így tovább. Egyszerűen nekem nem üti meg a szintet játékélményben, hiába lett sok új dolog tényleg jó benne, gyakorlatilag a lényegi része olyan, mintha teljesen összecsapták volna.

Filmek terén az új Alien elég nagy csalódás. Nagyjából átjön, hogy mit akar elérni a rendező, de még ha össze is jönne neki 100%-osan, akkor sem ütné meg az eredeti színvonalát, alaptörténetben meg közelében sincs az eredetinek baromi ostobák benne az emberek. Mint biológus mérnök nagyon sok dolog túlzottan irreális benne ellentétben a régi filmekkel, csak hogy egy példát mondjak, pl az 5kg-os magzat méretű polip fél óra alatt szobányi méretű, több tonnás szörnnyé hízik. Sorozatban nekem a Babylon5 az etalon, és hát megnéztem azóta már nagyon sok scifi sorozatot, de sztoriban egyik se ér még csak a közelébe sem. Az Annihilation-t még nem láttam, de ha az is egy a sok félbehagyott sorozat közül, akkor inkább nem is kezdek bele. Már nem látom értelmét, hogy 1-2 évad után a történet közepén legyen vége, mert elfogyott a keret.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6883) #19138560 válasza CPT.Pirk (#6880) üzenetére


#19138560
törölt tag

A Tempesten az aulában vagy mi az :D katasztrófa a helyzet, minimum 15 fps mínusz. Én nem tudom a rengeteg mod miatt, de amikor ki akarok menni onnan a raktérbe, rendszeresen nem nyílik ki az ajtó. Lépek párat hátra, kinyílik rohanok előre, erre a pofám előtt becsapódik :D Meggyőződésem, hogy ez egy direkt trollkodás az 1.10 es frissítésben a BioWare részéről :)
Egyébként a cikket frissítettem, sok hasznos infóval, és be kell vallanom, nem vagyok egy írogatós típus, de annyira tetszett amit linkeltél nekem a trilógia tuningolásáról, hogy annak nyomán született meg az írás :D Ha már közel egy évet szenteltem a játék babrálásának, lehet mások is kedvet kapnak hozzá! :)

(#6884) #19138560 válasza janos666 (#6881) üzenetére


#19138560
törölt tag

No igen, az elég komoly tuningnak számít, egy Oled tv :D Én belépő lcd tv-t használok monitornak, de emlékszem rád a Plazma fórumból. Többek közt miattad, és DM Fan miatt vettem plazmát :D Istenem de imádtam azt a tv-t, Sajna meghalt, így marad a szenvedés az lcd-vel.

[ Szerkesztve ]

(#6885) #19138560 válasza inf3rno (#6882) üzenetére


#19138560
törölt tag

Okés, de ne a Trilógiával állíts szembe egy első részt, akkoriban az sem ütött azért akkorát! Mármint a ME1, csak az emlékek megszépítik. Nyilván a történet sokkal jobb volt, de a mai szememnek már nagyon unalmas, cső pályák, hiába RPG, kell a szabadság érzése, pláne egy egész rendszerben.
Szerintem a BioWare sem ilyenek szerette volna a játékot, érződik rajta, hogy a mellék küldik, csak muszájból kerültek bele. Ahogy a moding bejegyzésben is írtam fentebb, a második részre kiforrott volna, a harmadik meg mindent vitt volna. De sajna ez a hajó már elúszott :(
Alien egy vicc. Én az első másodikon nőttem fel, ezek az új részek zagyva pénzlehúzások, mert a nagy öreg nem tudja elengedni, és még filmezni akar. Nézd meg a The Expanse sorozatot, most jön a 3. évad, mindent visz szerintem, és történetileg elég korrekt, a BSG óta az első igazi sci fi dráma.

(#6886) inf3rno válasza #19138560 (#6885) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát ja. Én adok még egy esélyt a Mass Effect-nek, ha lesz újabb rész, de ha az se jön be, akkor inkább hagyom a francba ezt a szériát, és átnyergelek valami más játékra.

A Prometheus kb. olyan, mintha egy óvodás írta volna a forgatókönyvet, annyira következetlen meg fantázia hiányos. A Covenant egy az egyben ugyanarra a sztorira épül, másodikra már nagyjából átjött, hogy mit akarnak, talán a gonosz mesterséges intelligencia alapötlete sem annyira rossz, de nem az Alien univerzum keretében kellett volna megcsinálni, pláne nem egy ennyire tehetségtelen forgatókönyv íróval. Harmadik esélyt már nem kapnak tőlem ezek a filmek.

A BSG-t szerettem. Nekem még a Star Trek: Enterprise is bejött, az se volt rossz abból az időszakból. Ránézek erre az Expanse-re, kíváncsi vagyok. :-)

Buliban hasznos! =]

(#6887) #19138560 válasza inf3rno (#6886) üzenetére


#19138560
törölt tag

Hmmm szerelmes voltam T'pol ba, Jolene nagyon ritkán posztolgat, de én továbbra is rajongok :D

(#6888) CPT.Pirk válasza #19138560 (#6887) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Hmm, ki nem volt belé szerelmes...

inf3rno: Expanse az jó!

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#6889) maajsz válasza #19138560 (#6885) üzenetére


maajsz
senior tag

Ha csak mint "első" részt nézzük az MEA egész jó felvezetés. A múlt héten csináltam egy rövidebb playtrut, egyrészt Scottal még nem nyomtam, másrészt kíváncsi voltam milyen plusz szövegek vannak, ha először a main sztorit tolod végig és utána egyebeket. Szóval ha a mellék küldiket elhagyja az ember egész "tartalmas" tud lenni, de sajnos ez a tartalom nem olyan lenyűgöző mint az első rész ami bemutatott ugye egy egész új univerzumot, itt meg ami érdekelt volna, hogy a Kett meg a Remnant honnan jött pont homályba marad.
Másrészt nem is maga sztori kevés nekem, inkább a karakterek sikerültek túl "casual"-ra meg az RPG elem lett gyenge. Nem vártam volna el különböző végkimeneteleket, az már túl nagy "álom" lenne, de azért a döntések alapján valamelyest változó sztorielemek jól estek volna még ha közben Ryder karaktere nem is változik jelentősen, de ezek már sokat lettek fejtegetve a topikban.
Hogy a folytatás milyen lett volna, jó kérdés, hisz az egekbe magasztalt ME2 is tulajdonképpen egy nagy sidequest, leszámítva az Arrivalt ami tulajdonképp felveszi a fonalat az első végétől. Ennek analógiájára ha a folytatásban ha nem kapnánk továbbra sem választ, de mondjuk a quarian ill a többi faj bemutatásra kerülne egy pár plusz nagyobb küldetéssel teljesen elfogadható lenne. A bugokat meg animációkat na meg a karaktermegjelenéseket kellene javítani, a harcrendszerrel teljesen jó. Ugyanerre a motorra ez nem tudom mennyi munkát igényelne, de mivel az alapok már megvannak sokkal kisebb költségvetésből is kijöhetne akár. Egy tovább fejlesztett crafting rendszert szívesen látnék, na meg a squadmate equippelhetőséget mindenképp, ami a frostbiteből viszont teljesen hiányzik.
Sajnálom hogy egy elkapkodott kiadással ekkora hatehullámot generáltak, nevetséges volt ahogy minden jutuber ezen lovagolt a nézettség érdekében, még az is aki soha nem játszott ME játékkal. Közben egy hardcore ME fant nem is a bugok, hanem a gyenge karakterek meg a sok helyen közönséges írás zavart a legjobban. Reméljük tanulnak az esetből.

(#6890) #19138560 válasza maajsz (#6889) üzenetére


#19138560
törölt tag

Egyetértek a véleményeddel, de sajnos ez nem mind a BioWare hibája. Katasztrofális volt az egész "forgatás" az elejétől fogva, és sok jelentős dologra nem maradt elég idő, ezért lett annyi mellék küldi sajna. Azokkal hamarább elkészültek, de az kizárt, hogy ne látták volna, ez így nagyon karcsú lesz összességében.
Az Andomédának mára messze sokkal jobb grafikája van, akár karakter szinten, mint a megjelenésekor. Javaslom tegyél vele úgy egy próbát, hogy alkalmazod ezeket a módosításokat. Utána bármelyik agyon ajnározott régebbi résztől garantáltan elmegy a kedved, mert a family guy szintű grafika ami az új részből visszatérve a régebbi részekben fogad, (persze túlzással :) ) számomra kizökkentően hat, mert bár nem a grafika a lényeg, egy ilyen történetvezetéses, karakterközpontú játéknál, szerintem ez a minimum amiről a cikkben beszélek.
A történet meg a második részre biztosan felnőtt volna a ME névhez, de ezt sajnos már sohasem fogjuk megtudni...

[ Szerkesztve ]

(#6891) janos666 válasza #19138560 (#6890) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az Andomédának mára messze sokkal jobb grafikája van, akár karakter szinten, mint a megjelenésekor.

Szerintem a bugokon kívül (mikor valami hibából egyértelműen nem úgy nézett ki, ahogy várható lenne, pl. mikor valami '90-es éveket idézően jelent meg minimálisra LOD-olt textúrákkal közelről is) nem változtattak semmit a grafikán (esetleg még a minimális "optimalizálás" tehet olyasmiről, ha valami kicsit másképp fest --- olyan se jobb se rosszabb, csak azonos szinten kicsit más), és ahogy az első pár hónapban nézegettem, azok közül is sok driver hiba volt (akkoriban volt itthon Polaris Radeon és Pascal Gaforce is --- gondolom, mert nem volt idejük a VGA gyártóknak sem felkészülni), vagy máig létező ("eredendő") inkompatibilitás az egyes effektek közt (mint pl. ahogy a Temporal AA elmaszatolja a részletgazdag geometriájú áttetsző effekteket, mint emberi hologramok, ajtók és más gépek előtt is lebegő "holografikus vezérlőpanelek", vagy mikor a Depth of Field "kivágása" kihagyja az áttetsző/átlátszó tárgyakat, mint pl. a sisak üvege, stb --- csupa olyan látványelem, ami a Battlefiled-ekben nincs, így ott viszonylag jól működhet ugyan ez a Frostbite TAA), de ez utóbbi szerintem nem is igazán gond, mert mindig azt vallottam ezekről, hogy "nem baj, ha vannak ilyenek a játékmotorban, kapcsolgassa mindenki ízlés szerint, de részemről a kevesebb több, vagyis csak módjával, ne kapcsoljunk be mindent egyszerre, csak néhányat, ami tényleg jól áll az adott játéknak (és nem okoz bugokat se egyedül, se valami mással kombinálva, amit még jobban szeretnénk bekapcsolni)".

Persze az olyasmik nagyon kellemes javítások, mint hogy most már a sisaküvegen landolnak az esőcseppek, nem a mögöttük lévő arcbőrön, mint ha elromlott volna a légkondi a ruhában (de az ultrahangos külső felszíni vízlepergető nem). :))
De azért mernék fogadni, hogy az ilyesmi nagyon keveseknek tűnt fel (<<50%).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#6892) Dinomano


Dinomano
senior tag

Sziasztok!
Most állnék neki PC-n a game-nek, de sajnos 10 perc játék után kidobott hibaüzenettel. Utánanéztem angol fórumokon a hibának, de biztos receptet nem olvastam...
AMD FX 6300 (6 magos), RX 460 2 GB, 8 giga DDR3 RAM (1500 mhz körül) a config.

A hibaüzenet olyasmi, mint a képen...Valószínű, h. virtuális memória gond...
Pontos megoldást tudtok nekem írni? Nálatok is előfordult a hiba? Mennyire bug-os a játék?

/(^_^)____7=--- - - >|

(#6893) #19138560 válasza Dinomano (#6892) üzenetére


#19138560
törölt tag

Az 1.10 es frissítést mindenképp szedd le ha nincs rajta a játékon. Szinte az összes korábbi hibát kijavítja. Ha nincs rajta, tuti azért dobál ki. Nekem 80+ óra játékban egy bug volt. Elvileg a konfigod is épphogy elég, én is játszottam 2GB-os vga-val, 20-30 körüli fps-ed meglesz szerintem, fullhd-ban.

(#6894) Dinomano válasza #19138560 (#6893) üzenetére


Dinomano
senior tag

HD ready a monitorom, úgyhogy nagyjából low-medium settings-el el leszek lazán (full HD-ra úgy sem tudom állítani :-P )... Köszönöm a tippet, lekapom a patch-et...

/(^_^)____7=--- - - >|

(#6895) inf3rno válasza #19138560 (#6878) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az Annihilation érdekes, szerintem valaki LSD trip közben Lovecraft-et olvashatott, és így született meg a film. Nem tudom eldönteni, hogy jó e vagy sem, nagyon vegyesek az érzéseim. Mindenesetre azóta megnéztem még egy filmet, és még mindig ezen rágódok, úgyhogy valami extra mindenképpen volt benne az átlaghoz képest. Kíváncsian várom a folytatást, hátha kiderül, hogy az idegenek elpusztítják e a Földet, vagy hogy egyáltalán mi a tervük. Az Expanse-t most nézem majd, remélem hozza az elvárhatót.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6896) laci12234


laci12234
tag

Sziasztok egyik jàtéknàl se csinálja ezt hogy zölden vibrál a kép csak ennél ès eredeti a játék miért van ez ??

(#6897) CPT.Pirk válasza laci12234 (#6896) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Mi írja ki a sarokba az FPS-t? A játék gondolom 1.10-es. Vga driver friss?

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#6898) laci12234 válasza CPT.Pirk (#6897) üzenetére


laci12234
tag

origin irja ki igen driver friss és ma szedtem le deluxe versio

(#6899) CPT.Pirk válasza laci12234 (#6898) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Próbáld meg az origines kijelzést kikapcsolni, hátha az okozza. Maga a játék is ki tudja írni az fps-t, ha ez fontos, be lehet kapcsolni az ingame konzolban.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#6900) laci12234 válasza CPT.Pirk (#6899) üzenetére


laci12234
tag

Vicces mert ha alt entert megnyomom akor normális ha full képernyőn van akor meg azaz a zöld vibrálás van kikapcsoltam az fps mutatokat is

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.