Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akos1994
aktív tag
Catch-in-focus van k10d-n is,nem?
Én k20d-n azt használom, be van kapcsolva, exponáló gombot lenyomom teljesen és folyamatosan, célzok, fókuszgyűrűt elkezdenem csavarni, és amikor fókuszba kerül a kívánt tárgy akkor rögtön klatty és kész is a kép.
Amióta bekapcsoltam sokkal jobb, mert azonnal cselekszik a gép, másodperc tört része alatt, így nekem nem nagyon tudott elmozdulni semmi se. Kivétel ha 1/90 alatt van a záridő és túl gyorsan tekerem a gyűrűt. A hátránya annyi, hogy korlátozza a komponálást azért rendesen.. -
faki_
senior tag
A gyújtótáv beállításától nem függ, az csak a stabilizátor miatt van.
Pár hozzászólással előbb említettem, hogy számomra sokszor nem hozott sikert a kereső (többek között K10D-nél, hiába láttam élesnek), pedig a Pentax gépeken ez az átlagnál nagyobb, világosabb. A gép fókuszvisszajelzése nem 100%-os, mattüveg cseréje és keresőnagyító valamelyest javít a dolgon, jobban látni kicsit. Volt olyan objektívem, amivel elég jól kitapasztaltam, hogy az élesnek jelzett helytől merről, merre, mennyit tekerjek, de így visszagondolva kínlódás volt. Ami biztos, hogy 1.4-es objektívvel több kép sikerült, mint 1.7-essel. Nem tudom, hogy ez a minimálisan több bejutó fénytől vagy a kisebb élességi tartomány miatt volt, esetleg szimplám az eltérő objektív okozta. Ha meg sasszemed van, akkor lehet, hogy a mattüveg rosszul áll, ahogy MrChris írta.
(#7970) Vyndree
Élőkép nálam pl. nem játszott, nekem a keresőbe kell nézni (többnyire) még kompakton is.
(#7971) MrChris
K10D-n nincs élőkép.
-
MrChris
nagyúr
Kitobival inkább csak nem jön elő. Liveviewval jó? Ha igen akkor a mattüveg rossz helyen van. Ha kiszedhető akkor vékony közkeret darabokkal tudod távolítani a prizmától. Fóliából, papírból vágtam szikével ilyeneket.
(Annyi baj van hogy a mattüveg nem szereti a koszt, nem szabad a mattítást tapizni és kb takarítani se, azzal rendszerint csak rosszabb lesz. Tudtommal a mosás is rontja.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Óra topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Vírusirtó topic