Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sabeur

csendes tag

válasz Stitch #262 üzenetére

Szia !

Lehet élek a lehetőséggel, amit alúl írtál :)))
    a kicsinyítés azért van, mert így is elég sok képet teszek fel galériákba ide oda fórumokba... Sok esetben Jó a kicsi... az igazság viszont tényleg ott van, hogy full méret teljes felbontás ... ott jönnek elő az igazán apró képi szösszenetek :)

A zoom-ok, főleg amiket már a digikhez terveztek, viszonylag egyenletes kontrasztot ad, mégis, a Tamron 28-75 /2,8-asom, a legtágabb rekeszeken lágyabb, viszont tűéles... pár rekesszel lentebb beáll egy olyan kontraszt ami utána végig megy... A Zuiko-k, élményben adhatnak mást, DE és ezzel nem magam akarom védeni... :) Szóval, elképzelhető, hogy lerekeszelve az ember, hajlamos alúlexponálni, Én momentán hajlamos vagyok :) Lehet hogy egy Újszülöttnek minden vicc Új, ezt most magamra értem, mert úgy vettem észre, hogy az alúl exponált részekből, PS-ben hipp-hopp vissza lehet nyerni a fényviszonyokat az eredetire, viszont, ha kiég egy rész legyen bármilyen kicsi, azt már csak kontraszt szegényítéssel lehet ''kozmetikázni'' és ettől még kiégett rész marad :( A lényeg, hogy lehet, hogy közösen amit érzünk :) pont ezért van, mert az ember manuális objektívnél hajlamos picit alexpózni, nem?

üdv,
    Fecó

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés