- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gcsikos
tag
válasz
Mr.Csizmás #2268 üzenetére
Teljes nyíláson a széleken eléggé veszít az élességből, de 5.6-nál szerintem jó az ilyen riportfotókhoz. Igényes tájképre, nagy nagyításra azért kompromisszumos, hogy finoman mondjam. Ahogy néztem nem budget tárcások Voigtlandert tesznek fel adapterrel. Nekem a NEX modul alapja, ezzel zsebre vágom a kis gépet.
Különben nálam beállt a rendszer a közel fókuszos Vivitar 70-150-el a rá tervezett expanderrel, plusz a Vivitar 200-as egy külön kétszerezővel, minden lencséhez egy-egy adapter, a nagyobbhoz olyan, amelyiknek van állványmenete.
Eladom a Jupiter 37A 3.5/135-öst az M42-NEX adapterrel, fájó szívvel, mert élesebb, mint a Vivitar, de nekem a zoom flexibilitása fontosabb. -
zolka78
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2268 üzenetére
Ha a Zenitar obira gondolsz akkor az tényleg nagyon jó. Viszont drága, nem biztos, hogy megéri rá költeni. Ha ennyit költenék egy manuál obira akkor már sokkal jobb képminőségű Zeiss-ekben gondolkodnék, nem a 10000 alatti M42 obikon, még akkor is ha 35-50-135mm lenne szó. Ha nagylátószög és halszem, akkor gyűjtenék hozzá még egy keveset, és jöhet a Pelleng vagy a Samyang. Az már tényleg nagylátószög apsc-re, és rendesen halszem. Érdekesebb lehet velük dolgozni mint a 16-ossal. Tudom, hogy drágábbak, de egész más perspektívát nyújtanak mint a 16-os.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest