- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pokolfajzat4
csendes tag
"ha a mandulákat eltávolítják, akkor problémák léphetnek fel heretájékon."
ne haragudj, de ez a legnagyobb hülyeségek közt van, amit itt olvastam. mégis mi köze lenne a herékhez a manduláknak? hormonális szinten vagy hogy? urban legend, kérdezz meg egy orvost..
vetesd ki és ne vacakolj..bármelyik orvos elmondja neked, hogy ha ilyen állapotban van, már rég nincs helye benned, hisz már réges-rég funkcióját vesztette és csak betegít!!!
nem a barátok és a szülők véleménye számít emberek, a hozzáértő orvosoké!!!
(de ezt úgyse tanulja meg a legtöbb ember) -
Pokolfajzat4
csendes tag
válasz
zsuzsa83 #386 üzenetére
Igen, köszi, írtam is feljebb
Én azt tudom elmondani nálam (Bp egyik legnagyobb kórházában) hogy zajlott: bementem pénteken, doki megkérdezte mivel akarom, mondtam ébren. Erre ő kérdezte mikor, mondtam minél hamarabb, hétfő jó lesz?, jó... Ennyi. Aztán bentfekvő sorstársaktól tudom, hogy akik az alvást választották 3 hetet is vártak (uhh), mert a gyerekeket csak altatásban műthetik, és ők elsőbbséget élveznek. Számomra ez elég logikus magyarázat volt
-
Pokolfajzat4
csendes tag
válasz
Nyeszter #373 üzenetére
Ja és nem a nyelved alá kapod az injekciókat, meg a torkodba, hanem az addigra lidocain spray-vel teljesen elzsibbaszott manduláid köré. Kb annyit érezni belőle, mintha megcsippentenéd most a két ujjbegyeddel a szád belsejét. Legalább tájékozódj, ha már osztod az észt.
-
Pokolfajzat4
csendes tag
válasz
Nyeszter #374 üzenetére
Nos, sejtettem, h vki előbb-utóbb kiforgatja a szavaim. Kedves Nyeszter! Én egy szóval nem mondtam, h virtuskodjon bárki is, és csinálja ébren. Csak aki kiváncsi a műveletre és nem akar várólistán lenni.
" sztem egy olyan nem volt, aki azt mondta rosszabb volt altatásban, mint helyi érzéstelenítéssel"
Ki tudja összehasonlítani őket a betegek közül és véleményt alkotni? Egy ember egyfélét csinált végig, tehát értelmetlen a kijelentés. Megint csak azt tudom mondani: végig kell kérdezni az orvosokat, és tőlük megtudni mi az előnye, mi a hátránya az egyiknek, mi a másiknak. Ha pl. ébren csinálod nem terheled meg a szíved az altatással, nem kell félned, hogy utána hányni fogsz, nem kell akár heteket várólistán tölteni a gyerekbetegeket előreengedve stb. Ja és írtam korábban: nőnek nem ajánlott ébren. De aki akar kérhet nyugtatót is, a kórháznak ezzel is szolgálnia kell.
Altásnak is megvannak az előnyei, legfőképp, h semmit nem tudsz arról, mit művelnek veled és a kórháznak KÖTELESSÉGE felajánlani a választást. Kinek mi a jó. -
Pokolfajzat4
csendes tag
válasz
hernadyz #371 üzenetére
szia hernadyz!
nos nem csodálom, ha az itteni hozzászólásokat olvasva nem telsz el bizakodással. az ide írók nagytöbbsége (tisztelet a kivételnek) fontosabbnak tartotta saját történetét kiszínezve elmesélni és sajnáltatni magát, mint, hogy bíztassa a másikat.
először is, ahogy írtam: ez az egyik legegyszerűbb műtét. ha éberen csinálod végig egy nagyobb fogászati műtéthez hasonló. semmi vészes tehát. másodszor: ismerd meg az orvosod, kérdezz tőle, ha vmit nem tudsz, ne fantáziálj a műtétről és legfőképp ne kérdezz végig ismerősöket, mert csak az itteni fórumhoz hasonló "biztatásban" lesz részed. ha nem tetszik az orvosod, kérj újat! jogod an ahhoz is. harmadszor: minden kórházban kötelesség felnőttnek felajánlani a választást, hogy alhat vagy helyi érzéstelenítésben csinálhatja végig a műtétet. de itt is azt tudom mondani: ha nem ajánlják fel és te azt szeretnéd, keress másik kórházat! ez nem oroszország.
arra kell gondolni, hogy a saját egészségedért csinálod ezt, és csak jobb lesz: nem lesz pl. mandulagyulladásod ezután, vagy szövődményed az ízületekre, vagy pl. nem lesz kellemetlen a leheleted a gyulladt manduláktól! a műtét utáni fájdalom minden egyes nappal, órával csökken, és fájdalomcsillaptóval tényleg jól tompítható. egyébként kb úgy fáj, mint anno egy tűszős mandullagyulladás. a műtét utáni bevérzés egyáltalán nem gyakori, hát még a feljebb leírt cifrább történetek. ez egy rutinműtét (20-25 perces csak!) és a beteg másnap hazamehet, a sebek 10 nap alatt begyógyulnak, a szájbelső pedig másfél-2 hónap alatt helyreáll teljesen.
és végezetül: egy 24 éves férfinak az ilyet szó nélkül tűrnie kell már;)
na remélem sikerült bíztatnom téged, ha bármi kérdésed van, én szívesen megválaszolom!
hajrá!
-
Pokolfajzat4
csendes tag
válasz
zsuzsa83 #367 üzenetére
Zsuzsának köszönöm a bíztatást a rehabot illetően, és örülök, hogy én lehetek akkor az első ezen a fórumon aki beszámolhat, hogy egy sikeres műtét után a száj belső rehabilitációja teljes mértékű! Minden seb, duzzanat visszahúzódik, és ami a legfontosabb a mély öblök, amik a mandulák helyén támadtak, feltöltődnek. És ezzel a száj higiéniája is helyreáll.
Szóval én bíztatok mindenkit, hogy ha kell, már holnap csinálja végig. Én újra megcsinálnám, ha kellene, már holnap. Mondom ezt úgy, hogy nekem is volt utóvérzésem (és ezáltal 2 műtétem tulajdonképpen) és ébren csináltam végig mindet.
És, hogy miért nem kell parázni? Mert ez egy NUDLI műtét, a lehető legegyszerűbb! Ennyit mindenkinek ki kell bírnia, hisz ki tudja milyen sokkal komplikáltabb műtétek várnak még ránk az életben. Az utólagos komplikációk is 5% esélyesek. A fájdalmak fájdalomcsillapítokkal jól tompíthatók, és 8-9 nap alatt múlnak.
Szóval ha bárkinek bármi kérdése van, vagy bíztatásra van szüksége, hozzám bátran fordulhat! Azt hiszem, aki túl van rajta, annak már kötelessége, hogy felnőtt módon viselkedjen és ne riogasson, hanem segítsen.
Jó egészséget mindenkinek!
-
Pokolfajzat4
csendes tag
Ok, szuper-szuper, túlélhető köszi, ezt tudjuk
De a száj visszarendeződött jó állapotba? Megszűnnek benne ezek az állati nagy üregek és a szűkült torok rendesen?
Komolyan a legfontosabb témáról a rehabilitációról 2 év alatt senki nem írt , alig tudom elhinni
Köszi, ha vki mégis válaszolna rá -
Pokolfajzat4
csendes tag
Sziasztok!
Nekem helyi érzéstelenítéses volt, a világért se hagytam volna ki azt a buli látvány, ahogy látom a tálba pottyanni a manduláim a számból. Nőknek nem ajánlott persze, de aki ffi csinálja végig, érdekes tényleg. Na jó lehet, lökött vagyok.
Most járok a műtét utáni 4. napnál, és a fájdalmak baromira nem érdekelnek, tudom, hogy múlnak, tűrni kell, kész.
Ami viszont érdekel olyanoktól, akik már régebb óta túlvannak rajta: a száj belső állapota szépen visszarendeződik? Ha most belenézek szűkült torkot és a mandulák helyén két szép öblöt látok. Nem vmi kellemes szájhigiénés szempontból se.
Szóval kinek milyen lett a felgyógyulás? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest