Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napkollektor - csak úgy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jojo0420
újonc
Sziasztok!
Sajnos én két tapasztalattal is gazdagabb lettem mandulaműtéttel kapcsolatban és két kórház között is különbséget tudok tenni.
Első műtétemet a Máv kórházban végezték 2004 ben altatásban.Mondhatom ez a legjobb az egészben,mert semmire nem emlékszik az ember.Nagyon féltem tőle,mert 38 éves korban már nem olyan egyszerű ez az egész mint gyermekkorban.Orvosom nagy lazán csak annyit mondott -Ugyan már mitől fél altatásban nem érzi .Persze én az ébrenléti állapottól féltem ami utána következett,és nem is alaptalanul.Ébredés után szerencsére nem hánytam de borzasztóan fájt a helye,belázasodtam .Pár óra elteltével hoztak egy kancsó teát,hogy igyam meg apránként.Fájdalomcsillapítónak első nap még injectiót kaptam,de másnap már egy jókora donalgin kapszulát kellett lenyelnem.Borzasztó nehezemre esett ,olyan volt mintha egy feneketlen kráterbe öntöttem volna a teát.Élesen szúró fájdalmaim voltak minden nyelésnél.Nem is tudtam meginni csak 2 dl-t jól le is szidtak hogy miért nem iszok.Otthonra cataflám drazsét és donalgint írtak fel de hiába vettem be,valahogy nem csillapította a fájdalmaimat.Enni legalább 3 hétig alig tudtam,de az volt az érdekes hogy csak a bal oldal fájt olyan borzasztóan, a jobb oldalon szinte semmit nem éreztem.Minden étel csípte,szúrta marta,hasogatta.Egy év kellett hozzá,hogy nem akadjon el a falat a bal oldalamon,mire teljesen meggyógyultam.(Mivel ezen az oldalon egy kis gödröcske maradt.)Az évek folyamán még kétszer begyulladt a bal oldalam,de olyan fájdalmasan mintha mandulaműtét után lennék.Ilyenkor mindig erős antibiotikum kúrát kaptam.
Most jön a második tapasztalat,amit szívesen kihagytam volna.
2007 karácsony után kezdődött ismét nagyon makacs torokfájással szintén a bal oldalamon.Mivel ünnepek voltak, így csak szilveszter után jutottam orvoshoz,de addig is szedtem septofort tablettát,hátha elmúlik.6 nap után de akkor már a falat tudtam volna kaparnia nagy fájdalomtól,se enni sem inni nem tudtam.Amikor belenéztem a torkomba azt láttam,hogy nagyon bevan dagadva a torkom és már a nyelvcsapom is alig látszik.
A gégészeten rögtön beutaltak a Szigony utcai kórházba azonnali tályog felnyitásra.Mehettem nyugodtan mert nem ettem nem ittam már két napja, ki is voltam száradva.
11 órakor már bevitt a mentő,vizsgálatok stb 13:15 kor már altatásban végezték a műtétet.Mindenki nagyon kedves volt biztattak hogy nem lesz olyan rossz mint az előző.Itt sem hánytam ébredéskor, majd csak egy fél órát kellett köpködni a vesetálba utána már egész jól tudtam nyelni.Csak 20 órakor kértem fájdalomcsillapítót és meglepődtem,hogy folyadékban oldodó cataflámot kaptam,ami ugye emberbarátibb mint rögtön lenyelni egy nagy gyógyszert.(De lehet hogy ennyit fejlődtünk majdnam 4 év alatt??)
Olyan jól hatott a gyógyszer,hogy szinte az egész kancsó teát el tudtam kortyolgatni és másnap még a zsemlét is meg tudtam enni.Az orvosom nagyon barátságos,kedves bíztató,empatikus volt meg sem közelítette az előző orvost.Elmesélte,hogy maradt egy kis mandula darab az előző műtét során és az körül alakult ki a tályog.(Mondjuk azt nem értem milyen megfontolásból hagyta bent azt a kis darabot az előző orvosom!!)Úgyhogy a tályogot is feltárták és a manduladarabot is eltávolították.Most töltöm a10.napomat,de az elején nem fájt annyira mint most.A cataflám nagyon jó,mert teljesen elérzéstelenít,de próbálom csökkenteni az adagomat,mert szédülök tőle.Nekem az ivás megy a legnehezebben mert nem óhajtom,pedig tudom hogy kellene.Most reménykedem ,hogy napról napra könnyebb lesz és mivel eltávolították a gócot,ezután nem lesz vele semmi problémám.Ráadásul ha előlről kezdeném akkor a Szigony utcába mennék!!
Tanulság ha muszáj akkor ki kell venni az ember nagyon sok mindent kibír!!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest