Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sündi
csendes tag
Sziasztok,
Megmondom őszintén nem tudom a dokik miért mondanak hülyeséget, szerintem abszolut lehet hajat mosni. Szerintetek ha a zuhanyzást engedik, akkor a hajmosást miért nem???? Én ez nem értem. Én ma reggel is mostam hajat, és kb. 3-4 napja is és semmi bajom nem lett tőle. Köze sincs a mandulához, ill. a sebekhez. Nem forró vízzel kell, hanem langyossal és természetesen lehetőleg nem állva és lehajolva, hanem hajolás nélkül zuhanyzóban, vagy kádban fekve langyos vízben.
Én ma vagyok a műtét utáni 8. napon, még mindig fáj a nyelés, de napról napra egyre jobb. Eljutottam a napi 3x1 Cataflam-hoz. Nagyon kis léptékkel gyógyul, de tényleg jobb, mint pl. 3-4 napja. Nekem az éjszakáim a rosszabbak, mert olyankor ha elalszom megpihennek a sebek a torkomban, és kb. 7-8 órás folyamatos alvás alatt a Cataflam hatása is kimegy. Mondani sem kell, miután felébredek kb. 1-2 percen belül milyen érzés támad a torkom tájékán...
Tegnap este vacsiztam. Rántottát ettem, baromi jól esett végre valami normál kaja. Azt hiszem, mindkét oldalon történhetett sebleválás, mert egy-két nyelésnél azt hittem megőrülök, a szemem is kiugrik a fájdalomtól. Aztán ittam hirtelen egy pár korty jeges teát és azonnal jobb lett, a fájdalom elmúlt. Szerintem, ahonnan a seb levált, ott hirtelen egy érzékenyebb rész maradt, melyet az étel irritált, és az okozhatta a fájdalmat.
Fogmosást a 2. naptól mertem, de az sem okozott nekem semmi problémát. A doki csak azt mondta, hogy a galgalizálás nem túl jó, így azt kerüljem, de fogat nyugodtan moshatok. Nekem idehaza megmondom őszintén Colgate White erős mentolos van, de semmi problémát nem okozott!
Mandulaműtötteknek a TILÓLISTÁT a következőkben tudnám összefoglalni az első pár hétre:
1. Kerülni kell a forró folyadékokat (forró tea, kávé, leves, stb.).
2. Kerülni javallott a savas ételeket, a fájdalom miatt (banán, narancs, citrom, stb.).
3. Kerülni kell az olyan ételeket, amelyek a seb bevérzését okozhatják (panírozott ételek, pirítós, chips, stb).
4. Kerülni kell a szénsavas dolgokat (sör, ásványvíz, üdítők).
5. Kerülni kell a dohányzást egy ideig.
6. Szüneteltetni kell az erős fizikai megterhelést (sport, cipelés, hajolgatás, stb.).
7. Kerülni kell a forró vízben, hosszú ideig történő tisztálkodást, mert a forró víz vérbőséget okoz, mely a sebek bevérzéséhez vezethetnek.Azokat a dolgokat, amelyek HASZNOSNAK találtam, pedig itt:
1. Torokra helyezett jéghideg vizes ruha jót tesz, csillapítja a fájdalmat.
2. Sok pihenés, relaxálás, ágyhoz kötött életmód szükséges, melyet néha azért a kinti sétával (nem sporttal) meg lehet spannolni.
3. Hideg víz/tea, jégkockával, ill. fagylalt jót tesz, fájdalomcsillapító hatású, persze csak mértékkel.
4. Bő folyadékbevitel szükséges.
5. Pépes, ill. pár nap után félpépes ételek bevitele szükséges. A pépességet pl. joghurt hozzáadásával lehet fokozni.
5. Fájdalomcsillapítók használata javasolt (Cataflam, Flector, Algopyrin, Demalgon - de nem együttesen és lehetőleg csak egyfajtát!!!). Fájdalomcsillapító bevétele után kb. 1 órával tűrhetően lehet étkezni. Nekem előtte nem ment. A bő folyadékbevitelt is célszerű kb. ekkor elkezdeni.
6. C vitamonos kiegészítés (egyben lenyelendő tablettás), ill. gyógyteás kezelés gyorsíthatja a gyógyulási folyamatot, azonban nem mindegy melyik gyógytea alkalmazásával!
6. Tisztálkodás (fürdés, zuhanyzás, fog- és szájápolás, hajmosás) már az első naptól fogva lehetséges, persze csak óvatosan.
7. Beszéd visszatartása nem szükséges, kivéve ha fájdalmat okoz. Ordibálás, sok ideig történő beszéd kimerítő vagy fájdalmas lehet, ezek kerülendőek.
8. Szex csak light-osanEzek ellenére az igazság az, hogy minden ember más és más, mindenkinek más tesz jót. Én az elmúlt 8 napban eszerint élek, és nekem ezek bejöttek.
Szerintem ha az ember nagyon fél valamitől, akkor tutira nem próbálja ki. Én tudtam, mit lehet és mit nem magamtól is, és semmi bajom nem lett, természetesen a fentieket betartva...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvenc zene a mai napra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robot fűnyírók
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest