- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ye_Nő
tag
-
Ye_Nő
tag
Szereztem SZSZB megyei új szavakat!
Uszu: szotyi (napraforgómag)
Tácskos: kinyúlt, tág (pl. zokni) -
Ye_Nő
tag
Nekem nagyon tetszett a kalamol kifejezés, ami azt jelenti tkp., hogy valamivel a kezedben össze-vissza hadonászol.
Phantom, mátészalkai vagy a környékről való vagy? Nálunk a pecut kuszliknak hívják amúgy.
A stanecli papírzacskót jelent, a rossebet nálunk a rákkal azonosítják.
Róland, a szénsavas narancs régi neve mifelénk jaffa volt, te ismered?
A kummantani kifejezést felénk szexuális aktusra használják, míg a paraj neve egyesek szerint spenót, mások a mangold szóra esküsznek (bár én úgy tudom, hogy mángold=mangold és spenót között van különbség...)
A parajt nálunk a paraszt kifejezéssel egyenértékűnek tekintik, sőt, veszprémiektől tanultam a következő szinonímákat: bregó, rüszü, surmó, suskó, tapló.
Den: a tócsiba (lapcsanka, vagy bárhogy is nevezzük) hagyma is kell, kérdezd csak meg BobMastertől!
Neduddki: tudomásom szerint a panyókára vetve kifejezés azt jelenti,hogy férfiak a felsőkabátjukat a felső gombolórésszel a nyakukban hordták (mint a vadnyugati fickók a kalapot), de nagyanyám arra szokta mondani, mikor jó időben a pulóvert, kabátot, stb. az akasztójánál fogva a vállunkra csaptuk.
Amúgy eszembe jutott még egy, a paraplé, ami esernyőt jelent. Ami még tetszett anno, a szomszédunk, Joli néni azt mondta gyere át helyett, hogy ''ergye átul''!
(Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, még annyit jegyeznék meg, hogy magam dunántúli vagyok.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest