Hirdetés
- Kalandor: Habemus papam
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FF23
senior tag
Most volt a szőke Gabriella az Echon.
Lesznek valamilyen egyéni számlák, de a 24% senkinek sem kerülhet rá. Az a jelenlegi szoliraditási rendszer fenntartására megy, ezért lett adó.
Eztetet mondotta kábé -
FF23
senior tag
válasz
viharhozo #636 üzenetére
Van itt egy harmadik jelentős elem is, mégpedig a bankok egyoldalú szerződésmódosítása. Ehhez viszont van köze az "államnak".
Aki nem veszítette el a munkahelyét azok közül még sokan megbírkóznának a +30-40%-os árfolyammal, de ugye hogy lesz 30 ezerből 60, 70-ből 140.....Olyat is hallottam, hogy 32-ről 102-nél tart.#621 mephi666: Csányi 56 milliárd csúccsal zárta az évet. Köszöni, hozzájárultál
-
FF23
senior tag
Látom én lettem a célpont
(nem baj)
Szóval a mnyp-állami-nyp körüli sok-sok anomáliától eltekintve, aki a teljes mnyp mellett döntene (8+24%) akkor lehetne az érveit elfogadni, ha azt is meg tudná mondani, hogy a jelenlegi nyugdíjasokat miből fizessük.
-
FF23
senior tag
Pedig az elv helyes. Aki az mnyp-t választja és piaci alapokra helyezi a megtakarítását , az vállalja annak minden előnyét és kockázatát is. Jelenleg a kockázatviselés az államé, vagyis azoké is akik nem mnyp tagok. Ez ellen persze nem tiltakoztál
A megvalósítás olyan amilyen, nagyrészt kényszer. Kedvező demográfiai és gazdasági környezetben, ami most nincs, lehetne tiszta is. -
FF23
senior tag
-
FF23
senior tag
"Egy aláírásgyűjtés népszavazásra már érdekesebb lenne. (Ha már a tandíjat meg a vizitdíjat sikerült így megszüntetni.)"
A vizitdíjas népszavazás is a bevezetéstől számítva majd két évre realizálódott, itt meg "csak" 14 hónapról van szó, ha egyáltalán lehet róla szavazni.
Ez az internetes "aláírásgyűjtés" meg legfeljebb a kemény Integra-féléknek való, hogy a ratyibárból unlájkoljanak. Igaz ez már nem óvoda.
-
FF23
senior tag
"22 talán?" -ennél több munkaviszonyom van
Káder nem vagyok, narancsos meg pláne nem. Azért gondoltam a népszavára, mert pont ilyeneket mondanak. (ha nem értesz egyet az nem probléma, hisz csak beszélgetünk, de ha tovább folytatod a lekezelő, flémelő stílusodat, akkor az sűrű anyázásokhoz fog vezetni
)
-
FF23
senior tag
válasz
fordfairlane #216 üzenetére
Jah, de ha leveszed róla a politikai körítést, akkor lényegében azt mondta amit te az előző hsz-edben.
(#210) -=Libria=-
-tudom, hogy mi a mnyp.....egy nagy átverés. Bizonyos érdekcsoportok kilobbizták maguknak, és qrva jól élnek az államilag garantált fenntartási költségekből.
A tőzsdei szerencsejáték neked biztos befektetés? Ne humorizáljál márMost vesztették el szinte az egész hozamot. Ha az államban nem bízol, akkor az általa kibocsátott államkötvényeiben miért? Lényegében ugyanaz a kettő, és Magyar Államkötvényekben van az mnyp-k jelentős, egyébkén virtuális vagyona. Az meg hogy éppen milyen kormányunk van?.....Amilyet megérdemlünk
Egy "magán" cég mióta garancia negyvenakárhány évig? Bármikor tönkremehet, legfeljebb az állam segítheti ki, de az már megint csak a mi pénzünkből van.
Nem állítom, hogy a mnyp-k nem működhetnének "jól" egy kedvező gazdasági és demográfiai környezetben, dehát nálunk nem ilyen van.(#214) Integra
Olvass mást is mint a népszava. Mert ez kb. az a szint
Világos, hogy így-úgy mozgásteret keresnek, viszont az mnyp-k helyzetét mindenképpen rendezni kell.
A simor pedig egy sima gazember, az MNB pedig nem magyar, nem nemzeti és nem bank. Szerinted miért visít érte pont az EKB meg az IMF?Hozzátenném, hogy nem vagyok fityesz szavazó és ov fan, és azt sem tudom, hogy jól jövünk e ki belőle.
-
FF23
senior tag
Mielőtt tévútra mennétek, megnézném >>>ezt<<< a műsort is, és a politikai felhangoktól eltekinteve Bogár László mondanivalóját emelném ki: a magánnyugdíjpénztárral át vagy b@szva!
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest