Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
senior tag
Mielőtt tévútra mennétek, megnézném >>>ezt<<< a műsort is, és a politikai felhangoktól eltekinteve Bogár László mondanivalóját emelném ki: a magánnyugdíjpénztárral át vagy b@szva!
RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
válasz fordfairlane #216 üzenetére
Jah, de ha leveszed róla a politikai körítést, akkor lényegében azt mondta amit te az előző hsz-edben.
(#210) -=Libria=-
-tudom, hogy mi a mnyp.....egy nagy átverés. Bizonyos érdekcsoportok kilobbizták maguknak, és qrva jól élnek az államilag garantált fenntartási költségekből.
A tőzsdei szerencsejáték neked biztos befektetés? Ne humorizáljál már Most vesztették el szinte az egész hozamot. Ha az államban nem bízol, akkor az általa kibocsátott államkötvényeiben miért? Lényegében ugyanaz a kettő, és Magyar Államkötvényekben van az mnyp-k jelentős, egyébkén virtuális vagyona. Az meg hogy éppen milyen kormányunk van?.....Amilyet megérdemlünk
Egy "magán" cég mióta garancia negyvenakárhány évig? Bármikor tönkremehet, legfeljebb az állam segítheti ki, de az már megint csak a mi pénzünkből van.
Nem állítom, hogy a mnyp-k nem működhetnének "jól" egy kedvező gazdasági és demográfiai környezetben, dehát nálunk nem ilyen van.(#214) Integra
Olvass mást is mint a népszava. Mert ez kb. az a szint
Világos, hogy így-úgy mozgásteret keresnek, viszont az mnyp-k helyzetét mindenképpen rendezni kell.
A simor pedig egy sima gazember, az MNB pedig nem magyar, nem nemzeti és nem bank. Szerinted miért visít érte pont az EKB meg az IMF?Hozzátenném, hogy nem vagyok fityesz szavazó és ov fan, és azt sem tudom, hogy jól jövünk e ki belőle.
RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
"22 talán?" -ennél több munkaviszonyom van Káder nem vagyok, narancsos meg pláne nem. Azért gondoltam a népszavára, mert pont ilyeneket mondanak. (ha nem értesz egyet az nem probléma, hisz csak beszélgetünk, de ha tovább folytatod a lekezelő, flémelő stílusodat, akkor az sűrű anyázásokhoz fog vezetni )
RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
"Egy aláírásgyűjtés népszavazásra már érdekesebb lenne. (Ha már a tandíjat meg a vizitdíjat sikerült így megszüntetni.)"
A vizitdíjas népszavazás is a bevezetéstől számítva majd két évre realizálódott, itt meg "csak" 14 hónapról van szó, ha egyáltalán lehet róla szavazni.
Ez az internetes "aláírásgyűjtés" meg legfeljebb a kemény Integra-féléknek való, hogy a ratyibárból unlájkoljanak. Igaz ez már nem óvoda.
RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
válasz Atlantis #318 üzenetére
Ha jól emlékszem, a lakosság már véleményezte a határon túli magyarok kérdéskörét...hol van ez a szavazás tiszteletben tartva?
Jobb lett volna, ha csöndben maradsz...maradsz...mert maradsz a nagyon sötétben.
Szerencsére ma már más világ van, még nem az igazi, de más.RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
Pedig az elv helyes. Aki az mnyp-t választja és piaci alapokra helyezi a megtakarítását , az vállalja annak minden előnyét és kockázatát is. Jelenleg a kockázatviselés az államé, vagyis azoké is akik nem mnyp tagok. Ez ellen persze nem tiltakoztál
A megvalósítás olyan amilyen, nagyrészt kényszer. Kedvező demográfiai és gazdasági környezetben, ami most nincs, lehetne tiszta is.RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
-
FF23
senior tag
Látom én lettem a célpont (nem baj)
Szóval a mnyp-állami-nyp körüli sok-sok anomáliától eltekintve, aki a teljes mnyp mellett döntene (8+24%) akkor lehetne az érveit elfogadni, ha azt is meg tudná mondani, hogy a jelenlegi nyugdíjasokat miből fizessük.
RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
válasz viharhozo #636 üzenetére
Van itt egy harmadik jelentős elem is, mégpedig a bankok egyoldalú szerződésmódosítása. Ehhez viszont van köze az "államnak".
Aki nem veszítette el a munkahelyét azok közül még sokan megbírkóznának a +30-40%-os árfolyammal, de ugye hogy lesz 30 ezerből 60, 70-ből 140.....Olyat is hallottam, hogy 32-ről 102-nél tart.#621 mephi666: Csányi 56 milliárd csúccsal zárta az évet. Köszöni, hozzájárultál
[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
Most volt a szőke Gabriella az Echon.
Lesznek valamilyen egyéni számlák, de a 24% senkinek sem kerülhet rá. Az a jelenlegi szoliraditási rendszer fenntartására megy, ezért lett adó.
Eztetet mondotta kábé[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest