Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crondore

tag

válasz sad_Vamp #33394 üzenetére

Ha lehetőség van EFI-t kell használni(könnyebb efi, kext driverek cseréit próbálgatni) - legalább is nekem és az ismerősi körben mindenkinek bevált, én javaslom a hackintosher telepítési útmutatótját, a hozzátartozó alap clover configgal. Azzal nekem még minden elindult, igaz lehet utánna faragni kell rajta de megy(pl nekem a memóriát hibásan többnek ismerte fel de ezt egy efi driver cserével megoldottam a Cloverben), és ha a gépen elconfigolom a Clovert ezzel mindig betölt. Clover config összerakáshoz kell az alaplapod hardware -ének az alapos ismerete, hasonlóan mint annak idején a linuxos ősidőkben, pláne ha valamilyen egzotikus hardware -d van. Mondjuk nem kell annyire mélyre ásni ez igaz.

Az hogy a hacklidon nem mennek ezek vagy azok a hardwarek az clover driver és config fuggő. Az USB-hez pl Mojave alatt más patch kell mint sierra alatt.

Boot elkeffentés - a Windows egyes alaplapokon csak a legelső SATA -ra hajlandó felmenni telepítéskor - boot-olni boot-ol már mindenhonnan. Nvme esetén a biosban az M.2(intel nvme-n van a Mojave) módot a win telepítésének idejére SATA-ta át kellett állítanom mert a win telepítés hibás forrásra hivatkozva elhasalt.

Vannak chipset sémákra épülő clover configok, amiket a sikeres telepítés után közzétesznek. Érdemes lenne keresni egy olyat ami olyan vagy nagyon hasonló mint a tied, és azzal próbálkozni.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, a driver sorrendekben csak az éppen telepítendő ssd legyen aktív a gépben, vagy lehúzod, vagy boisból letöltöd.

Bios - CMS modult az ajánlások szernt le kell tiltani. Ezt azonban dedikált videó kártyák nem biztos hogy jól viselik. Ez nálam most egy RX580-asnál jött elő. Szóval a CMS-nek 3 szekciója van nálam, ezek a hálózatra a storage-ra és a videó Rom -ok módjára vonatkoznak. A videónak legacy -ba kell lennie a jó működéshez.

Az fentiek Z97 -es chipset környezetre vonatkoznak, de általánosan használhatók bárhol.

Szerintem a Mojave jó -legalább is nekem/nálam - eddig semilyen problámával nem találkoztam. Elég komoly szoftwarek-et haszálok alatta, a performanciára sincs egyenlőre panaszom.

Azonban eredeti Apple géppel a fent leírtak valóban nem sokat érnek.

Üdv.

cro

• tlac

Topikgazda

válasz sad_Vamp #33394 üzenetére

egyszerre egy problémára kellene fókuszálni, mert elég követhetetlen, hogy mit csinálsz
    eredeti apple gépeddel szerintem jobban járnál a saját topikjában, hátha láttak már ilyen hibát

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés