Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz tlac #27380 üzenetére

"évekkel ezelőtt egy vinyón volt trial bootom mbr-rel (akkoriban még uefi sem volt), akkoriban aktívabban használtam az osx-et, és nem emlékszem kirívó szívásokra"

Mert akkor sokkal egyszerűbb volt minden, és az OSX is tett rá magasról hogy ellenőrizgesse hogy milyen OS van mellette és akkor inkább nem települ/nem updatel, mert jajj tönkremegy :)
    Valamint a Windowsnak is csak egy faék egyszerű MBR loaderje volt, amit simán le tudtál cserélni, ezer alternatíva volt rá, akár valami önálló cucc, akár grub, stb..

"tudsz mondani példát?"

Keresek majd. Alapvetően amit nem csinál meg jól (de nem mindig) azok az efis bejegyzések írása, illetve össze tudja vele kavarni a BCD adatbázist. Én próbáltam kézzel is újraépíteni már, volt hogy sikerült, másnap meg tök ugyanúgy, tök ugyanazt csinálva nem. Rengeteg sírás van rá amúgy a fórumokon, vannak egész mélyenszántó elemzések is, de azoknak is azt írja a végén a szerző hogy ha ennek ellenére mégse megy akkor ez van, előfordul.

Egyébként a efi bejegyzés problémát a legkönnyebben a Cloverrel lehet megjavítani, ezért nem árt mindig kéznél tartani egy cloveres pendrive-ot, ha az ember 1db diskről bootol 2-3+ OS-t.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés