Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lanash

senior tag

válasz weinmaker #23128 üzenetére

Kicsúsztam a szerkesztésből, és közben látom írtál.
    Mindenképpen azt ajánlom neked, hogy ne virtuális gépre telepítsd az első OSX -ed, hanem rendesen gépre. Ugyan is ez a distró nagyban segít, mert már vannak benne kext-ek és nem neked kell 100% ban összeválogatnod. Amit te akartál azért az eléggé haladó szint ugyanis, amikor a telepítő pendriveot csinálod, neked kell összeválogatnod/letöltened a neked kellő kexteket, AMD esetén kernelt, kernelt kell patchelni, bootloader választás, boot.plist megírása stb...

De ha ilyen vágyaid vannak elsőre, akkor itt van néhány link: :))
    Magyar osx oldal fóruma ahol az egyik tag leírja ennek menetét.
    Insanely MAC - itt a 10.9 AMD oldalt linkelem de itt vannak kernelek és kextek is
    osx86.net - szintén kext, distrók, bootloader, dsdt

• Lanash

senior tag

válasz weinmaker #23128 üzenetére

Azért, hogy ne csak az észt osszam egy kis segítség: Niresh’s 10.9 –hez
    Miután én csak gépre telepítettem és nem virtuális gépre (VMware, VirtualBox) ezért azt nem tudom leírni!

USB telepítő létrehozása (6Gb vagy nagyobb USB-t használj):
    1. Transmac alatt: jobb click az USB-re -> „Restore with image” -> kiválasztod a .dmg-t
    2. Win32 Disk Imager: Win altt formázd meg a pedriveot -> Win32-őt használd rendszergazdaként -> alul válaszd ki a *.* kiterjesztést majd válaszd az "OSX-Mavericks.dmg" –t (Open) -> Write

BIOS beállítása:
    1. Alíts mindent alaphelyzetbe majd utána a többi beállítási is jöhet
    2. Boot sorrendnél legyen az USB az első
    3. HPET mode – 64bit
    4. SATA Control Mode – ACHI legyen

Boot:
    1. USB-t bedugod, a gépbe majd bekapcsolod
    2.
    3. Beírod a neked megfelelő boot flag-et. Nekem AMD FX-6300 nál a következő kellett: amdfx –v –x, itt azért meg kell említeni, hogy nem ismerem a géped, mert nem láttam, hogy akárhova leírtad volna így neked kell, utána olvasnod mi kell neked pontosan.
    4. Amikor megjelenik a grafikus telepítő nyomsz egy „Agree” –t
    5. Megjelennek a lemezek ahova telepítheted az OSX –et, itt kattints az „Utilities” -> „Disk Utilities” –re
    6. Válaszd ki a telepítés helyét majd „Erase” fül -> Format: Mac OSX Extended (Journal) legyen -> valami nevet írjál be neki
    7. Majd mehet az Erase
    8. Ha ez megvan, akkor bal felül piros „x” és visszalépsz a lemezválasztóhoz
    9. Kiválasztod a már megformázott lemezt és bal alul rákattintasz a „Costumize” gombra
    10. Na, itt is kell tudni, hogy milyen a konfigod mert anélkül nem tud segíteni neked senki, hogy milyen kext kell neked!!
    11. Ha megvannak a kextek jöhet az install
    12. Amikor vége az Installálásnak akkor újraindul a géped
    13. Utána már nem kell az USB-s installer mert fent lesz a bootloader és onnan indul a gép

Mac OSX 10.9 Niresh boot:
    1. Ha minden jól ment, akkor itt már nem kell a boot flaget használni csak megvárod, amíg a „csík” lemegy és már bootol is a géped
    2. Innentől további kérdéseket fog feltenni az OSX ezekre értelem szerűen válaszolni kell
    3. Ha betöltött az OSX akkor még pár konfigurációt elintéz és már kezdheted is a hiányzó kextek telepítését majd a gép finomhangolását.

A nehezén már túl vagy de azért itt is lehetnek gondok, de már van egy „működő” OSX 10.9 a gépen. És persze használhatod a Multibeastot is ha van benne neked megfelelő anyag. (tonymacx86.com)

Irodalom az egészhez:
    Boot Flagek
    Felmerülő problémák és megoldások
    Hogy installáld Nires OSX 10.9 –et képekkel és angolul
    Remélem egy kicsit tudtam segíteni, majd meglátjuk. Bocs a hosszú irományért. :DD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés