Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
szika87
aktív tag
válasz
Tiger.
üzenetére
Tegnap kipróbáltam azt programot amit írtál korábban, meg találtam hozzá beállításokat (igaz azt nem találtam meg benne hol tudom ellenőrizni hogy torzulásba mentem-e át amit írtál) egyébként amit beállítottam nem volt rossz, sőt szép letisztult volt, viszont ahogy játszottam hol az equalizerapo, hol a Sound Blaster Z beállításat állítottam oda/vissza, egyszerűen jobban tetszik a Z beállítása, tudom hogy színezi de nem tudok mit tenni ha egyszer jobban adja. Bár a crossovert visszavettem 60hz-re a Z-nél mert nagyon brummogott, először 80hz-re de az nagyon sokat elvett a mélyből, ezért inkább lementem 60-ig, ott már megvolt de nem volt olyan "zúgós".
-
Tiger.
nagyúr
válasz
szika87
üzenetére
Ezt cáfolom, nekem mind a 2 rendszer van, és lehet, hogy csak azért de a minap csak egy mp3-lejátszó volt a gigan és brutális volt igaz elég nagy szobában, kis szobában nem remekelt. Azt ne felejtsd el hogy egy 3 tekercses 210w mély van benne, Bash rendszerű pioner erősítő, ha jól tudom a z5500-ba 188w van.
-
szimcsi
senior tag
Én párszor azt játszottam el, hogy este 10-11 körül, amikor hazaértem és mivel már mindenki aludt a családból, fülhallgatót próbáltam dugni a pod oldalán lévő kimenetbe. Jól feltekertem a hangerőt és hallottam is a zenét, fülemben a fülhallgatóval, csak tompán, mivel nem a fejhallgató kimenetbe dugtam, hanem a másikba és így ugyanúgy a hangfalakból bömbölt a zene, mintha nem is dugtam volna be semmit.
-
Satyricon
addikt
Ez nekem is eszembe jutott, ugyanis a Z podjába valóban nehezen lehet beledugni a jack kábelt. De nem mondtam, mert gondoltam, ha kettőt be tudtál dugni rendesen, akkor azt az egyet csak meglátod, hogy kintebb áll, mint a másik kettő.
Am előfordul a hasonló mással is...
Én pl múltkor, egy hosszú munkanap után nem jöttem rá, miért nincs hang a rendszeren. Már mindent átállítottam, minden hangszóró hangerejét felvettem, plusz 3 zenelejátszónál is próbáltam, de semmi hang nem jött ki a Z ből... Na mondom, lehet a biztosíték elszállt. Aztán kis idő elteltével leesett, hogy bekapcsolás után általában 0-n van a fő hangerő... Egyből szükségét éreztem az ön-váll veregetésnek, majd egy kis fő hangerő felvétel után minden f*sza volt
-
djdee
tag
Ekkora blamást. Meg van a hiba. Valami miatt nem sikerült teljesen bedugnom az egyik kábelvéget a Z kezelőjébe.
Szétszedtem, újra összeraktam és végre működik!
-
djdee
tag
Annyira elegem lett, hogy átvittem a számítógépemhez (Mac) és rákötöttem a vonalkimenetre. Az eredmény elkeserítő, se zene, se szöveg nem hallható értelmezhető hangon, valami nagyon halk egércincogás hallható, alapzaj nélkül.
Tényleg ennyire eljárt volna Z felett az idő, hogy semmilyen ma használt formátumot, codec-et, akármit nem tud már kezelni?
Kiegészítés: a MAC-en használok egy szintén 15+ éves Sony SRS-D25 2.1 hangszórót, ami tökéletesen szól (azonban nem tud semmi "truvájszt", nincs térhatás és digitális bemenet) -
djdee
tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
AppleTV-n keresztül érek el egy NAS-t és arról játszottam le 3-10 éves divx-eket (avit és mkvt). És míg a zenei videók viszonylag jól szóltak, volt ének is rendesen, addig 4-ből 4 film beszéd hang nélkül, csak zene és effekt/zaj szinten szólalt meg.
Most leteszteltem Netflix-nél is ez a helyzet, nincs beszéd a filmeken. És ez egyre durvább. Elindítottam Michael Jackson This is it-jét is (Netflix) és az interjúknál nincs beszédhang (vagyis nagyon-nagyon halkan van), azonban a koncerteknél teljesen jól szól az ének.
Illetve szintén AppleTV-n keresztül toltam youtube-ot, ahol ugyanez. Egy vlog beszélős részén értelmezhetetlenül halk a szöveg, teljesen jó az a rész, ahol zene és ének betét van.
Update: átállítottam az AppleTV hangját automatáról sztereora, így a zenék jobban szólnak, az ének hang viszont “elromlott”, beszédhang pedig továbbra sincs.
2 típusú hang választható: sztereo vagy Dolby 5.1 -
djdee
tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Na, ez egyre viccesebb. A bluray/DVD folyamatban, valszeg jövő héten kapok egyet kölcsön.
Az imént rájöttem, hogy a TV-n van sima Audio Out is (nem fülhallgató és nem is miniTOSLink) és azzal összekötöttem, ahogy korábban is írtad (vagyis a zöld részét dugtam be a kábelnek). Az eredmény, van zene egész élvezhető minőségben (youtube-ról és Apple TV-ről is) azonban amint filmre kapcsolok a háttérhangok szólnak (zene, zaj stb.), a beszéd viszont teljesen néma marad. (bakker, azelőtt mit össze kínlódtam, hogy karaoke alapokat gyártsak, na most ez nem lenne bonyolult).
Van tipped, hogy ez mitől lehet? Vagy hogy tudnám megcsinálni, hogy normálisan szóljon?
(Kipróbáltam a fülhallgató csatin is, ott is hasonló a helyzet
) -
szika87
aktív tag
Ha már itt vagyunk, csak érdeklődés képpen, pc-s berkekben nincs ami verné a Z-5500-at legjobb tudomásom szerint, (Oké a gigaworks s750-nek talán jobbak voltak a satellitjei, de maga a rendszer gyengébb volt) de összességében a "Z" a pc-s hangfalak királya.
Kíváncsi lennék hogy mire kellene váltani, vagy mi a következő lépcsőfok hangminőségben ami megugorja ennek a szettnek az erejét és minőségét?Nekem anno volt valami kis pici dobozos noname 2.0-ás pc szettem, utána jött egy genius 5.1 3600-as szett, hú ezt nagyon szerettem, itt éreztem először hogy "mozis" hangzást kapok a szobámba
utána jött még egy nagyobb ugrás a Z-5500-al, és évek óta használom nagy megelégedéssel, de kíváncsi lennék hogy egy külön, erősítő+hangfal+mélyláda variációnál mekkora az összegben, hogy akkora ugrás legyen a Z5500-hoz képest mint ami anno volt a Genius és a "Z" között 
-
djdee
tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Szuper, így szól. Ugyan a minőség messze van az optikai összeköttetés minőségétől, azonban legalább már azt tudom, hogy a rendszer működik. Ha minden kötél szakad, így is használható a fülhallgató csatin keresztül (bár nagyon nem szeretném).
-
szika87
aktív tag
A Z-nek a hátuljába nagyon nehezen megy bele az optikai kábel, nekem is többször volt már h megmozgattam a podot és kiesett belőle a kábel, sőt volt hogy a ps3 se ismerte fel, megmozgattam a pod hátuljába és működött. Érdemes lehet megnézni, megmozgatni a csatlakozót a Z-nek a podjában.
-
djdee
tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Persze, sőt minden végig kapcsolgattam többször is, hátha.
Azt írja, hogy “nincs adat”. Sőt a TV-n is beállítottam, hogy külső hangszóró PCM, ill. a DAC-on is beállítottam, amit tudtam. De semmi. 😩 -
Satyricon
addikt
Biztos jó a toslink kábel?
-
djdee
tag
Jó pár évig egy szekrény mélyén pihent a Z-5500-am. Most költözünk és igyekszem minél kevesebb új dolgot venni, amit lehet a meglévőkből megoldani és minél több felesleges kacatot kidobálni. (Környezetvédelem rulez
)
Lényeg a lényeg szeretném beröffenteni, de nem járok sikerrel. A TV, Apple TV és egy Nintendo Switch lenne, amiket meg szeretnék rajta szólaltatni, de nem boldogulok.A TV-n van mini TosLink kimenet, így elméletileg mindennek is mennie kéne a Z-n egy miniTosLink-TosLink kábel segítsegítségével, de azt írja, nincs jel. A DAC-omon is van miniTosLink kimenet, arról sem érzékel jelet.

Megtaláltam a 6ch analóg kábelt is, azonban fogalmam sincs a mai világban miként tudnám fenti eszközökkel kompatibilissé tenni (ugye ilyen kimenet aztán már semmimen sincs).
Van coax kábelem is, azonban olyan kimenettel sem rendelkezik semmim.Milyen megoldási ötletetek, javaslatotok van, hogy életre tudjam bírni. (Kértem kölcsön egy Blu-Ray vagy DVD lejátszót, amin van normál TosLink kimenet, talán jövő héten fogom megkapni és akkor kiderül, hogy a Z e a hibás.)
-
válasz
szika87
üzenetére
Életkortól is függ. Az idősebbek a magas frekiket kevésbé hallják, nekik "jobban tetszhet" egy olyan ahol a jobboldaliak feljebb vannak húzva. Aztán van egy eredeti freq responsea magának a hangadónak, pl füleseknél teszteknél be szokták mérni és akkor látod hogy az igazi flathez képest hol gyenge vagy erős, "hivatalosan". Ezek korrigálására mindenképp hasznos lehet az EQ.
Ha optikain vagy a másik digitálison mindent jól csinálsz akkor a filmeknek még a hangerejét se kéne tudjad állitani szoftveresen az SPDIF miatt, ha AC3/DTS a film, egy az egybe kellene kimenjen optikain. Ha nem az, és túl új a formátum, akkor meg realtime encoding AC3-ba (DTS-be nem ment nekem). Ezeknél szerintem nem érhető el hogy még filtert is rá tudj engedni.
-
szika87
aktív tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Hmm hát ha már többen mondjátok akkor lehet nem sz*rozok az EQ-val pedig az egyik külföldi fórumon találtam egy "számomra" nagyon jó beállítást 5.1-re, azóta ezen van, és ha visszaviszem a "flat"-re sokkal üresebbnek érzem az egészet. Át dobom majd ide is, hátha másnak is tetszene, vagy kiindulási pont lenne egy finomhangolásra. Természetesen zenére én is foobar2000-et vagy jetaudiot használok, és ott ki van kapcsolva mindeféle EQ meg egyéb hangszín beállítás. Filmeknél pedig csak a SBZ menüjében teszek rá egy 70%-os chrystalizert, igen tudom hogy az színezi, de egyszerűen sokkal szebben szólnak tőle a filmek nem szívesen kapcsolom ki.
-
-
Satyricon
addikt
válasz
szika87
üzenetére
Szerintem ne cseszd szét a Z5500-at sz*ros eq beállításokkal. Nap mint nap találkozok a munkahelyemen olyan vásárlókkal, akik szórakoznak az EQ-val, és odatekerik a hangerőt a hangrendszerüknek. Aztán csodálkoznak, hogy szétment a hangszóró meg torzul szól az egész...
Helyette töltsd le a foobar2000-ret, és nem fogsz benne csalódni, főleg, ha veszteségmentes tömörítést használsz.
Egyébként nagyon jól okosítható a lejátszó, biztos találni fogsz magadnak megfelelő beállítást, amivel nem cseszed szét a Z5500-at!
-
szika87
aktív tag
Valakinek van egy jó kis EQ beállítása a rendszerhez 5.1-re? Egy Sound Blaster Z-vel van összekötve.
Igazából bárki akinek van valami egyéni beállítása megoszthatja szívesen fogadom
Tudom hogy mindenkinek más és más az ízlése de hátha lenne olyan beállítás amire eddig nem gondoltam és tetszik
-
Én csak a led világítást szeretném újjá varázsolni, mindegy milyen színű. Volt aki elvitte szakihoz és megcsinálták neki? Hol lehetne elintézni ezt Pest megyében?
-
lesko.egon
csendes tag
Esetleg Miskolcon nincs valakinek egy z5500,aki egy próba erejéig megengedné,hogy kipróbáljuk ezt a POD-ot?
Brain írt,csak előtte jó lenne egy tuti próba 
-
poli27
veterán
válasz
lesko.egon
üzenetére
-
lesko.egon
csendes tag
Na csak bedöglött a Pod-om nekem is
Se-kép se-hang...mondjuk én nyüstöltem is rendesen...Elkezdtem méregetni és a mélyláda csatlakozónál kijön a 18V,úgyhogy csak a pod lehet , valaki nem foglalkozik a javítással vagy esetleg egy eladó? 
-
Tiger.
nagyúr
válasz
neckband666
üzenetére
Podon egy USB-s alliexpressrol rendeltem.
A ladan valamivel nagyobb, mint a táp ventilátor, adapterol megy. -
mmufurc99
csendes tag
Tisztelt fórumozók!
Hibásat keresek, javításhoz, vagy rossz állapotút, rossz hangszórósat stb!
Köszönném, ha valaki jelezné, ha tud ilyet!
-
Tiger.
nagyúr
Kinek melyik szatelit hangja tetszik?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adott egy 10 éves z-5500, ami nagyon megkímélt állapotú. Az lenne a kérdésem, hogy ha rákötöm divitálisan a tv-re, akkor miért szakad meg a hang random időközönként 1 másodpercre? Mi lehet az oka? Van egy másik Z-5500am is, de az a szobámba van, és lusta vagyok lehozni a tvs szobába, kipróbálni, hogy azzal mit produkál.
Kíváncsi vagyok, volt e már valaki, aki találkozott ilyennel, és hogy oldotta meg. Egyáltalán meg lehet szűntetni ezt a hibajelenséget?
-
szika87
aktív tag
Szia! Használd egészséggel
mi is szeretjük a kis masinát, a pici alapzaj teljes csendben szerintem a mélynyomóból jöhet ami természetes. Ha van egy jó hangkártya a gépbe nem kéne lenni alapzajnak lenni szerintem, de aki jobban ért hozzá majd kiokosít
-
lesko.egon
csendes tag
válasz
neckband666
üzenetére
Sziasztok!Sikerült szereznem végre egyet nekem is
Gondolkoztam a z906-on is ,de szerintem a 906-nak picit doboz hangja van.Jól döntöttem,gyönyörűen szól,semmilyen pattogás nálam nincs nagyon pici alapzaj akad ,de csak hulla csendben hallani
Szóval szerencsém volt eddig vele,pedig használtan került hozzám szinte zsír új állapotban.A pod nekem is melegszik sajna,de majd megventillátorozom én is
Szóval isten jó cucc 
-
szika87
aktív tag
válasz
Tiger.
üzenetére
Most nézem hogy van gigaworks s750-ed, jobb mint a Z-5500? Egy időben gondolkodtam rajta hogy a szateliteket kicserélem a Creative-ra, de sehol se lehet találni külön csak azt. Maga a komplett rendszertől félnék, mert rengeteg meghibásodásról olvastam mind magyar mind külföldi fórumokon róla. Ezért is döntöttem végül a Z mellett annó.
-
szika87
aktív tag
Szia! Sajnos eléggé döglött a topic, nekem is ilyen szettem van és halál félelmem ha egyszer beszarik mi lesz vele annyira a szívemhez nőtt. Amit tudok ajánlani hogy korábban volt itt egy Brain75 nevű fórumtag, ő foglalkozott Z-5500 javításával, de hogy még mindig bevállal e ilyeneket nem tudom, fel kell keresni.
üdv
-
ImI87
őstag
Sziasztok !
Érdekes jelenség történt:
- adott egy 13 éves Z-5500, ami két hete még rendben üzemelt
- úgy döntöttem, hogy eladom, mert már alig-alig használom
- két hete szétszedtem, becsomagoltam, és meghirdettem
- ma jött egy vevő-jelölt megnézni
- összeraktuk, és láss csodást, se kép se hang
- a főkapcsolót bekapcsolva nem világít pirosan a kezelő gombja, meg se nyikkan
- nem történt vele semmi rendkívüli a legutolsó használat óta
(Áramot kapott, a tápkábel nincs megtörve, kipróbáltuk 2 külön kezelővel is, ugyanúgy nem kapcsolt be. A biztosíték látszólag rendben van, ne volt semmi arra utaló jel, hogy elpukkant volna.)Szerintetek mi történhetett?
Mit érdemes kipróbálni?
Van-e ennek még hivatalos szervize, vagy tudtok-e ajánlani valakit, aki foglalkozik ennek a javításával? -
Egyes telefonokban van IR blaster ha nincs akkor meg jackbe dughatós. Akkor aztán mást is távirányíthatsz vele.
-
tibur5555
csendes tag
Elromlott a távirányítóm. Lehet kapni valahol belföldön újat, használtat, utángyártottat, más márkát, vagy akármit? Akinek szintén romlott már el, mivel pótolta?
-
ImI87
őstag
Sziasztok !
Mi lehet a reális eladási ára egy hibátlanul működő Z-5500 nak?
Lehet eladnám, mert már 2 éve csak "dísznek" van...
-
Tiger.
nagyúr
válasz
neckband666
üzenetére
Én megoldottam a pod hűtés, vettem egy USB-s ventilátort, amikor a gépet bekapcsolom, elindul az is. Gyakorlatilag hideg működés közben is, melyladan is van egy, az nem USB-s.
-
neckband666
csendes tag
Engem is erdekelne a tuning illetve a pod hutesere vmi megoldas?!
-
mufi
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Jól néz ki. Szerinted mennyi ilyet lehet a Z5500 ládájához kapcsolni amit még elbírna?
más: tudna valaki itt elvégezni egy Z5500 tuningot?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Gyakorlatilag nekem sem az eredeti van rajta, hanem egy cambridge 2 utas hangfalak, és mikor filmezek, főleg dts-ben álom ahogy szól. Viszont 1 problémád lesz a jbl-el, hogy a szatelitek 4ohmosak, a logi meg 8ohm,
-
ricshard444
veterán
Házimozi topikos átlagos "leugatás" után / ez nagyon sok fórumon igaz sajnos itt PH-n/, hogy hülye vagyok meg ne próbáljam Logitech mellé berakni az SCS 178 hangfalakat, mert a Logi mondjuk úgy, nem elég jó hozzá. Mégis került hozzám egy és bumm össze is lett dugva.

Komolyra fordítva:
Ez egy nem túl eredeti párosítás, mert páran már próbálkoztak vele, így nem volt kérdés, hogy működnek együtt, csupán alternatívát kérdeztem ott, de választ evidens, hogy nem kaptam. Sajnos ezért koptam ki erről a fórumról, mert csak a mocskolódás megy, ha az adok topik ingerküszöbén túl, nem mindennapos témával jövök elő.
Témához:
Méreteket nem tudván, megláttam a valóságban:
Itt bevallom volt bennem egy kis kétség, hogy ezt a centert hogyan fogja meghajtani a hűséges kis Z5500, de jelentem: gond nélkül.
Imádom a régebbi Logitech szériák hangzását, bárhol megismerem őket, de tény, hogy eléggé hiányosak. Mi is a Logitech receptje?
Kategóriájában jóval nagyobb mély és átlagos kis csipogók hozzá, ez utóbbi mindig idegesített, mert egyedül játékokhoz volt kielégítő a hangjuk, mozizáshoz kevés volt, főleg a műanyag ház miatt, ami folyamat berezgett bizonyos hangoknál, a középtartomány és az erő hiányáról nem is beszélve.Ami miatt ezt az ötöst preferáltam az anyaghasználat volt, masszív fa, semmi csicsa, de 15 éves szériáról beszélve elég nehéz volt vállalható állapottal rendelkezőt találni.
Hangzás:
Filmek alatt megjött az az erő amit addig hiányoltam, sokkal közelebb került a mozihoz a hatás. Öblös, élettel teli hangok. 15 m2 szobát kell kiszolgálnia a szettnek és azt tökéletesen teszi. Zenéknél érezhetően kevesebb lett a magas hang, főleg kis hangerőn, de az alap hangszórókkal sem volt élvezhető semmi, ami zenéhez kapcsolható és ezek sem arra vannak kitalálva, így nem ütött szíven.
Ha valaki talál jó áron ilyen JBL hangfalakat, bátran ajánlom, teljesen más lesz a filmezés.
-
venom123
tag
Sziasztok!
Z5500-am pod-ján csak fekete négyzetek jelennek meg, se kép se hang.

Néztem videókat ami szerint csak egy kondit kell cserélni, ezért kicseréltem benne a 25V-4700uf kondenzátort, de ugyanaz a jelenség áll fenn. Tudnátok segíteni/ötletet adni mitévő legyek? Találkoztatok már ezzel a hibával?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
neckband666
üzenetére
Sztem meg kell ,hogy egyezzen.
-
neckband666
csendes tag
Nem tudjátok hogy Ez a PID szám hogy működik? Mármint ha találok egy pod-t az működik-e a ládámmal.

R528 a ládám és R516 a podom(rossz) és amit vennék az R108.
-
neckband666
csendes tag
válasz
kaboska
üzenetére
Z5500 után most z906-om van bár sztem a kis satellitek mintha dobozhangubbak lennének.. összeségében szépen szól ugyanúgy de emlékeim szerint az 5500 dinamikusabban hajtotta meg.(centert legalábbis.)A mély a 906 erőteljes nagyon jó de másabb mint az elődjénél.
Ajánlom ezt is viszont ne 90ér vegyetek. 60-70körül zsírújat is lehet találni!
-
Tiger.
nagyúr
válasz
neckband666
üzenetére
Van egy emberke aki ezzel foglalkozik, de ritka nagy paraszt, hiába írsz neki, reakció az semmi, pedig látszik mikor volt fent.
-
neckband666
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki hogy ki javít esetleg Z5500 POD-t? Elvileg az a hibás, nincs hang. egyik pillanatról a másikra elszállt vmi. a láda erősítője bemérve annak semmi baja.
(sistergő, pattanó hang volt aztán elnémúlt.)
Privátba is írhattok, köszönöm!!!
-
Tiger.
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
-
Tiger.
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Ebben van rendesen közép hang. Optikán még sok is. Bár az eq-val tudom szabályozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szétszedtem, újra összeraktam és végre működik!

)
utána jött még egy nagyobb ugrás a Z-5500-al, és évek óta használom nagy megelégedéssel, de kíváncsi lennék hogy egy külön, erősítő+hangfal+mélyláda variációnál mekkora az összegben, hogy akkora ugrás legyen a Z5500-hoz képest mint ami anno volt a Genius és a "Z" között