Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blood Mage
senior tag
a mélynyomó méretét sehol se találom, valaki meg tudná mondani?
-
zitromz
tag
Hali!
Meg lehet valahogy oldani h HDMI-n keresztül szóljon a Z5500?
Most vettem egy TV-t(42LG620LS) videókártya végén mini HDMI-HDMI átalakító majd HDMI-HDMI kábelen keresztül megy a TV végébe.
Így nem szól se a TV se a gép,azonban ha csatlakoztatom a korábbi optikai kábelemet működik minden!
Nvidia Vezérlőpultban HDMI-nél: a TV neve van,tehát biztos nincs kikapcsolva.
Vezérlőpult/Hang
-LG-TV-1
Nvidia High Definition Auido alapértelmezett
Nvidia oldaláról a bővebb driver van letöltve amiben benne van a HD audio meg a Virtuális Audio illesztőprogram is..Telepítés közben felbukkant 1-2mp-re egy HDMI Output nevezetű eszköz is de hamar továbállt...
valaki tud segíteni?
előr eis köszi a választ
-
Henker2
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
A centersugárzót lőtte ki, mert csak a sub és a center volt csak kiszállítva a kertbe!
-
Brain75
senior tag
válasz
Henker2
üzenetére
Szia
Ismerem a hibát, már volt nálam több olyan hangrendszer ami ugyan ezt csinálta.
Most megint jó egy ideig (lehet csak 1-2 napig) de lehet hogy pár hétig aztán majd megint elhallgat.
Az egész panelt ami az erősítőben van át kell forrasztani , főleg a diódahidakat és akkor ha minden jól megy megszűnik a probléma.
HA nem akkor komolyabban el kell keresni a hibát.
-
Henker2
addikt
válasz
kisninja
üzenetére
Nekem a PID száma R810! Ez azt jelenti hogy frissebb változat?
Turbolada: 2A-es bizti van benne mint kiderült és semmi baja. És jelen pillanatban a hangrendszernek sincs semmi baja!
Jól olvasod! Műxik. Elvittem egy műszerész ismerősömhöz, hogy legalább nézze meg, hogy kap-e feszkót minden, meg a kondikkal minden rendben van-e. Ezeket megnézte és semmi rendellenességet nem talált. Egyszer csak azt mondja, rányomja már 220-ra van-e valami változás. És megy. Hihetetlen. Most igy hogy ott van nála szétszedve legalább az LCD kijelző világitását is megcsinálja.De hogy mi a valódi problémája a cuccnak az rejtély.
2 dologra tudnám visszavezetni.Az egyik! : Én már arra is gondoltam, hogy nem-e a túlfeszkóvédelmes 10-es konnektorom okozza a problémát és nem tetszek az 5500-nak. Ez olyan elosztó, ahol van egy Master dugó a többi Slave. Gondolom nem kell bemutatni. Természetesen a PC van a Master-ban. És ha nincs gépezés, akkor áram sincs. Szóval ez minden nap ki-be "kapcsolódik" rajta az áram.
Másik!: Kb 2 hónapja volt egy házibulink és ott ment a cucc rendesen fél hangerő felett huzamosabban. Egyszer csak kitalálták hogy legyen karaoke. Na mondom ok. Kivittem egy sima mikrofont /chat-elős/ és rányomtam a laptopra, erre volt az 5500 rákötve. Csak közben a tudtom nélkül valaki fellökte a hangerőt csumára a cuccoson. Na mikor aztán mikrofonra a hangerő rákerült egy hatalmas betorzulás, begerjedés történt. Akkor a centerem is megszűnt létezni.
Szóval ezekre a dolgokra gondolok hogy itt történhetett valami. De akkor most miért is műxik megint?

-
Henker2
addikt
Üdv!
Van itt olyan akinek ilyen hangrendszere van és Szolnok megyei? Ki szeretném próbálni a vezérlőmet, hogy az krepált-e be, mert úgy néz ki, hogy az lesz a bibi
-
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Gondolom a mostanitol ami benne van, attol minimum 50%-kal nagyobbat...
-
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Hát ha valaki megmondana, hogy hova mi kell, akkor gondolom nem lenne nehéz...hihetetlen, megint besötétedett a villanypózna elkezdett villogni a hangfalak meg ismét elkezdtek szarakodni...

-
-
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Kb. Mit jelent az a nem olcso? Ugy mert az azert eleg relativ. A hiba forrasaetlen: a hazunk elott allo villanypoznan az ego pont ugyanazt csinalja az este folyaman, amit a szobamban anno a neonlampak, ki/bekapcsol
azert nem semmi, hogy ez igy bezavarja....

-
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Azt hittem ez ki van egve, mert youtuben neztem, hogy aminek a belsejeben nem latszik a fem szal, akkor az ki van egve...

Bakker hogy idegesit ez a hang

-
tajcsi
őstag

Ez szerintetek normalis?
-
tajcsi
őstag
válasz
tajcsi
üzenetére
Kulso forrasrol is ugyanezt csinalja csak pl mobilrol halkabb, Ez a controlpad viszont ki van kapcsolva es meg igy is nagyon meleg...lassan csokken a homerseklete bar fura, hogy ilyen rovid bekapcsolastol ilyen meleg lett. Majd jelentkezem, hogy mennyire melegszik ha esetleg szol a zene...
edit: most nem annyira melegszik. Viszont amikor meseltem, hogy pl mikor bekapcsolok egy neonlampat, akkor brummog a woofer ugye...na volt a szobaban egy olyan neonlampa, ami allandoan ki/bekapcsolt, es ahogyan ezt tette ugy a woofer is brummogot/pattogott piciket. Kicsereltem a lampat, viszont a woofer tovabbra is azt a pattogo hangot adja, mintha a lampa ki/bekapcsolna...
-
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Na, mostmar van hang. Nem pl mikor mobilra racsatlakoztatom nem csinal ilyet...gondolom valami az alaplapi hangkartyan szallt el...

-
tajcsi
őstag
Ma bekapcsoltam a hangfalakat. Nincs hang, csak a woofer mintha finomam, nem tul eros de mely hangon pattogna. Probaltam kikapcsolni/bekapcsolni, elinditok valami zenet, de semmi....otlet?
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek 1 Asus Xonar D2 már sok a Z-5500-höz?
Vagy ki lehet vele használni?
Komplett használat : játék,zene,film
-
Satyricon
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Fasza. :S Minden esetre veszek/szerzek ilyen mérő cuccot és megnézem, van-e baj.
Köszi

Szerk.: Am meg ha kinyiffant szatelit, nem olyan nagyon gáz. 2 Z-5500-am van, + 5db szatelit.
Nagy baj akkor lenne, ha a mélyládába nem stimmelne valami. Mert abból csak 2 van -
Satyricon
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
keveset használtam. Szerintem az nem cseszhette el. kb 1 napot volt fenn és sose tudtam belőni a hangját, így töröltem a francba! Jónak jó, de nem ilyen hangcucchoz! Be kellett látnom.
Még jó, hogy nem vettem meg

-
Turbolada II
őstag
válasz
Satyricon
üzenetére
"Üdv
Ismeri közületek valaki az SRS audio Sandbox-ot? Sokan dícsérik, hogy szépen feljavítja a hangokat! Én kipróbáltam, és jó is, a mély elég szépen muzsikál tőle! Csak az a gáz, hogy nem tudom, hogy kell belőni, hogy a szatelitek ne recsegjenek. Tud esetleg segíteni valaki közületek?
"Megvan a probléma forrása.

-
Satyricon
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Boost max 1x 2x volt, de nem sok ideig. kb 4,5-5m-re vannak tőlem a hátsó szatelitek, ha gépnél ülök. 6CH-ba hallgatom, mióta átszoktattál rá kb 2 éve

Egyébként inkább kímélem a hangcuccot, nagyon ritkán tekerek neki oda. 1kockától max 6 kockáig terjedő hangerős szoktam hallgatni. De a 6 is ritka, hisz kellőképp hangos így is a rendszer.
Ami a recsegést illeti: Néha recsegnek, de én ezt a szrul felkevert albumoknak tudom be(1-2 albumról van szó. Vannak benne olyan effektek, amik véleményem szerint nem tesznek jót a szateliteknek. Vagy lehet csak direkt vannak így keverve azok az albumok. Lehet az FLAC-ba való konvertálás is rátett egy lapáttal, főleg ha szrul konvertálták át)
-
Satyricon
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Igen, a két hátsó. Az elsőknek nem volt szaga. Am a Z-n mindig maxon ment a hátsó szatelit(mert elég messze van tőlem, ha gépnél ülök). Lehet ez nem tetszett/tetszik neki?
-
zitromz
tag
-
Satyricon
addikt
válasz
Ramachandra
üzenetére
-
zitromz
tag
Hali!
Próbálta már valaki a Free Encoder Packot a foobar oldaláról?
Brutál jól szól én wasapit használok mellette,DDPLII Movie-val és majdnem felére levett subbal körítve
Nagyon állat,végre a magasak is igazán rendben vannak,és borzasztóan egyben szól az egész,minden hang a helyén zéró zajjal egyszerűen tökéletes,nagyon élethű!
-
Ramachandra
csendes tag
válasz
Satyricon
üzenetére
Nem gáz, hanem a füst kategória. Lehet nem kéne járatnod amíg ki nem deríted miért történt mert lehet esetleg egy égett szagú TDA7294 erősítőd is. Történhetett amiatt, hogy összeégett a tekercselés a sat-ban. Egy olcsó multiméter megteszi megmérni az ellenállását a hangszórónak és ha jelentősen eltér a többitől akkor kuka, mert reckírozol egy rövidzárlatot ami be fog következni csak idő kérdése. (Lehet létezik még ember aki ilyesmit újratekercsel) Ugyan a TDA erősítőknek van védelme ez ellen de azért nem tenném érte a kezemet a tűzbe.
Másik ok lehet, hogy a hozzátartozó erősítő körül valami alkatrész vagy maga az erősítő haldoklik és egyenáramot kap a sat amitől mindjárt van egy Logitech mini radiátorod. Ez szintén ki tudod mérni, működés közben ha feszültséget ellenőrzöd mit kapnak a sat-ok.
-
Satyricon
addikt
Srácok
Az mennyire gáz, ha a szatelitnek égett szaga van 10 perc fél hangerőn járatáskor??? Szó szerint égett szaga van!

Szerk.: Csak a hátsóknak van égett szaga
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
Ramachandra
üzenetére
Köszönöm, hétvégén lehet megnézem, bár nem sok időm lesz rá :S mondjuk jó ha "csak" egy/pár kondi a baj, nem pedig a rendszerchip

-
Ramachandra
csendes tag
válasz
oPalRx7
üzenetére
A 4700uF 25V-os kondenzátor ujraforrasztása az erősítőben lehet megoldaná a gondod, vagy akár komplett cseréje még jobb. Rengeteg embernek van hasonló gondja, mert gyárilag nincs rendesen a panelhez ragasztva, a vibráció pedig megteszi a magáét. Nem kellene ennek történnie de + az oxidáció és a gagyi bevonat a kondenzátorok lábán eredményezi, hogy akár 1 az 1-ben ki lehet törni sérülés nélkül a panelból. A friss ón sem tapad rá rendesen.
A "no digital data" üzenet ideje alatt el vannak némítva a hangszórók, azért nem hallod.
-
oPalRx7
aktív tag
Üdv.
Van egy időszakos problémám, és nem tudom mire vezethető vissza :S
Z5500, optikáról hajtva.
A hangrendszerből (néha front, néha jobb, néha több szatelit) időnként olyan hangok jönnek elő, mint amit érintkezési hibák okoznak. (de nem az, kábelek csekkolva)
Előfordulás csak bekapcsolt, és olyan esetben, amikor van adatáramlás (zéró adat) tehát a chip és a gép között fenntartok folyamatos kapcsolatot.
Tehát bekapcsolt de "no digital data" esetén sose jön elő a zaj.
Analógon annyira nem teszteltem, de nem is szeretem mert úgy jobban melegszik a pod.gondolom nem műveleti erősítőkkel van a hiba, hanem inkább vezérlőchip lesz :S vélemények? szomorú lennék ha pótolni kényszerülnék a Z-t....
-
Satyricon
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Jah, hogy volt neki több?

Am nem akarod eladni a Prelude-t?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk.: OFF topic
-
tajcsi
őstag
Fuuu, most nézem, hogy az még régi csatlakozós...pedig mosmát azért szeretném elkezdeni tuningolni a rendszert. PCIEx1 vagy PCIEx4 csatlakozós jöhetne szóba.

-
Satyricon
addikt
válasz
tajcsi
üzenetére
Volt apron egy Auzen Prelude, a sráccal le is zsíroztam, hogy megyek érte múlt 7 végén. Aztán mikor ráírtam, hogy na akkor a 7végén hogy lesz mint lesz, írta, hogy már tárgytalan. Azt hittem Te halásztad el előlem
de nem, csak meggondolta magát a srác 
Szerk.: Jah, 12-ért adta volna
Csak érdekességképp említettem meg

-
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
SB. Z ez mit takar? jah, és csak olyan csatis ami maximus 4 extreme-be is belemegy vagyis pciex1 csatis...
-
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Valami mást tudnátok ajánlani?
-
Henker2
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Írtam Brain-nek, de nem válaszolt még. Biztosítékot meg nem tudtam még beszerezni.
-
Satyricon
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Értem, kösz skacok!

-
Henker2
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Akkor mit tudok tenni, ha mégsem ez lesz a probléma? Műszerész tudja ezt orvosolni?
-
Henker2
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Hány Amperes biztosítékot nézzek?
-
Satyricon
addikt
Uraim
Akkor itt is feltenném a kérdésem:
Szerintetek... Egy ilyen házimozi erősítővel ki tudnék többet sajtolni a Z-5500-ból és az X-Fi Elite Pro hangkártyámból??
23.000 Ft-ért tudnék ilyet szerezni, ráadásul itt van tőlem 1 köpésre
?? -
Henker2
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Ennyi van ráírva: T2E 250V
-
Henker2
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
A power gomb sem világit!

-
Henker2
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Üveg
-
Papa18
tag
Üdv.
Nekem egy 136-os rendszerem van, kb fél évet használt.
Ennél milyen nyűgre lehet számítani?
-
Henker2
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Kivettem, visszatettem és sajna semmi

-
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Francba..pedig kezdtem megörülni, amikor a tuning témáa merültünk bele, hogyha egy rakat alkatrészt kicserélek akkor ez is eltűnik...
Magában a wooferban van a gond, vagy a konzolban? -
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Sehogy sem javítható?
-
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
PID R528

-
tajcsi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
És az mitől van hogyha bekapcsolok valami áramfogyasztót akkor ropog, bepattog a rendszer...?
-
Henker2
addikt
Hali!
Az mitől lehet, hogy tegnap óta nem tudom bekapcsolni a hangrendszerem? Megnéztem, a mélynyomó hátulján lévő ki-be kapcsoló gombot próbáltam, a mélynyomó kap áramot, de a vezérlőbe mintha nem jutna már el.
Mit tegyek?
-
meridaharcos
senior tag
válasz
Ramachandra
üzenetére
Köszi a segítséget!
Tegnap megjött a három kábel, szerintem tisztára ugyan úgy szól, mint előtte.
-
ZsoZso78
tag
Hali!Azt szeretném kérdezni,hogy érdemes e ilyen hagrendszert megvásárolni használtan?Milyen árakban mennek ezek?Ha esetleg igen akkor mire figyeljek oda?Vagy ne is gondolkozzak használtba inkább vegyek egy z906-ot?Vagy esetleg van jobb alternatíva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B760 i5 14600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9070 16GB be quiet! Pure Base 500DX 750W
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jól olvasod! Műxik. Elvittem egy műszerész ismerősömhöz, hogy legalább nézze meg, hogy kap-e feszkót minden, meg a kondikkal minden rendben van-e. Ezeket megnézte és semmi rendellenességet nem talált. Egyszer csak azt mondja, rányomja már 220-ra van-e valami változás. És megy. Hihetetlen. Most igy hogy ott van nála szétszedve legalább az LCD kijelző világitását is megcsinálja.

azert nem semmi, hogy ez igy bezavarja.... 

es eleg idegesito.

"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
??