- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
Új hozzászólás Aktív témák
-
yksz
aktív tag
Nemtom ki írta, de én rogton viccnek értelmeztem. A tutibiztos megoldás: Elore megépíteni egy betonykockát, amin van egy kis juk, ráejteni a házra, teletomni valami jól és sokáig égo anyaggal, meggyújtami és várni, majd koltozni, mert a házból nem sok maradhatott
.
Egyébként én is betojok(futok mint az orult) ha meglátok csak egy ártatlan kis méhecskét is, meg is van az eredménye: Még életemben nem csípott meg semmi ilyesmi, kivétel a szúnyog. Bár ez a lámpás otlet tetszik, csak nem próbálnám ki. Egyébként ha tényleg velem fordulna elo ilyesmi(bár ez lehetetlen, ugyanis bérházban lakom) egybol mennek ki a házból a családdal egyutt, mennék szakemberhez, 10cm vasból készult mélybúvárruha fel, videokamera a kézbe és internetre feltolt, hogy mások is lássák.
Régen írt TiTiRii... Ki tudja mi van vele? -
simonzé
addikt
Nem vagyok szakember, de azt tudom, hogy a rovarok hidegben nagyon kábák. A darazsakat irtottam kölyökkoromban, miután vagy százszor ok nélkül (provokáció nélkül) megcsípték kezemet, talpamat, hátamat, hasamat, fejemet, stb. (Nagyfaterék tehenei körül rengeteg darázs volt, főleg az istállóban, meg a szánatárolóban.)
Így jobban belegondolva a szárazjég is működne, az lehűti őket rendesen. Egyébként otthon (ha nem volt tűzveszélyes a hely (pl. téglagarázs sarka) benzinbe mártott végű rongyot gyújtottam meg (fater felügyeletével), amit hajnalban a fészek kijáratához nyújtottam egy szalonnasütő villára tűzve. A füst miatt kábán kirepülő darazsak szárnya megégett, ők beleestek az odakészített tejesládába, ami félig volt vízzel. 3-5 perc után már nem nagyon volt kifelé igyekvő darázs.Utálom őket. A csótányokon kívül csak őket utálom igazán.
A módszert senkinek nem ajánlom, csak erről tudom, hogy tutira működik. -
tocsa
senior tag
Amúgy pont a hideg miatt húzódnak be a fészekbe. A peték miatt nagyon jó klimatizálási rendszerük van, nyáron pl legyezéssel hűtik a fészket. Ilyenkor meg benntartják a hőt, különben a peték megpusztulnának. Ebből következően benn vannak, és nincsenek lelassulva. Az már más kérdés, hogy a hidegre kirepülve belassulnak. Némileg.
Hagyd nyitva a tetőablakot, de zárd be a padlásfeljárót. így jobban kihül a padlás. Lehet, hogy maguktól elmennek. -
Racecam
nagyúr
Ezzel most teljesen egyetértek, ha valaki ezeket elolvasva, komolyan veszi az itt leírtak egyikét-másikát, és netán még allergiás is a lódarázs mérgére, amit lehet, hogy nem is tud, az nagyon komoly bajba, akár életveszélybe is kerülhet!
Ez így tényleg nem játék!
u.i.: Bizzuk szakemberre a dolgot. (Ahogy, ha jól tudom a topiknyitó is tette!)
(Én is méhész vagyok, voltam.)
[Szerkesztve] -
Adrian Mole
senior tag
Garantálni nem lehet, de ha valamikor, akkor csakis hidegben érdemes darazsat írtani. Melegben darázsírtás úgy végződik, mint a rajzfilmekben: nagy felhő rovar, előtte fut a delikvens.
Párás, hideg hajnalon meg kevéssé aktívak (persze a nagyobb kolóniák melegítik magukat, mint ahogy a méhek is), de kifelé kevésbé jönnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Update 07.01. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged