- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoyuka
csendes tag
''Nekem Uhu alatt teljesen jól ment.
Arra kell csak figyelni, hogy a ''sync'' parancsot kiadd, mielőtt kihúzod a pendrive-ot, mert különben lehet, hogy csak ''virtuálisan'' dolgoztál rajta.''
Ok, erre az umount-ot erdemesebb hasznalni szerintem
''Az meg nem lehet, hogy azért megy csak akkor ha bootkor is bent volt, mert az fstab-odban úgy van beállítva, hogy ''auto'' -matikusan mountolja fel? És csak akor tudja ezt ugye megtenni, ha bent volt boot során.?''
Nem. Az fstab-ban ''user,noauto'' van. De a problema nem itt van, hanem amikor root-kent a perl scripttel meg szeretnem nyitni a /dev/sda filet. Szal mar ekkor rinyal, hogy igy-ugy nem tudja olvasni a disk geometriat (ez akkor van, ha kihuztam a pendrive-ot es visszadugtam, termeszetesen nem felmountolva). Persze a mountolas sem megy ilyenkor, mert ahhoz szukseges, hogy meg lehessen nyitni a megfelelo /dev/sd* filet.
A perl scriptet meg azert irtam, hogy megtudjam, hogy melyik SCSI-s particiot kell felmountolnom. (nekem pl. a /dev/sda4-et)
Nem kellett volna ilyen sokszor valaszolnod ugyanazt
udv.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hoyuka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy par problemam a Pendrive-al linux alatt:
- mukodik, de az olvasasi sebesseg sokkal lasabb, mind Windowson (irast nem probaltam)
- csak akkor mukodik, ha mar be van dugva, mielott linuxot bootolok
- ha kihuzom es visszadugom a pendrive-ot akkor nem mukszik
Hasznalok egy kis perl scriptet, ami probalja megnyitogatni (open()) az SCSI device file-okat (/dev/sd*). Na ha kihuzom a pendrive-ot menet kozben (nincs felmountolva), akkor az open()-re mindenfele hulyesegeket kiir, hogy nem tudja olvasni a disk geometriat, meg ilyenek. Az sem segit rajta, ha visszadugom.
Szabvany debian woody kernelt hasznalok, par modult bootolaskor betoltetek, ami elvileg kell a pendrive-nak (usb-storage, hid stb. nem tom fejbol) (Mondjuk lehet az is lehet a baj, hogy olyan modulokat is betoltetek, ami eleve bele van forditva a kernelbe pl.:usb-uhci, de most nem tudok probalkozni vele.)
Kerdes:
- Lehet-e linuxon ilyen kotottsegek nelkul pendrive-ot hasznalni?
- Ha lehet, akkor hogyan? Van-e valami megoldas? (arra gondoltam, hogy lehet, hogy valami hot-swap-et bele kell forditani a kernelbe, de nem akarok kernelt forditani (esetleg csak akkor, ha nincs mas megoldas))
udv.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD