- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoltán
őstag
''Nem kellett volna ilyen sokszor valaszolnod ugyanazt '' -nem tehetek róla, a Net akadozott. Ilyenkor meg persze többször is rábök az Ok-ra az ember...
-
hoyuka
csendes tag
''Nekem Uhu alatt teljesen jól ment.
Arra kell csak figyelni, hogy a ''sync'' parancsot kiadd, mielőtt kihúzod a pendrive-ot, mert különben lehet, hogy csak ''virtuálisan'' dolgoztál rajta.''
Ok, erre az umount-ot erdemesebb hasznalni szerintem
''Az meg nem lehet, hogy azért megy csak akkor ha bootkor is bent volt, mert az fstab-odban úgy van beállítva, hogy ''auto'' -matikusan mountolja fel? És csak akor tudja ezt ugye megtenni, ha bent volt boot során.?''
Nem. Az fstab-ban ''user,noauto'' van. De a problema nem itt van, hanem amikor root-kent a perl scripttel meg szeretnem nyitni a /dev/sda filet. Szal mar ekkor rinyal, hogy igy-ugy nem tudja olvasni a disk geometriat (ez akkor van, ha kihuztam a pendrive-ot es visszadugtam, termeszetesen nem felmountolva). Persze a mountolas sem megy ilyenkor, mert ahhoz szukseges, hogy meg lehessen nyitni a megfelelo /dev/sd* filet.
A perl scriptet meg azert irtam, hogy megtudjam, hogy melyik SCSI-s particiot kell felmountolnom. (nekem pl. a /dev/sda4-et)
Nem kellett volna ilyen sokszor valaszolnod ugyanazt
udv.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
escie
őstag
emlékeim szerint -mikor még woodyt használtam- nem kellet semmi fakszni, csak be kellett mountolni a /dev/sd* -t
anno ez nagy sikerélmény volt.de már nem emlékszem, hogy sikerült...
-
Zoltán
őstag
Nekem Uhu alatt teljesen jól ment. Arra kell csak figyelni, hogy a ''sync'' parancsot kiadd, mielőtt kihúzod a pendrive-ot, mert különben lehet, hogy csak ''virtuálisan'' dolgoztál rajta.
Az meg nem lehet, hogy azért megy csak akkor ha bootkor is bent volt, mert az fstab-odban úgy van beállítva, hogy ''auto'' -matikusan mountolja fel? És csak akor tudja ezt ugye megtenni, ha bent volt boot során.? -
Zoltán
őstag
Nekem Uhu alatt teljesen jól ment. Arra kell csak figyelni, hogy a ''sync'' parancsot kiadd, mielőtt kihúzod a pendrive-ot, mert különben lehet, hogy csak ''virtuálisan'' dolgoztál rajta.
Az meg nem lehet, hogy azért megy csak akkor ha bootkor is bent volt, mert az fstab-odban úgy van beállítva, hogy ''auto'' -matikusan mountolja fel? És csak akor tudja ezt ugye megtenni, ha bent volt boot során.? -
Zoltán
őstag
Zoltán
őstag
hoyuka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy par problemam a Pendrive-al linux alatt:
- mukodik, de az olvasasi sebesseg sokkal lasabb, mind Windowson (irast nem probaltam)
- csak akkor mukodik, ha mar be van dugva, mielott linuxot bootolok
- ha kihuzom es visszadugom a pendrive-ot akkor nem mukszik
Hasznalok egy kis perl scriptet, ami probalja megnyitogatni (open()) az SCSI device file-okat (/dev/sd*). Na ha kihuzom a pendrive-ot menet kozben (nincs felmountolva), akkor az open()-re mindenfele hulyesegeket kiir, hogy nem tudja olvasni a disk geometriat, meg ilyenek. Az sem segit rajta, ha visszadugom.
Szabvany debian woody kernelt hasznalok, par modult bootolaskor betoltetek, ami elvileg kell a pendrive-nak (usb-storage, hid stb. nem tom fejbol) (Mondjuk lehet az is lehet a baj, hogy olyan modulokat is betoltetek, ami eleve bele van forditva a kernelbe pl.:usb-uhci, de most nem tudok probalkozni vele.)
Kerdes:
- Lehet-e linuxon ilyen kotottsegek nelkul pendrive-ot hasznalni?
- Ha lehet, akkor hogyan? Van-e valami megoldas? (arra gondoltam, hogy lehet, hogy valami hot-swap-et bele kell forditani a kernelbe, de nem akarok kernelt forditani (esetleg csak akkor, ha nincs mas megoldas))
udv.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Autós topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gumi és felni topik
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest