- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
dearbear
tag
A feladat 3+1 gep osszekotese ugy hogy a +1 gep megossza az internetet a masik harom kozott, ugy hogy a megadott ip rol jovo kereseknek megadott savszelesseggel kell rendelkeznie az internet fele. Az en esetemben a 2. a tozfalgep, 50 kB/s os allando internetkapcsolattal, az 1. gepnek 40kB/s os savszelesseget kene kapnia a 3. nak 4 kB/s-osat, a 4. nek pedig 20 -asat.
Eredetileg ( amikor meg nem volt +1 gep ) a 4. gepre volt felteve egy RedHat 7.1 -es linux, azon alapbeallitasok mellett feltelepitettem a shaper-es rpm-et, ami adott nekem egy shellscriptet a Class Based Queueing kihasznalasara. Ezzel a scripttel mukodott is a dolog. Utana forditottam egy sajat kernelt meg ugyanarra a gepre, amivel mar nem sikerult azonnal mukodesre birni, de sikerult.
Jelenleg a +1 gep kellene hogy ellassa ugyanezt a feladatot, egy 340 Mb-os vinyon, es egy kis gepen. Tettem is ra egy 6.2-es RedHat-et azonban ebben alapban benne sem voltak a szukseges modulok (sch_tbf,sch_cbq,cls_u32), igy aztan forditottam magamnak egy kernelt (2.2.14) a 7.1-es RedHat-ben szerzett tapasztalatok alapjan. Ami szep meg jo de sajna az ipchains-es forwardolason kivul nem sikerult kihoznom belole tobbet... (lehet hogy nem is a kernellel van a baj, de a script szinte csak a tc nevu progit hasznalja(mint extrat), ami nem mond semmi hibat futasa soran).
Szoval szerintetek az adott helyzetben hogyan lehetne tovabblepni, hogy a savszelessegkorlatozasok eletbe lephessenek.
Aktív témák
- Óra topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Battlefield 6
- Gyúrósok ide!
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- 3D nyomtatás
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest