- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
dearbear
tag
A feladat 3+1 gep osszekotese ugy hogy a +1 gep megossza az internetet a masik harom kozott, ugy hogy a megadott ip rol jovo kereseknek megadott savszelesseggel kell rendelkeznie az internet fele. Az en esetemben a 2. a tozfalgep, 50 kB/s os allando internetkapcsolattal, az 1. gepnek 40kB/s os savszelesseget kene kapnia a 3. nak 4 kB/s-osat, a 4. nek pedig 20 -asat.
Eredetileg ( amikor meg nem volt +1 gep ) a 4. gepre volt felteve egy RedHat 7.1 -es linux, azon alapbeallitasok mellett feltelepitettem a shaper-es rpm-et, ami adott nekem egy shellscriptet a Class Based Queueing kihasznalasara. Ezzel a scripttel mukodott is a dolog. Utana forditottam egy sajat kernelt meg ugyanarra a gepre, amivel mar nem sikerult azonnal mukodesre birni, de sikerult.
Jelenleg a +1 gep kellene hogy ellassa ugyanezt a feladatot, egy 340 Mb-os vinyon, es egy kis gepen. Tettem is ra egy 6.2-es RedHat-et azonban ebben alapban benne sem voltak a szukseges modulok (sch_tbf,sch_cbq,cls_u32), igy aztan forditottam magamnak egy kernelt (2.2.14) a 7.1-es RedHat-ben szerzett tapasztalatok alapjan. Ami szep meg jo de sajna az ipchains-es forwardolason kivul nem sikerult kihoznom belole tobbet... (lehet hogy nem is a kernellel van a baj, de a script szinte csak a tc nevu progit hasznalja(mint extrat), ami nem mond semmi hibat futasa soran).
Szoval szerintetek az adott helyzetben hogyan lehetne tovabblepni, hogy a savszelessegkorlatozasok eletbe lephessenek.
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest