- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy volt-e már, de ha valaki még nem ismerné az eljárást, akkor leírom, hogy Linux Mint alá hogy lehet föltelepíteni a Microsoft Windows fontjait, amit ezután a LibreOffice-ban is használhatunk (Times New Roman és társai). Én egyelőre Linux Mint Cinnamon 18.04 alatt próbáltam ki, sikerrel. Lehet, hogy Ubuntu alatt is megy, ezt nem próbáltam.
A teminálba be kell írni a következő sorokat:
sudo apt update
sudo apt install msttcorefontsTermészetesen hitelesítés szükséges, valamint a telepítés szándékának a megerősítése.
-
törölt tag
Nálam a Mint 18-as wifi kapcsolódási problémákat okozott, most 17.3-at használok, ez stabil, és hibátlanul fut.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy a legújabb Linux Mint használat közben, automatikusan trimmel SSD-n, vagy pedig manuálisan kell időnként futtatni a sudo fstrim / -v parancs kiadásával?
Nincs túl nagy tapasztalatom a Linux rendszereket illetően, úgyhogy bocs, ha a bonyolultabb dolgokhoz egy kicsit hülye leszek!
-
törölt tag
Az UEFI módban létrehozható GPT típusú partíciók mérete meghaladhatja a 2.2 GB-ot, az MBR-rel szemben, valamint lehetővé teszi a secure boot funkciót, ami a boot szektort védi a nem megfelelő módosításoktól. Így az a típusú "virágboltosítás", mint a Windows 7-nél lehetséges volt, itt nem működik.
-
törölt tag
Ugyanez a helyzet, csak fordítva, ha Windows 8.1 megy a gépre. Ott meg Legacy-ban hibázik a rendszer, kékhalál, fagyás, stb, UEFI-ben viszont kiválóan megy. De ehhez valószínűleg annak is köze van, hogy a gép hardverkulcsos Windows 8.1 licenc-el rendelkezik. S valószínűleg szándékosan lett így kialakítva a gép, hogy ne lehessen csak úgy más rendszert is feltelepíteni. A Windows 7 tökéletesen megy Legacy-ban. Csak a 8.1 hajlandó jól működni UEFI-ben, a Linux nem.
-
törölt tag
Én egyelőre csak Pendrive-ról, telepítés nélkül próbaképpen indítottam a Mintet. Most is arról írok. Azt vettem észre, hogy nálam csak Legacy-ban működik jól a wifi, ha UEFI-re állítva indítom, akkor a wifi instabil, hol csatlakozik, hol nem. Valószínűleg telepítés után is így lenne. Valami Realtek cucc van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Rendszergazda topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- 3DMark Vantage eredmények
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged