Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun
    félisten

ha nincs elég memória, ezért kell swap, akkor honnan lesz elég memória arra, hogy abba tegyem a swap-et, amiben ugye elsősorban az lenne, ami nem fért el a memóriában????

Azért azt nem gondolod, hogy úgy van konfigolva a zram, hogy csak akkor kezd operatívkodni, amikor már elfogy a RAM!? :D Ezeréve foglalkoztam vele, de ezen a Garudán már 16GB RAM mellett volt 25MB swap használata is a rendszernek. Default is másként van beállítva mennyiségileg is meg az utolsó értéke is akár userszinten is variálható. Szerintem amikor eléri a beállított priority szintet, akkor a CPU elkezdi a 3x-os tömörített eljárással a RAM-on keresztül a swapot készíteni. Egyébként lehet érdemes lenne kipróbálnod neked is! :K Alapból nem foglal RAM-ot.

Ilyen a default tram 16GB memória mellett a Garuda KDE Lite-on.

╭─ubyegon@garuda-kde-elitebook-865 in ~ took 0s
    ╰─λ swapon -s
    Filename                                Type            Size            Used            Priority
    /dev/zram0                              partition       15653884        4               100

64GB RAM mellett még nem láttam hogy használná a rendszer a swap filet. Sok RAM mellett így lenne-e értelme beállítani a zRAM- ot ?

Új hozzászólás Aktív témák