- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Épp emiatt nincs értelme és tilos az SSD-t defragmentálni.
Jaja, mondjuk sok gond nem lenne a defrag-gal se, de feleslegesen generál rengeteg írást, ami SSD-nél nem célszerű.
Még azt szeretném tudni, hogy ez a kutyuló mechanizmus külön külön megy partíciónként, vagy az egész vasra vonatkozik egy-az egyben a bootsector(oka)t kivéve, vagy azok is bele vannak keverve ebbe az egész slamasztikába?
Korán van még, nem fideltél erősen!
Az SSD vezérlője nem lát sem fájlrendszert sem particiót, ezért is mindegy, hogy az overprovisioning miatt szügséges szabad hely, a 7-28% particionált vagy particionálatlan területen valósul meg! Bootszektorokkal hirtelen fogalmam sincs, mi a helyzet, ezeréve nem olvasgattam SSD-s témában, de valami olyan van, hogy például a GPT séma esetén a bootszektor a meghajtó elején és végén van duplikálva, lehet ezt nem piszkálja a vezérlő, de tényleg nem tudom. Tény, hogy abból sosincs gond, hogy a vezérlő optimalizálgat az egyenlő NAND kopások miatt!
Amúgy a MBR szektorokat nem látja a particionáló sem, szóval lehet, hogy azok védettek....de ennek utána kéne járni. Arra gondoltam amúgy, hogy ezeket a boot sektorokat a fájlrendszeren keresztül nem tudják az OS-ek kezelni semmiképpen, szóval az SSD controller sem piszkálja, gondolom a fw tudja ezt....
Igaz fs létrehozásakor lehet változtani a sectorméretet, szóval nem egyértelmű a dolog! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest