Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz #40553216 #12212 üzenetére

Igazából Windowsra is van fejlettebb PrintScreen progi, csak a Windows beépítettje buta. Bár az is fejlődött már valamennyit az évek során.

Linux alatt sem minden PrintScreen progi feature rich, vannak egyszerűbb, minimalistább megoldások is. Én pl. waylandes SwayWM alatt a grim-et használtam, X.org-os Openbox alatt meg a scrot-ot fogom beizzítani. Mindkettő terminálos CLI progi, de én a PrnScr billentyűre egy egyszerű funkcióra felparaméterezve hívom meg, így a funkcióinak a 99%-át simán nem használom, lényegében csak full screen screenshotot készítek vele, ami a ~/ mappába nyomatja őket screeenshot-ÉÉÉÉ-hh-nn-ÓÓppmp.jpg formában. Igénytelenség, de nekem nincs többre szükségem, csak felesleges bloat lenne egy kacsalábon forgó GUI csodaprogi 5 millió funkcióval. De pont ez a Linux szépsége, hogy minden géphez és igényhez rá lehet passzentosan skálázni, nincs az, mint Windows alatt, hogy 1 szoftver minden igényre, és az van lenyomva mindenki torkán, ha kell, ha nem, míg be nem fosik.

Azt nem tudom, hogy Mint Cinnamonba most mi van beépítve, gondolom valami funkciógazdagabb, full GUI megoldás, hogy kezdőknek is használható legyen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés