Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Működik, de kb semmi sem változik az a baj, közel sem néz ki úgy mint a letöltőoldalon a képeken, sőt, ugyanolyan lxde felület marad.
Az ablakkeret is marad amilyen volt.
Persze változik a kinézet, csak gondolom hogy olyan legyen mint a képen kicsit többet kéne modolni... -
westcoastog
veterán
Itt van hogy hogyan kéne felrakni, de halvány fingom nincs hogyan kéne mégis.
Install Murrine engine :
To install murrine engine first download the latest version from here then After the extraction of the file, go in the source dir and compile as following:
$ ./configure --prefix=/usr --enable-animation
$ make
#sudo make installMár ott a gond hogy az ftp-n ezerféle file van, de ezen akadok el mégis:
After the extraction of the file, go in the source dir and compile as following:
Ezt hogy?
-
westcoastog
veterán
Bakker, találtam témát ami támogatja az lxde-t, bemásoltam a usr/share/themes mappába ahogy írták,
de persze az lxappearence nem látja...
Valami minimál modern kinézet kéne, meg ocsmány az a madárszerű x betű "start" gomb.
-
westcoastog
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nem nagyon találom azt a defaultot.
GNU nano 2.2.6 Fájl: /etc/fstab Módosítva
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=dc0d710d-0d6b-48d0-b39f-8e86bfd926b0 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=a554809e-c8ef-4890-ba09-2c1035643197 none swap sw 0 0
/dev/sr0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/sdb1 /media/usb0 auto rw,user,noauto 0 0 -
westcoastog
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Leszedtem ezt az ikoncsomagot, de lxappearence alatt elkezdem telepíteni, majd fogja magát is bezáródik az ablak, de az ikoncsomag nem települ fel..
Témákból meg csak valami GTK témákat találok, meg tématelepítést nem látom hol leehetne csinálni..
-
westcoastog
veterán
Urak, ilyen minimál stílusúra nem tudnám valahogy átvarázsolni a rendszert?

Nekem túl puccosak az ikonok meg minden, ilyen sima nem csillogó kinézet jó lenne.
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
BEírtam, reboot, ugyanúgy nem indul, egyszerűen nem tudom elhinni hogy miért van ez.
Pulseaudio is van... -
westcoastog
veterán
Hang van, skype meg sem nyikkan...
-
westcoastog
veterán
válasz
N0zer0
üzenetére
Teljesen ugyanaz történik mint chrunchbang alatt, terminálba beírom hogy skype, kis töltés, majd kiírja hogy félbeszakítva.
Pedig az összes függőség is fel lett telepítve, apt-get -f install paranccsal...
Pedig minden megvan, függőségek települtek, skype települt, ikonja is kint van az asztalon, még sem megy. -
westcoastog
veterán
Komolyan kezdem azt gondolni hogy a kevés ram miatt nem indul el a skype.
Debian telepítve, skype települt sikeresen, ikon az asztalon, elindítom, kis vinyótekerés és semmi semi sem történik.
Meglátjuk ha 512mb ram lesz a gépben mifog történni, de már most gyorsabb ez a rendszer mint a chrunchbang. -
westcoastog
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nem tudom újratelepíteni.
Ploplinux cd betesz, boot manager indít, usb menüpont kiválaszt, pendrive-ot bedugom, és kiírja hogy vegyem ki a lemezt meg nyomjak meg egy gombot, más nem történik.Pedig itt el kéne kezdenie bootolni usb-kulcsról, de nem, most ha tízszer nem próbáltam egyszer sem.

Kár volt belekezdenem ebbe a gépbe. -
westcoastog
veterán
Most nem írt semmi hibát a cairo, lefutott és ennyi, de ezt sem találom sehol.....

Mindegy, fut a gép és kész, szánalom amit csinálok, nálam rosszabb kérdező soha ne szabaduljon be ide azt kívánom.
-
westcoastog
veterán
válasz
N0zer0
üzenetére
Így telepítettem fel elsőként, csak frissítettem a függőségeket satöbbi terminálból, aztán a skype oldaláról kézzel letöltöttem, majd gdebivel feltelepítettem, és nem indul.az volt a legpofonegyszerűbb, hiba nélkül települt is, nem is értem miért nem indult el.
Cairo docknál meg ezt kapom, miért is sikerülne valami elsőre?

Sikertelen letöltés: http://ftp.us.debian.org/debian/pool/main/libm/libmusicbrainz5/libmusicbrainz5-0_5.0.1-2_i386.deb Sikertelen kapcsolódás [IP: 64.50.233.100 80]
E: Nem lehet letölteni néhány archívumot. Próbálja futtatni az „apt-get update” parancsot, vagy használja a --fix-missing kapcsolót.
tomi@crunchbang:~$ --fix-missing
bash: --fix-missing: parancs nem található
tomi@crunchbang:~$ apt-get update --fix-missing
E: /var/lib/apt/lists/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13: Engedély megtagadva)
E: /var/lib/apt/lists/ könyvtár zárolása sikertelen
E: /var/lib/dpkg/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13: Engedély megtagadva)
E: Az adminisztrációs könyvtár (/var/lib/dpkg/) nem zárolható, rendszergazdaként próbálja?
tomi@crunchbang:~$Szerintem hagyom ezt a francba, skypon még szenvedek de több cuccal nem szarakodok, borzalom az egész.
-
westcoastog
veterán
Felment, de ugyanúgy nem indul el a run programból, terminalban pedig félbeszakítva üzenet megint, tehát jól telepítettem előzőleg is... Elméletileg.
-
-
westcoastog
veterán
Ezzel sikerült felpakolnom valami csomagokat a rendszerre, majd a skype oldaláról kézileg letöltött telepítőt gdebi-vel fel is tudtam telepíteni, viszont hiába írom be a run program-ba hogy skype, nem írja hogy nem találja, nyomok egy entert de nem indul el, pedig feltelepült.
Nowadays, you install skype on Debian by enabling MultiArch, then installing the i386 package, as follows:
dpkg --add-architecture i386
apt-get update
If you still cannot install the package, it means you have not set the repos. Add most, or all, of the following lines (as sudo) to your /etc/apt/sources.list file:
deb http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ wheezy/updates main contrib non-free
deb http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy-updates main contrib non-free
deb http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy-proposed-updates main contrib non-free
deb http://ftp.debian.org/debian/ wheezy-backports main
then run
sudo apt-get update
and try the first four lines again. -
westcoastog
veterán
válasz
linuxmegtux
üzenetére
Azon mér rég túl vagyok, kösz azért.

(#29171) ubyegon2
Beleestem én is.
-
westcoastog
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Próbáltam már futtatni, csak hibaüzeneteket kaptam.
Mára tényleg hagyom mert feldarabolom kisbaltával.
-
westcoastog
veterán
Mérgemben telepítek rá lassan egy xp-t.

-
westcoastog
veterán
Édes anyám.
Az eszem megáll, beírom ugyan azt ami neked be van írva, azt eldobja mint invalid option __ '0'
adjam ki a wget help parancsotBeírom 0-val - nélkül, erre kapcsoalt elutasítva, skype install deb feloldása... sikertelen, név szolgáltatás nem ismert.
Beírom sudo-val, ugyanúgy invalid option 0, eszem megáll.
-
westcoastog
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ezt megpróbálom nemsoká.
Ha terminálból sikerül feltelepíteni akkor run program és ha beírom a nevét akkor meg kéne találnia?
Skype plugin pedig nem működik pidgin alatt, egy az hogy jelszót sem kér a fiókomhoz, de belép mégis, csak nincsen partnerlista hanem üres az egész program.Na meg ennél a rendszernél hogyan tudok ikonokat rakni az asztalra?
Fájlkezelő, böngésző, stb ezeket akarom kitenni.
Jobb gombos menüből indítható, de szeretném ha az asztalon lennének. -
westcoastog
veterán
Srácok, most tudnék venni usb-s wifi adaptert, gondolom fel kell ismernie őket a rendszernek gond nélkül, nem?
Most megyek be a városba szétnézni mik vannak. -
westcoastog
veterán
Úgy fut mint az álom.

Remélem hamar tudok szerezni egy wifi adaptert +256mb ramot. -
westcoastog
veterán
Áh megvan, ploplinux bootcd-t kiírtam, bebootolva rádugtam az usb-t és elindult a telepítést usb-ről.

-
westcoastog
veterán
Fúh, chrunchbang nem fér rá egy cd-re.
Mit tegyek?
-
westcoastog
veterán
Lubuntu feltelepült a gépre mint a kis angyal, viszont, az ablakkezelő rendszer megeszi a gépet, vagyis nem tudom eldönteni hogy grafikus driver hiánya okozza e a jelenséget, vagy tényleg megeszi a gépet az ablakkezelő.
Konkrét jelenség az hogy arrébb húzok egy ablakot, az jó nagy késéssel indul meg arra felé amerre elhúztam, menük megnyílásának sebességével nincs gond, de az hogy egy ablakot elhúzok és várni kell míg elmozdul az ablak az nem okés. -
westcoastog
veterán
Csinálok én dolgokat, edzek, bejárkálok haverokhoz a közeli kisvárosba velük edzek, bringázok, hétvégente összeül a legjobb baráti kör, esténként meg gépezek, házimunka meg van mindig.

Én csak az este egyedül itthon gépezésekbe csömörlök bele elég erősen, állandóan facebookon lógok hátha írnak a haverok, annyira közösséghiányom van.Hát ha kitudnék járni dolgozni kimennék, bár az eszterga program írás tudásomat fel kellene hozzá frissíteni egy kicsit, only gépkezelőként meg könnyen bele lehetne tanulni.
Olyan szakmám van ahová csak gépészmérnököt vesznek fel, hiába tudok 3d modellezni, nem vesznek fel olyan munkahelyre ahol ezt csinálják, ez gépészmérnök feladat, a tudásom meg kopik.
Szóval csinálok én dolgokat csak nem elég.Kocsit felújítani mennék, mert autómánia van már születésem óta.

Csak nincsenek ilyenek a haveri körben.(#29058) tvamos
Igen igen, azon vagyok, csak mint írtam a néhai üres egyedül töltött átgépezett hétvégékbe megy tönkre az az agyam.
De amikor összeül a társaság akkor király.Fú micsoda offot nyomattunk, bocsi a többiektől, Vladi tvamos, esetleg priviben lehet folytatni ha akadnak még tanácsaitok.

És linkeltek a retro topikban non pae lubuntut, teszek azzal is egy próbát.
-
westcoastog
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Nethez vagy szerzek egy pcimcia kártyát, vagy egy usb-s wifi adaptert, +még 256mb sd ram valamikor, ezek még nem holnap lesznek sajnos.
Erről a gépről még nehezen.
Csak tudnám hogyan kell hdd-re rakni a cuccot, valami installer bejött ahol háttértárolót kellett választani, vinyót meg is találta, fel is pakolt rá dolgokat, de újraindítás után ugyanúgy a windows indult..
Inkább alszok, nem tudom minek tökölök ilyennel hajnal fél2-kor..
-
westcoastog
veterán
válasz
tvamos
üzenetére
Nem tudok mit tanulni...
Munka sincs, haverok is csak hétvégén, néha hétköznap is, de sokat vagyok itthon ja....
Hobbi cnc-hez is kell a pénz, nem dobálják utánam a tintasugaras nyomtatókat.
El cnc-zgetnék itthon, maróval esztergával, ha volna.
Fú sok topikban előjött a témám vazeg, valaki végigköveti azt fogja mondani rólam telesírom a munkanélküliségemmel az egész fórumot.
-
westcoastog
veterán
Igaz nekem csak okj szakmám van nem diplomám, de lényegtelen ezzel sem találok munkát.

hogy megőrizd az aktivitásodat. nehogy belesüppejd a semmittevésbe, elkeseredésbe.
Nagyon sokszor előfordul mikor becsavarodok az egyedüllétbe és az unalomba, aztán semmihez nincs kedvem csak fetrengek az ágyon és kínlódok...Önkénetesen meg cnc géphez sehol nem fognak odaengedni.

-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Talán egy xp is menne rajta, de lejárt nem frissíthető windows-t nem akarok használni rajta.
Lehet az lenne a legegyszerűbb megoldás, de úgyis érdekel a linuxozás, asztalira meg nem telepítek fölöslegesen még egy oprendszert, pedig az ubuntu tetszik.
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
annyi a lényeg hogy a microsoft oldaláról a 4.2-es skype telepíthető legyen, csak chat alapú kommunikációra kell a gép, meg viharos estéket átvészelni meg ilyen apróságok.
Dvd filmekkel is megbírkózik, windows 2000 alatt biztosan azt tudom, de linuxot sosem látott a gép csak a puppy-t, de azt legalább 2-éve csináltam. -
westcoastog
veterán
Kiírtam cd-re az iso-t.
Szerintem ez a gép nem tud pen-ről bootolni, bár nagyon úgy rémlik régen sikerült puppy linuxot elindítanom ezen a gépen, és úgy emlékszem pendrive-ról.
Ha már pendriveről sikerül elindítani akkor szeretném ha fel is települne majd a vinyóra.
Megpróbálom ezzel:
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Gaming notebook topik
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Sorozatok
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi