Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz 5leteseN #96241 üzenetére

glxinfo -B
    glxinfo | egrep -i 'device|memory'
    sudo inxi -Gxxx
    lspci -vnn | grep VGA -A 12

Nincs most dVGA-s gépem, de Dell Precisionnál fenti parancsokkal nézegettem, melyik drivert használja a gép, video memory infók is vannak, jelenleg nem látom, mert IGP van csak. De futtasd le ezeket és nézegesd, ott van bennük, amire szükséged van.

Ez a parancs talán az IGP által használható RAM -ot mutatja...

GPU=$(lspci | grep VGA | cut -d ":" -f3);RAM=$(cardid=$(lspci | grep VGA |cut -d " " -f1);lspci -v -s $cardid | grep " prefetchable"| cut -d "=" -f2);echo $GPU $RAM

Ezt vajon hogyan tudom(MX-Linux) megnézni, hogy a Firefox alatt melyik dolgozik?

Ezt szerintem sehogy, azt tudod megnézni ill változtani, melyik VGA-t használja a rendszer, Linux Mint-nél volt egy panelapp, ott lehetett 3 állásban váltani, MX-nél nem tudom, hogyan válthatsz. (MX-es kollégák megmondják majd)

A böngészőben természetesen bekapcsoltam a Ffox-Beállítások-nál a hardver gyorsítást.

Pár éve már alapból be van kapcsolva a hardver gyorsítás, ha jól tudom. Egyébként ha nem dVGA dolgozik és nem túl kevés a RAM, nem vesz le az IGP túl sok memóriát a rendszertől. Napi használatban sem biztos, hogy zavaró, ha nem a dVGA megy, sőt sok esetben csendesebb is a gép. De ez nyilván gépfüggő is, én böngészéshez alapból nem használtam a dVGA-t a Dell Precisionhoz, igaz sokat nem is használtam, de nVidia VGA-hoz fel kellett tenni a gyári drivert játékok miatt. Aztán rá is bíztam arra, aki játszani akart rajta, azóta nem kell foglalkoznom a géppel.

Nem tudom mennyit tudtam segíteni így, hogy már nincs dVGA-s gépem, de bogarászd a parancs kimeneteket. :K Csak előrebb vagy kicsit azzal is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés