Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz z123456789 #70595 üzenetére

Jó, hát nem ma írtad, de én átsiklottam azon, hogy már nem ajánlott a dolog.

Értem már, mi a félreértés oka. Amit linkeltél, azt csak technikailag írtam én, tartalmilag a jelenlegi Tg. Kicsit zavaró ez így, de eddig senki nem olvasta, így aztán..... :D

i5-5300, 2,30 GHz, 8 GB RAM, Intel HD Graphics 5500, SSD M.2 Transcend 256 GB, SSD Kingston 480 GB.

Na ezzel lehet már mit kezdeni. Attól lehet arcidegzsábát kapni, ha például valaki leírja, hogy HP 250 G5-ös gépe van vagy más olyan megnevezést, ami egy teljes sorozatot jelöl.

Lehet, hogy hülyén hangzik, de az előbbi konfig az egyik legszimpibb, mivel nem től erős, de minden elfut rajta normálisan, az Intel VGA is sima dolog.

Fogalmam sincs egyelőre arról sem, hogy mi jelenthet nehézséget egy Linuxban.

Egyszer majd csak lesz! :D A lényeg, hogy erre a gépre azt raksz, amit szeretnél. Én nem rolling vonalasakat használok, így neked is ajánlom a Linux Mint Cinnamon kipróbálását, azzal lehetetlen mellélőni, 6 éve használom és egyre jobb. De unalmas. Nem tudok visszaemlékezni olyanra, hogy problémám lett volna vele. Mostanában eléggé frissülnek is a lényeges csomagok benne, de pont a Te gépeden lényegtelen, hogy rolling rendszerű legyen, mert ezek a gépek olyanok, az enyém is, hogy egy állapotban felrakom a gépre, akkor ha soha nem frissülne, akkor is ellennél vele. Max biztonsági frissítések kellenek.

A másik vonalról a Manjaro KDE a kedvenc, ha inkább pörgősebb frissítési metodikájú disztrót akarsz, sokan ettől el vannak alélva, pedig ugyanúgy egy átlag régebbi konfigjuk van, ráadásul Intel VGA-val. Kb olyan, mintha egy babapopsit kenegetnél öregedésgétló krémmal naponta 10x. Minek? :DD

Ha viszont már fenn van a Chakra és meg tudod csinálni, amit a Kapitány linkelt, akkor ismerkedésre tökéletes lesz és valóban a legutolső verzió már ég és föld az előbbiekhez képest.
    Csak ha továbbra sem dolgoznak rajta, akkor hosszabb távon nem lesz jó. Ha ez lesz akkor Manjaro. Mivel külön SSD-t van, felrakhatod e mellé is akár a Mint Cinnamont is vagy bármelyik másikat, amit javasolnak. Ezzel semmi galibát nem tudsz okozni, nekem egyetlen SSD-n is egymás mellett van jó pár. (most még nem, mert még új)

Ja és nyugodtan kérdezz, ha elakadsz! ;]

Kingston 480 GB. - ha ez az A400, akkor főleg pakolj egymás mellé nyugodtan jó sok disztrót, mert úgyis addig bírja, ameddig. Sajna nem a legajánlottab tipus, gyakran kampeca lesz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés