Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Flowtation

őstag

válasz Flowtation #56412 üzenetére

No, nfs megoldódott, hogy miért egyelőre nem tudom. Viszont újrahúztam az omv-t, a v3-al, mert a négyesben még gui-s akadások is voltak. Erre az lsblk már az sdc-re nem ír md126-ot, hanem simán sdc. Ekkor fdisk-el tettem rá egy partíciót, ami meg is jelent, viszont az omv gui alatt nem tudom létrehozni, mert ezt kapom vissza:
    Hiba #0:
    exception 'OMV\ExecException' with message 'Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; mkfs -V -t ext4 -b 4096 -m 0 -E lazy_itable_init=0,lazy_journal_init=0 -O 64bit -L 'uj1' '/dev/sdc1' 2>&1' with exit code '1': mke2fs 1.43.3 (04-Sep-2016)
    /dev/sdc1 is apparently in use by the system; will not make a filesystem here!' in /usr/share/openmediavault/engined/rpc/filesystemmgmt.inc:626
    Stack trace:
    #0 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(528): OMVRpcServiceFileSystemMgmt->{closure}('/tmp/bgstatusw7...', '/tmp/bgoutputaV...')
    #1 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/filesystemmgmt.inc(642): OMV\Rpc\ServiceAbstract->execBgProc(Object(Closure), NULL, Object(Closure))
    #2 [internal function]: OMVRpcServiceFileSystemMgmt->create(Array, Array)
    #3 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(124): call_user_func_array(Array, Array)
    #4 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('create', Array, Array)
    #5 /usr/sbin/omv-engined(536): OMV\Rpc\Rpc::call('FileSystemMgmt', 'create', Array, Array, 1)
    #6 {main}

sshn is ezt kapom vissza a mkfs.ext4 /dev/sdc1-re:
    /dev/sdc1 nyilvánvalóan használatban van a rendszer által; itt aztán nem jön létre egy fájlrendszer!

Mountolva ugyebár nincs...mi a rosseb van vele? Mint utólag kiderült, ez a lemez egy raid tömb fele volt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés