Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz ubyegon2 #39116 üzenetére

Nem kell megnézni a vertex-et hozzá, elég csak sata szerint rendezni. Elég szignifikáns a különbség, kb dupla annyi lehet az átlag. :-)

Azt mondják egy gyengébb modern SSD is simán kibír 100TB írást. Eddig nekem a legdurvább netes forgalmam 250GB/hó volt, de ez kirívó eset, általában ennek a tizedét se produkálom, szóval még ha extrém módon tolnám a letöltést, akkor is 30 évig vígan ellennék SSD-vel. Ez alapján a torrent egyáltalán nem szempont. Ami inkább szempont, hogy 1GB SSD kb 150Ft, 1GB HDD meg 15Ft, és van 600GB adatom, amit le kell tárolni, plusz még jó lenne, ha lenne legalább 150GB szabad hely, szóval összesen 750GB. Ez HDD-ben 11.250Ft, SSD-ben meg 112.500Ft. Azért erős a különbség, és akkor még lehet alulbecsültem az SSD-t... Egyelőre szerintem rendszernek nagyon jó a flash memória, még akár torrentezni is okés rá, de nagyobb adat tárolására jobban megéri egy HDD árban.

A WD black-et megfontolom, bár több WD-ről is írták, hogy ugyanúgy dolgozik a semmin, szóval utánajárok. A mostani seagate is állandóan ír, meg van benne néhány bad sector is, ami átlépi a CrystalDiskInfo ingerküszöbét, és ezért veszélyesnek minősítette. Más monitorozó alkalmazás szerint meg okés az állapota, csak van néhány bad sector rajta. Franc se tudja, hogy hol van az igazság, de gondolom hamarosan cserélni kell. Van még egy hang alapján fej hibás régi seagate-em is, ami az igencsak karcos hangja ellenére működőképes. Majd azt is berakom áttekintésre, kíváncsi vagyok arra mit dob.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés