Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

válasz mzx #26576 üzenetére

Jut eszembe, az normális, hogy tengap, amikor hosszú idő után szétszedtem a gépházat, nem találtam a (linux-os) hdd-ben jumper "pöcköt?" Nem értek ehhez, én eddig abban a tudatban voltam, hogy valamelyik ér párra rá van húzva a jumper. De ezen egyáltalán nem volt... Esetleg valaki belenyúlhatott a gépembe? Nem tudom. Azonban tegnap az első lépésem egyike az volt (talán ezt még nem említettem), h egy másik gépbe átraktam ezt a linux-os vinyót, és mivel nem érzékelte, kerestem itthon egy jumper-t, beleraktam az első ér párra, és utána felismerte. Majd az egedeti pc-be raktam, és ennek a BIOS -a is felismerte (bár előtte is felismerte, csak hát tötymörgött a boot-olásnál és meg is rekedt, ami hibát ugye idén áprilisig nem tapasztaltam sose).

Szóval az normális, ha egyáltalán nincs jumper egy hdd-n?? Mivel, Uby, említetted, hogy javaslod az erdeti jumpereléssel kísérleteznem (amit én is tervbe vettem tegnap, de ide még nem jutottam el). Na de az eredeti jumperelése az volt a linux-os hdd-nek, hogy NEM volt rajta jumper, legalábbis pár napja, amikor felnyitotam a gépházat, nem találtam rajta. Aztán h volt-e, csak valaki belenyúlt netán a gépembe, ezt nem tudom. De feltételezem, h létezik jumper nélkül is működő hdd. Vagy nem?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés