Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Syl

nagyúr

válasz CPT.Pirk #25573 üzenetére

Bár maga a nas dolog inkább annak érdekes, aki állandóan tölt le mindent

Vagy inkább annak, akinél a családban van több számítógép, esetleg smart tv és többen, akár egyszerre is néznének filmet.

• mzx

senior tag

válasz CPT.Pirk #25573 üzenetére

Köszi a felvilágosítást! :) Igen, alapból fut ubin, mint-en, stb az ufw, ill annak gui-s verzióját használom, a gufw-t.

Esetleg a másik kérdésem kapcsán is kérhetem meglátásod? Tehát konkrétan én gufw tűzfalat használok; azony nyugodtan engedhetek kifele mindent?? Számítsd bele, h nincs routerem.

Ami még izgat engem (mivel tervezek a jövőben routert vásárolni), hogy ugyebár sokan óva intenek a wifizéstől, biztonsági okokból, tehát wifit csak korátozott célból ajánlanak. Na most, abban vagyok még bizonytalan, hogy ha wifi routert vásárlok, tudtommal azon vezetékes csatlakozás is található, tehát ha arra dugom a gépem, az biztonságosabb, mint ha wifin át netezek, ugye? Javítsd ki, kérlek, ha tévedek.
    Az aggodalmam lényege, hogy nem tudom, annak ellenére, hogy egy wifi router-en van kábeles és wifi csatl. lehetőség is, ennek ellenére nem ront a biztonságon az a tény, ha wifire is képes az adott router, amennyiben CSAK a vezetékes csatlakozását nyomom a gépre?
    Magyarán: én hébehóba szívesen használok bár wifi-t is, mobil eszközön, de rendszeresen netet CSAK desktop gépen használok; szóval biztonságosabb volna, ha inkább olyan routert vásárolnék majd, ami NEM képes wifire, vagy tök mindegy a biztonság szempontjából, hogy wifi-s csatalkozása is van-e a vezetékes mellett egy routernek?

Hoppá! Véééégre rajtam kívül valaki, aki még szereti a dc-t! :DD Milyen dc-t használsz? :) Oké, régi gépeim vannak -ld itt az aláfirkantásomban-, lehet, h az általad használt dc kliens terhelné az enyémet, de mégis, melyikről van tapasztalatod?

Új hozzászólás Aktív témák