Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kodmen

aktív tag

válasz BoB #23387 üzenetére

Win nem kezeli az ext partíciókat, de állítólag vannak programok amik igen.

Igen, használtam régebben ilyet, de azt írták, hogy inkább csak Read only módban érdemes használni, mert az írással elronthat valamit.

Adat csatolás tiszta sor, eddig is a /mnt-n belül voltak csatolva. Ezért vagyok gondban, mert a /home/user/.program típusú tartalmakat az SSD adott külön home partícióról szeretném csatolni, a /home/user/dokumentumok típusúakat meg a HDD külön "kvázi home" partíciójáról. Ha a user csak simán a /home/user/-be ment valamit (mert az az alapértelmezett), akkor az az ssd-re kerül, holott én a HDD-re szeretném. Méghozzá úgy, hogy ez a user-nek ne okozzon bonyodalmat, plusz odafigyelési kényszert stb. És azt még nem is mondtam, hogy vannak közös fájlok is természetesen (a képek mehetnek adat partícióra végül is), amelyeket közösen szerkesztünk (ezt hard linkkel csináltam eddig, hogy ha ez egyikkel baj van, ott legyen a másik, bár ha "szinkronizál" és elrontja a másikat, akkor csak a helyet foglalja).

Claude Leon: igen, ezt használtam korábban.
    you can force this if you really have to write on EXT4 partitions from Windows (this is not recommended)

Megfontolom az NTFS-t, bár ritkán használnánk. Lehet, írok egy rsync scriptet, ami a win partícióba szinkronizálja a fájlokat kikapcsoláskor, így meg vannak ott is. :C

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

válasz BoB #23387 üzenetére

Kérdés az, hogy ténylegesen kihasználod-e a naplózó fájlrendszer képességeit. Nem mellesleg ext3-on egy inode 128 KB, ext4-en 256.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés