- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed01
őstag
Hol mond ez ellent annak, amit leírtam? Mindössze arra világítottam rá, hogy esélyt sem adtak arra hogy megbeszéljük.
A másik húzásuk amire emlékszem, egy béta linux kernellel kapcsolatos. Megírták hogy ezzel bizonyítsák hogy szaralinux hogy egy béta linux kernel tönkretesz egy bizonyos intel hálókártyát. Csak azt felejtették el hozzátenni hogy egy intel által írt driver tette tönkre a saját hálókártyájukat, tehát nem is Linusék tehetnek róla, hanem külső fejlesztő volt az okozója az anomáliának, amit pár napon belül korrigált az intel. És ráadásul béta kernelről volt szó, ami egy linux disztribúcióban sem volt benne.
-
Siriusb
veterán
Extents replace the traditional block mapping scheme used by ext2/3 filesystems. An extent is a range of contiguous physical blocks, improving large file performance and reducing fragmentation. A single extent in ext4 can map up to 128 MiB of contiguous space with a 4 KiB block size.[1] There can be 4 extents stored in the inode. When there are more than 4 extents to a file, the rest of the extents are indexed in an Htree.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ext4Úgy tűnik, az extent-tek száma nem jelenti feltétlenül azt, hogy töredezett a lemez.
Én az adat partíciómon soha nem láttam még 4%-nál nagyobb töredezettséget fsck szerint.Szerintem az általad mutatott helyzet elég egyedi lehet. Feltételezem torrenttel töltötted le a fájlokat (feltehetőleg lassan), a fájlok helyét nem foglaltad le előre, s a leech alatt sok egyéb írási művelet volt, ezért lett ilyen. Viszont ez a helyzet elkerülhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S24 FE Blue Stílusos erő, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Használt, karcmentes
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest