Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz CPT.Pirk #107675 üzenetére

Én pont fordítva látom, de lehet tévedek. Community disztrók előnye, hogy bár best effort mentén megy (gyakran), a fejlesztők motiváltabbak. Nincs annyi megkötés, kreténkedés, mint egy cégesnél, ahol meg van adva egy szűk csőként az irány, hogy "ezt akarjuk, a mi Linuxunk holnap ezt és ezt kell, hogy tudja, így és így" és utána az a kötelező.

Céges disztrókba vetett bizalmam eléggé lecsökkent az elmúlt 10 évben, ezek a variálások, eladok-átveszi-kiheréli-kinyírja-átalakítja és az összes hülyeség körülöttük elég szar tud lenni.

Oké, nem mondom, hogy egy Debian-Devuan "meccs" anno jót tett alapvetően a közösségnek, de valahogy a community cuccok fele vonzódom stabilitás szempontból is.

(DB-vel is így vagyok, inkább egy külsős, tényleg nagy nevű szakértő cég által supportált postgre vállalatban is élesre, mintsem egy maga a gyártó által fizetős proprietary).

• ubyegon2

félisten

válasz CPT.Pirk #107675 üzenetére

Felélesztették, abból lett az EndeavourOS. Az Arch klónokból meg azért van annyi, mert erre a koncepcióra igény van.

Félreértettél, a Chakra felélesztésére gondoltam. Biztosan van ennyire igény, ahogy egy adott mobilmárka egy évben kiadott 20 modelljére is! ;] De értelek amúgy és jogos is, amit írsz, de ettől még fájni tud, ha bejön valamelyik a sokszázból és épp az lesz kampeca. Kicsit fura egyes fejlesztőcsapatok gondolkodása vagy igényfelmérése, ha a Garuda változataira gondolunk, igaz most változtattak a palettán, de még mindig kegyetlen vízuális élmény a legtöbb ízben. :O

Azért akárhogyan is van, a mostani Zbook 15 G5-re szívesen felraknék egy friss Chakra-t! Épp a többitől eltérő volta miatt is, de emiatt próbáltam a Garudát is meg a CachyOS-t is megnézem, érdekes lehet összehasonlítani a default scheduler-ét egy SSD NAND-barát filesystem kiválasztásával. Igaz ezeket kiválaszthatnám a Mint install elején is...no mindegy. :B

De akit ez zavar, feltehet céges disztrót, aminél ennek az esélye jóval kisebb, persze cég is mehet csődbe...

Jogos, bár nem ezért használok Linux Min-et. (nem is erre gondoltál, mikor szofisztikáltan gonoszkodtál kicsit)

Új hozzászólás Aktív témák