Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz CPT.Pirk #103341 üzenetére

Kapitány, Aaaappimagee...? Az maga a Sátán, aki csak azt várja hogy a Snap-el karöltve tönkretegye a színtiszta Linux érzést :) :) :D

Viccet félretéve Linuxon még az Appimage sem ér két forintot se mert pár évre van kompatibilitás benne.
    Számtalanszor kipróbáltam 5-6 éves appimageket friss rendszereken és halott nem indulnak el. Lehet újabbat vadászni.

És most megint jöhet Uby hogy énnekem a kedvenc momomániám 100 éves Wines portable és telepítős programokat futtatni.
    Igen meg szoktam tenni és ami a legérdekesebb az egészbe, 5 éves Appimage nem fut a saját Linuxos platformján, míg az a Wines portable exe ami 25 éves, reccenésmentesen fut W11-en (Win2000 korban szedtem le némelyiket!!) és ugyanilyen reccenésmentesen fut bármelyik Linuxon a Wine alatt!!!
    Hoppácska, hogy is van ez?
    Míg a saját platformján egy Appimage (és úgy amblock az egész Linux ökoszisztéma) nem ismeri a hosszútávú visszafelé és előrekompatibilitás fogalmát. Már pár évre se nemhogy 10-20 évre.

Úgyhogy kedveskéim ( :) ) vagy belementek az x év utáni teljes os cserébe, előlről, vagy rolling a maga minden jó rossz tulajdonságával, vagy az egyszeri user akit legkevésbé sem érdekel ez amiről mi itt csatározunk, feldob egy konténeres megoldást (jajj a Sátánnak máris érződik a kénkőszagú lehellete, jajj mi lesz akkor a tiszta Linux életérzéssel :)) ) és használja akár egy 10 éves disztrón is.
    Még 10 évig.

Pillanatra visszakanyarodva a belengetett W11 helyett Linux marhaságra (mert amúgy az).
    A Winhez szokott bárgyú usert szerintetek érdekli a Debian tisztasága, a többi disztró csűrcsavarjai? A biztonság lanyhulása? Fog ő szarakodni egy lemez jelszavas csatolásával, meg a többi bolondsággal? Dehogy fog.
    Rájön hogy a konténer maga a kánaán és használja, neki áldás az unattended upgrade stb. Nem érdekli mi van a háttérbe mert eddig se érdekelte.

Mégegyszer, NEM azokról és azokhoz beszélek akik vérprofik és a legnagyobb megelégedéssel Linuxoznak hanem azokról akikről a topik címe szól.

Új hozzászólás Aktív témák