Új hozzászólás Aktív témák

• hentes555

senior tag

Sziasztok! :)

Barátnőm gépére szeretnék egy Linuxot rakni. Olyan célból, hogy a mostani Win 10 elég lassú, kb. másfél-két perc is van csak a bootolás, de úgy az egész használat közben is lassú, sokára nyit meg dolgokat, ha valami nagyobb alkalmazást pl. le akarok dobni a tálcára és megnyitni egy böngészőt, az is percekbe telik. Néztem a feladatkezelőt, ott semmi kiugrót nem látok, kivéve a HDD-t. Legtöbbször a CPU-RAM 50-60 % közt van, de a vinyó hallhatóan, érezhetően és láthatóan megy rendesen, pedig semmi olyasmit nem látok, ami ezt indokolná, sok esetben csak a böngésző fut.

Na nem is ez a lényeg, hanem hogy szeretnék kipróbálni rajta egy Linuxot is, hátha az pörgősebb lenne, csak azt nem tudom melyik DE lenne megfelelő, ebben kérném a segítségeteket.

Konfig:

C2D E6600
    3 GB DDR2 800 Mhz
    HD 6670
    500 Gb hdd

Igények nagy vonalakban:

- általános használat, böngészés, youtube
    - egyetem miatt sok Office fájl nézegetése
    - egyetlen egy játékra lenne használva, amivel bnőm játszik, ez pedig a Combat Arms, ami Steamen keresztül is játszható Linuxon, ha jól láttam
    - modern, szép felület ( LXFCE szinttől jobb)
    - gyors, megbízható működés, jó lenne, ha túl sokat nem kellene állítgatni/javítgatni, nem nagyon vagyok otthon a Linuxos troubleshootingban :(((

Ami így elsőre tetszett, az az XFCE és a KDE.

Szóval, ezek alapján ki melyik Linuxot és melyik DE-t ajánlaná?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés