- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
Aktív témák
-
Vertic
aktív tag
Hát nálunk a BME-n tanítottak UNIX-ot, meg volt ilyen tárgy is, hogy operációs rendszerek... és igen, lightosan tanították (mármint a UNIX-ot), de pl. win-ről szó sem esett (aki akarta elolvashatta az NT-ről szóló részt a könyvben) :))
És ez nem feltétlen lustaság, csak praktikus okok miatt erre vagyok kényszerítve. Bocs az offtopicért.
Egyébként nagyjából egyetértek, de mivel lassan mindenhol megkövetelik azt, hogy tudd alapszinten kezelni a gépet (mármint munkához), nem biztos, hogy rossz az, ha kapásból lehet kezelni. És ebben a win ott van. Nem tudom miért baj az, ha valaki nem akar érteni a dolgokhoz? A linux kényszerít erre, az m$ meg nem. Persze engem is idegesít, hogy vehetek új gépet folyton, de azért a linux is felvette a versenyt úgy gondolom (legalábbis a KDE2 nálam lassabb, mint a win98 felülete). -
Szeni
aktív tag
Azzal, hogy nem árt(ana) otthonosan mozogni mindkettőben tökéletesen egyetértek. Itt elsősorban arra gondolok, hogy a Linuxban is!
Még mindig kevés emberke akad, aki professzionális szinten tudna bűvészkedni benne.
Egy példa: x cég Linuxra alapozta rendszerét (mely viszonylag kicsi), elsősorban a beruházási költségek miatt. Nem alkalmazott főállásban rendszergazdit, valaki rendszeresen kijárt hozzájuk. Egyszercsak a szerver feldobta a talpát (nem oprendszer hibából), a fószer meg elköszönt abban a pillanatban, s ott áltak, mint sz** a fűben. Fűhöz-fához rohangált a főnök, mire talált valakit a feladatra, a rendszerük meg addig nem ment! -
McJames
senior tag
''...Nem szolva a legfontossabrol, hogy open source, tehat teljesen ingyeeeee kapod az egeszet,...''
Persze, persze, de egyes disztrib. esetén, illetve ha ''gyári'' cucc kell, meg a nyomtatott man, meg a support az már nem ingyen van, sőt elérheti mondjuk az WinXP árának egy- vagy majdnem kétharmadát ugye... Nem beszélve egyes programokról, pláne ha komoly hálózati alkalmazásról, vagy ha fejlesztésről van szó...
Szerintem a téma szépen indult, mindenki gyakorlatiasan nyilatkozott, ne misztifikáljuk még linuxot sem...
Az viszont tökéletesen igaz, hogy lényegében szabadon terjeszthető, elérhető a forráskód, sőt átírható, fejleszthető, és remek közösség alakult ki, aki egy emberként segíti a tagokat és a frissen belépőket, érdeklődőket is. -
Adi
senior tag
Az nem férne be ide. :))) A problémákat meg úgy sikerült megoldani, hogy olvastam sok doksit, levelezőlistákat használtam és kreatív voltam. :)
A disztribúció Debian, előtte egy ideig Slackware volt, nagyon az elején.
Extrém dolog? Attól függ, hogy mit tekintesz annak. :) Mondjuk az elég extrém, hogy negyedmagammal kezdtünk el csinálni '96-ban egy ma is működő ISP-t, pusztán két éves linuxozással a hátunk mögött? :D
Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest