- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Anker Charger (140W, 4-Port, PD 3.1) laptop, mobil, tablet töltő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- GoodSpeed: ASUS RT-BE92U WiFi 7 router a felsőházból
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvinka
tag
Nekem is meggyült a bajom a pasztával...
Glaciatech igloo 7200re rendesen raknak pasztát... Rárak a procira, elindul, remek.
Kiszedtem megnéztem bratyóm lapjában is... Mozgatom össze vissza nem jön... Huh mia rák ilyen nincs... Mozgatom ide oda semmi... Elkzdem felfele huzni nah végre lejött róla... oppá de hol a proci?? Szerencsére nem volt betéve a lap még a házban de volt meglepődés.. a kupak azért a helyén maradt lábaknak semmi bajuk nem lett, de mindenesetre massziv paszták ezek
A mesének vége
-
Thunder78
őstag
Győrben van egy fórumtársunk, akinek sikerült egy P4-es proci 2 lábát pótolni.
-
Konflikt
addikt
-
eastsider
nagyúr
nekem is elgörbült egy pár tű de 1 majdnem derékszögbe áll /A64 2800/
visszaviszem a boltba hátha lesznek molyan rendesek és megcsinálják én inkább nem nyúlok hozzá /a gyári paszta kirántotta amikor a coolert le akartam szedni/ -
nyuzoka
aktív tag
pillanatragasztó??????????

-
AlBundy
aktív tag
Érdekes ... nekem is van sok törött lábú procim, ki tudná megcsinálni ?
Vagy ő : Bővebben: link
-
.:Vision:.
aktív tag
Pl ő: Bővebben: link
Köszi szépen...
-
L3zl13
nagyúr
Pl ő: Bővebben: link
-
.:Vision:.
aktív tag
-
harry
veterán
Esetleg van valakinek ötlete hogyen lehetne rendesen levenni a hűtőt, hogy ne tapadjon hozzá a proci?
Nálam az a gáz (TR XP-120), hogy a hűtő 1-1 karral van rögzítve a keret 2 oldalán, szóval ha az egyiket kiemelem, akkor ha nem nyomom rá teljes erővel a bordát a procira, akkor az elemelkedik attól - illetve nem, mert kitépné a procit, ráadásul nem függőlegesen fölfelé, hanem csak az egyik oldalát, így a másik oldalt igencsak meghajolnak a lábak.
már egy ilyen mutatványt túlélt, szóval többet nemigazán akarok kísérletezni ezzel.
Esetleg azt meg lehetne próbálni, h kiakasztom az egyik oldalt, és egy résnyire hagyom felemelkedni, h vmi kemény lappal /pl telefonkártya/ elválasszam a borda alját a proci tetejétől.
itt van a hűtő fejjel lefelé, 2 oldalt látható a beakasztandó kar: Bővebben: link
[Szerkesztve]haverom is járt így, csak nála el is tört pár láb, de apja meg tudta forrasztani.
-
zso73
veterán
Ablak fűtés javító lakkal próbáltátok visszarqagasztani a lábat?
-
T-
tag
itt ezzel foglalkozik srác
Bővebben: link
szerdán adtam át neki egy P4 3.0Ghz-s preskottot hétfőn kell érdeklődnom nála
aztán majd beszámolok a fejleményekről
-
harry
veterán
-
Lidi
aktív tag
Esetleg van valakinek ötlete hogyen lehetne rendesen levenni a hűtőt, hogy ne tapadjon hozzá a proci?
Nálam az a gáz (TR XP-120), hogy a hűtő 1-1 karral van rögzítve a keret 2 oldalán, szóval ha az egyiket kiemelem, akkor ha nem nyomom rá teljes erővel a bordát a procira, akkor az elemelkedik attól - illetve nem, mert kitépné a procit, ráadásul nem függőlegesen fölfelé, hanem csak az egyik oldalát, így a másik oldalt igencsak meghajolnak a lábak.
már egy ilyen mutatványt túlélt, szóval többet nemigazán akarok kísérletezni ezzel.
Esetleg azt meg lehetne próbálni, h kiakasztom az egyik oldalt, és egy résnyire hagyom felemelkedni, h vmi kemény lappal /pl telefonkártya/ elválasszam a borda alját a proci tetejétől.
itt van a hűtő fejjel lefelé, 2 oldalt látható a beakasztandó kar: Bővebben: link
[Szerkesztve]Ha egyszerre akasztod ki a két kampót, és utánya csavargatva mozgatva a hűtőt talán lejön.
-
harry
veterán
[Szerkesztve] -
Incognito
senior tag
Mi az: nagyon sok lába van (egy pár ezekből hiányzik), és mégis megbotlik?
Írjatok mélt ha szabad a gazda. -
Artones
csendes tag
Milyen érdekes munkát tudunk mi csinálni az órásoknak.

-
Artones
csendes tag
hali
sajnos ma én is igy jártam ,hogy proci hűtő levételekor ,jött a proci is a lezárt socketből,és bennmaradt 3 láb
Athlon64 3200 a proci
melyik órásnál csinálták meg?Szerintem bármelyik megcsinálja, amelyiknek meg tudod magyarázni, hogy mit is szeretnél pontosan.
-
Avicularia
veterán
Nos voltam egy órásnál.
Holnap estére kész lesz! Kíváncsi leszek az eredményre.
Amúgy szerintem nem az ő hibája, hanem azé aki ragasztót használt a borda feltételére.
Tudniillik, ő mindent úgy csinált ahogyan kell.
Borda két füle kiakaszt, majd (elvileg borda leemel), proci rögzítő kar fel, és kinnt is van a proci.
Arról ő nem tehet, hogy a borda levételéve együtt kijött az egész proci, kicsi procirögzítőkar felengedése nélkül! persze látta hogy jön az egész, de mit csináljon? nyomja vissza oda, ahová nem lehet, mert a rögzítőkar nem engedi? vagy mit?
amúgy nekem is tök forróra kellett melegítenem a bordát hogy le tudjam venni!hali
sajnos ma én is igy jártam ,hogy proci hűtő levételekor ,jött a proci is a lezárt socketből,és bennmaradt 3 láb
Athlon64 3200 a proci
melyik órásnál csinálták meg? -
aDM|RaL^
őstag
haver alufóliát rakott a socketbe mikor letört a P1-ese lába. mukodott.
-
Joczeek
addikt
-
gLes
őstag
-
dr.kiky
tag
de azért senkinek nem ajánlom, ő is véleten csinálta...

-
dr.kiky
tag
azóta jobban megy neki a tuning...

-
dr.kiky
tag
haverom az 1.7-es cerkáról tört le 3lábat...
-
zLegolas
őstag
-
zLegolas
őstag
-
erdoke
titán
-
KERO_SAN
aktív tag
Hát... mit mondjak.... égés... az ilyen hozzászólás mindenképpen.
Van még mit tanulni, kicsi csíra...
Azért mondtam, hogy szeretném látni. Mikroszkóp alatt.
Amit meg dolgozom...hmm, egy 0204 es méretű SMD alkatrész (inch) csak elég kicsi, asszem. Ez a gyengébbek kedvéért 1*0,5*0,35 mm méretű tégla (pld. ellenállás). Ennak a két végén van a forr.felület. kb 0,5*0,25 mm.
Na, aki ilyeneket forrasztott már pákával, azzal vitatkozhatok, mi égés, mi nem.
Egy mai proc. láb kb 0,4 ... 0,5 mm átmérő lehet, max. Ez kör keresztmetszetről lévén szó 0,2...0,3 négyzetmilliméteres felület. Ekkorán pedíg lágyforrasztással (ón) (ahogy mondták ''egy jó pákával'') nem lehet mechanikailag kellően erős kötést létrehozni.
Akárki akármit is mond.
Mellesleg remélem tényleg jól sikerült, a téma a részemről asszem bezáva.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]csak nekem tanitottak azta suliban hogy a lagyforrasztas nem mechanikai, hanem elektronikai kotes celjat szolgalja ?

btw a procilabak eredetileg ragasztva vannak *szerintem* -
Esmein
nagyúr
-
TheReMiXeR
senior tag
Én egy 2.8 nortvúd lábat törtem ki és forrasztottam vissza az obiban 1300 pénzért kapható ''pákakészlettel''
ja és egy nagggggyító is seggggített...
Ez egy féléve történt, a mai napig müxik és még tuningolható is rendesen...
Üdv.Én az órások szövetségének
-
csoki
senior tag
Nem olyan érzékeny jószág az a proci. Láttad volna miket csináltam mikor még 7vt600-as gigám volt
... Akkor aszondja fsb 200-ra, szorzó 11-re fesz 1.85-re, fakk hova lett a zsinórom ! KI LÁTTA A RÉZKÁBELEM ?? Aha, megvan. Szem becsuk tekerész, socketbe be fekete képernyő. 'Nyád, lássamcsak. Jaizé, nem ide hanem 2-vel balra
Meg ienek. Szal sokat kibírnak a kis dögök. Bár a duronom nem tolerálta, hogy 3 réteg mélyen átvágtam a nyákját 
ebből egy részt berakok aláírásnak mert ez nagyon kész

-
Mania
senior tag
Az IC-ket kemenceben forrasszak.Hogy hogyan?
Panel>erre paszta ami kb350-400 fokon alakul onna>utana egy(tobb) beultetogep rateszi az IC-t(BGA-t)+ egyeb alkatreszeket>kemence.
Kb. ez a folyamata... -
szesa
senior tag
5 eve kitort a cerkambol 3 lab

Azota is ugyan ugy mukodik, tanulsag: jo helyen kell rombolni
-
zLegolas
őstag
Na, nem akartalak ám megbántani, csupán rávilágítani, hogy mégiscsak lehetséges volt a dolog.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy nem egykönnyen lehet összehozni egy ilyet, én attól még megpróbálkoztam volna vele házilag is (bár nekem otthon az a ceruza pákám van, ami elektronikához való). A mobilomban is megforrasztottam egy kis alkatrészt, az se volt semmi, nagyító nélkül a szemem is kifolyt, mire végeztem. Nem embernek való tömegekben ilyet csinálni komoly szerszám nélkül, de egy-egy darabot azért össze lehet ''gányolni'' úgy, hogy az tartson.Oké, semmi baj, ceressük egymást gyerekek....

(Nőneműekre egy másik ajánlatom vonatkozik...
) -
wildrain
addikt
Amit meg dolgozom...hmm, egy 0204 es méretű SMD alkatrész (inch) csak elég kicsi, asszem. Ez a gyengébbek kedvéért 1*0,5*0,35 mm méretű tégla (pld. ellenállás). Ennak a két végén van a forr.felület. kb 0,5*0,25 mm.
Na, aki ilyeneket forrasztott már pákával, azzal vitatkozhatok, mi égés, mi nem.
Egy mai proc. láb kb 0,4 ... 0,5 mm átmérő lehet, max. Ez kör keresztmetszetről lévén szó 0,2...0,3 négyzetmilliméteres felület. Ekkorán pedíg lágyforrasztással (ón) (ahogy mondták ''egy jó pákával'') nem lehet mechanikailag kellően erős kötést létrehozni.
Akárki akármit is mond.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Na, nem akartalak ám megbántani, csupán rávilágítani, hogy mégiscsak lehetséges volt a dolog.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy nem egykönnyen lehet összehozni egy ilyet, én attól még megpróbálkoztam volna vele házilag is (bár nekem otthon az a ceruza pákám van, ami elektronikához való). A mobilomban is megforrasztottam egy kis alkatrészt, az se volt semmi, nagyító nélkül a szemem is kifolyt, mire végeztem. Nem embernek való tömegekben ilyet csinálni komoly szerszám nélkül, de egy-egy darabot azért össze lehet ''gányolni'' úgy, hogy az tartson. -
zLegolas
őstag
Akárki akármit is mond.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
wildrain
addikt
Azért ez elég égés, Legolas mester, hogy mégiscsak sikerült a művelet. Pedig biztosra mondtad, hogy nem sikerülhet, hiszen te már csak tudod, nap mint nap ilyenekkel foglalkozol...

-
vottokar
senior tag
Anno cca. 3 éve az én P3-on is elengedte magát egy láb. (a vízblokk ereszteni kezdett
). Mivel az egyik szélső láb volt, gond nélkül meg tudtam forrasztani. Én
''mezei'' alacsony olvadáspontú SMD-khez használatos lágyforrasszal, és tűhegyű Weller pákával forrasztottam meg. Csak alapos sasolásal lehetett észrevenni a javítást, és tökéletesen működött. Persze óvatosan bántam vele, mikor visszaraktam a foglalatába. Szerintem a keményforrasztás nem valószínű, nem hinném, hogy a proci kibírná akár rövid időre is a kellő hőmérsékletet. -
Esmein
nagyúr
-
zLegolas
őstag
Nagyon örülök, hogy nem nekem lett igazam! Az órás mivel forrasztotta? Merthogy nem ónnal, az 7szentség... ezüst? réz?
Marhára szeretném látni, kéne egy mikroszkópos fotó... egyszerűen nem'tom elképzelni... -
Esmein
nagyúr
Nem olyan érzékeny jószág az a proci. Láttad volna miket csináltam mikor még 7vt600-as gigám volt
... Akkor aszondja fsb 200-ra, szorzó 11-re fesz 1.85-re, fakk hova lett a zsinórom ! KI LÁTTA A RÉZKÁBELEM ?? Aha, megvan. Szem becsuk tekerész, socketbe be fekete képernyő. 'Nyád, lássamcsak. Jaizé, nem ide hanem 2-vel balra
Meg ienek. Szal sokat kibírnak a kis dögök. Bár a duronom nem tolerálta, hogy 3 réteg mélyen átvágtam a nyákját 
-
Esmein
nagyúr
összefoglalva a dolog tanulságait a szkeptikusok és a jövő nemzedéke számára:
1. processzor kitéphető a foglalatból hűtő levételekor (fel sem kell emelni a rögzítőkart) - némelyik hővezető paszta nagyon ragaszkodó tud lenni... egyébként ha jól emlékszem, esmein tépte már le p4-es proci védősapkáját is hűtőlevételkor.
- mondjuk ő kicsit túl is polírozta, ha jól emlékszem...
2. kitört processzorláb visszaforrasztható, de ''don't-try-this-at-home'' kategória
mindkét pontot alá tudnám egyébként támasztani saját tapasztalattal is.
a megoldás egyébként a nyers erő elkelmazása helyett a hűtő levételekor oldalirányú, ill. oda-vissza csavaró erőhatás kifejtése...
pJaja, kicsit p4 IHS-t letéptem, aztán csavarhúzó kellett hozzá, hogy leszedjem a zalman aljáról
...
''Árgh... Ezek átb*sztak, ez egy zöld nyákos palomino, nem egy northwood.... Hm.. itt vmi nem stimmel. Hol a kupak ?
smiley on, jobbra elnéz zalman alján kupak vigyorgás. hopsz! mondás.. ''
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
összefoglalva a dolog tanulságait a szkeptikusok és a jövő nemzedéke számára:
1. processzor kitéphető a foglalatból hűtő levételekor (fel sem kell emelni a rögzítőkart) - némelyik hővezető paszta nagyon ragaszkodó tud lenni... egyébként ha jól emlékszem, esmein tépte már le p4-es proci védősapkáját is hűtőlevételkor.
- mondjuk ő kicsit túl is polírozta, ha jól emlékszem...
2. kitört processzorláb visszaforrasztható, de ''don't-try-this-at-home'' kategória
mindkét pontot alá tudnám egyébként támasztani saját tapasztalattal is.
a megoldás egyébként a nyers erő elkelmazása helyett a hűtő levételekor oldalirányú, ill. oda-vissza csavaró erőhatás kifejtése...
p -
Router
őstag
Gratula az órásnak de én azért paráztam volna a forrasztás miatt mert nem 2 érzékeny IC-t sütöttem már el pákával....
az órások meg általában nem trafós forrasztóval nyomják ami azért elég rendesen szivárog a hálózatról....
+egy kis sztatikus fetöltődés és vége a procinak!!! -
Guseppe
tag
Hi All!
Kicsit megkésve írok, de velem is megtörtén egy ilyen kb 1 éve. Anyáztam is a Mistral-ban, mert mire hazaértem vettem észre, hogy az egyik lába, hiányzik a prockónak. Az egy 2,4-es cerka volt, 1 naposan nem vették vissza. Azóta soha többet nem mentem vásárolni a nagy szar Mistralba. Mindenesetre a lényeg, hogy egyik barátomon keresztül egy Műszertechnikás srác megforasztotta a lábát, azóta is sirály a proci.
Persze ezek után semmi húzás, viszont atom stabil. -
Csokika
tag
na készlet a proci! Megforrasztották!
És ami a legfontosabb tökéletesen működik!
Tuningban az 1100 Tuakatin 11x133-at, azaz ~1500Mhz-et símán visz!
Szóval no para
-
_Volkovy_
nagyúr
Nos voltam egy órásnál.
Amúgy szerintem nem az ő hibája, hanem azé aki ragasztót használt a borda feltételére.
Borda két füle kiakaszt, majd (elvileg borda leemel), proci rögzítő kar fel, és kinnt is van a proci.
Arról ő nem tehet, hogy a borda levételéve együtt kijött az egész proci, kicsi procirögzítőkar felengedése nélkül! persze látta hogy jön az egész, de mit csináljon? nyomja vissza oda, ahová nem lehet, mert a rögzítőkar nem engedi? vagy mit?
amúgy nekem is tök forróra kellett melegítenem a bordát hogy le tudjam venni!Ilyen eset nekem is volt,nálam az alaplap ment tönkre a proci kirángatása után.
Kijött a proci a lezárt socketből. -
Panther
HÁZIGAZDA
-
zLegolas
őstag
Te Csokika!
Ha úgy történt minden ahogy leírtad akkor a proci foglalat is szar!!!!
Egy lezárt foglalatból nehogymá ki tudd húzni a procit!!!!!
(etyépként még így sem értem. A foglalatból csak a proci síkjára merőlegesen tudod kivenni a procit, a lábak egyforma hosszúak, hogy a rákba törik le két láb?már megbocs de nagy b****szság kell hozzá!)Áááá....gázos az egész...kíváncsi vagyok a végkifejletre, bár már borítékolni merném előre...
-
shtml
őstag
Nos voltam egy órásnál.
amúgy nekem is tök forróra kellett melegítenem a bordát hogy le tudjam venni!Nem kell ahhoz ragasztó, hogy efféle baleset előforduljon. Ha a szilikonpaszta jól van felvíve, akkor a bordát csak oldalirányú csúsztatással lehet leszedni a processzorról. Mert hát ugye a legtöbb orda olyan, hogy nem lehet tőle felnyitni a rögzítő kart.
-
GP-Sz
senior tag
Te Csokika!
(etyépként még így sem értem. A foglalatból csak a proci síkjára merőlegesen tudod kivenni a procit, a lábak egyforma hosszúak, hogy a rákba törik le két láb?már megbocs de nagy b****szság kell hozzá!)Bármit ki lehet húzni bárhonnan, csak elég nagy erő kell hozzá
Itt szúrták el: ahol ilyen apró dolgok vannak, ott semmihez nem kell nagy erőt kifejteni, mert valahol hiba van. Meg is lett az eredménye. -
mefistofeles
veterán
Nos voltam egy órásnál.
amúgy nekem is tök forróra kellett melegítenem a bordát hogy le tudjam venni!Te Csokika!
(etyépként még így sem értem. A foglalatból csak a proci síkjára merőlegesen tudod kivenni a procit, a lábak egyforma hosszúak, hogy a rákba törik le két láb?már megbocs de nagy b****szság kell hozzá!) -
V.ki
aktív tag
Azt a procit b@szhatod!Pittyereghetsz utána...
V.ki (#41) válasza Esmein (#5) üzenetére:Na és a sztatikus villany???Kinyírod vele a procit!

[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Ja.
Nézz utána: aluminiumhuzalos bondolás, flip-chip technológia (na így csinálják a chipeket az alaplapra rája), hullámforrasztás.
Én meg ilyesmikkel foglakozom a cégnél. Úgyhogy tudok ezt-azt a forrasztásról. Meg az alkatrészbeültetésről. Meg ilyesmiről.
De mindegy. Te bizosan jobban tudod. -
Il Padrone
senior tag
Különben azért törte le, mert valami a boltban ahol anno vette, valami állatt rózsaszín ragaccsal ragasztotta rá a hűtőt... (na az meg ragadt rendsesen
Na nemán, hogy a lábakra volt téve a hűtő meg a ragacs... volt ott erőltetés meg balf.ság bőven!
Egy jo pakaval meg lehet szepen forrasztani. Ha csak az a baja
Marhára kétlem, hogy lágyforrasztással (ón) a kb 1/4 négyzetmilliméteren (de inkább kevesebben) akárki is ilyent tudna csinálni, már csak a mechanikai szilárdság miatt sem. Nap mint nap ilyesmit csinálok, spéci páka, mikroszkóp, ilyesmi, van tapasztalatom, ezért mondom. Lehet vitatkozni.
Keményforrasztás meg ugye lánggal...áááá
Szal felejtős -> gajdesz!
Mindenesetre ez tanulópénz a ''haver''-nak
Nem kell tulmisztifikalni.
SMD-nel nem nehezebb megforrasztani.
Ha meg nap mint nap csinalod, akkor tudod.
Mondjuk nem olyannak kell megcsinalni, aki most latott eleteben eloszor pakat...
Jo helyen van az orasnál.......
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Én drótoztam már athlon xp-t szorzó fesz és fsb állítás céljából és majdnemhogy vakon megcsinálnám akár megint. Szal ott majdnem minden 2. láb vagy gnd vagy Vcore. Ezeken veszi a teljesítményt. Az hogy nem 100 csak 98-99 lábon veszi fel az 50w-ot nagyságrendileg mindegy. Ha gondolod előveszek egy láblistát palominohoz és leszigetelek egy lábat. vagy 2-t. Menni fog. Csak jót kell kilőni

Ha van hozza kedved, akkor erdekelne az eredmeny.
-
Esmein
nagyúr
Én drótoztam már athlon xp-t szorzó fesz és fsb állítás céljából és majdnemhogy vakon megcsinálnám akár megint. Szal ott majdnem minden 2. láb vagy gnd vagy Vcore. Ezeken veszi a teljesítményt. Az hogy nem 100 csak 98-99 lábon veszi fel az 50w-ot nagyságrendileg mindegy. Ha gondolod előveszek egy láblistát palominohoz és leszigetelek egy lábat. vagy 2-t. Menni fog. Csak jót kell kilőni

-
L3zl13
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
dabadab
titán
-
Csokika
tag
Nos voltam egy órásnál.
amúgy nekem is tök forróra kellett melegítenem a bordát hogy le tudjam venni! -
aurum
senior tag
ja vissza lehet forrasztani, de ne a haverod forrassza mert nem lehet tul nagy kezugyessege a fentiek alapjan

-
Asusfan
őstag
-
bibimad
senior tag
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nos, sztem megpróbálni meg lehet, max nem sikerül... de rosszabb már nem lesz.

-
Jester.c
aktív tag
Különben azért törte le, mert valami a boltban ahol anno vette, valami állatt rózsaszín ragaccsal ragasztotta rá a hűtőt... (na az meg ragadt rendsesen
Na nemán, hogy a lábakra volt téve a hűtő meg a ragacs... volt ott erőltetés meg balf.ság bőven!
Marhára kétlem, hogy lágyforrasztással (ón) a kb 1/4 négyzetmilliméteren (de inkább kevesebben) akárki is ilyent tudna csinálni, már csak a mechanikai szilárdság miatt sem. Nap mint nap ilyesmit csinálok, spéci páka, mikroszkóp, ilyesmi, van tapasztalatom, ezért mondom. Lehet vitatkozni.
nem durungpákával forasszák az ijet. szerinted az ic-ket meg a slotokat az alaplapra sajtolják, vagy teknokolozzák? Biza azt is forrasztják, ha hiszed ha nem.
és van olyat is amit kézzel. -
zLegolas
őstag
-
Panther
HÁZIGAZDA
Az egységesség megôrzése érdekében javaslom a többi láb eltávolítását.
Ja, és akkor meg LGA-kompatibilis lesz

Egyébként szerintem is meg kéne hogy lehessen forrasztani. -
p a s s e r
őstag
Az egységesség megôrzése érdekében javaslom a többi láb eltávolítását.
-
Csokika
tag
Szóval hogy melyik láb:
ha a procit a lábak felöli oldalon szemügyre vesszük, akkor a négy sarka közül 2 derékszöget, 2 pedig egy derékszög metszését zárja be!
Bővebben: link
Nos az ábrát segítségül véve és a procit tanulmányozva, megállapítható hogy a jobb alsó sarok (metszett derékszög) 3 tüskéje közül a szélső kettő tört le! -
wnix
senior tag
csak azért írtam, mert 50W az már elég rendesen tud melegíteni, és ugye a socket az műanyagból szokott lenni. (nehogy leégjen az egész gép....)
-
Esmein
nagyúr
Nem folyik sok rajta. Miért ? Mert amin sok folyik az a Vcore meg a Vgnd láb, és azokon keresztül is kb 50w/100 teljesítményt vesz fel. De ez nem olyan láb, mert nem indul nélküle a proci -> valamilyen státusz láb lehet. Tehát csak egy minimális áram és kb 2v van rajta.
-
Il Padrone
senior tag
Egy jo pakaval meg lehet szepen forrasztani.
Ha csak az a baja... -
wnix
senior tag
-
Fade_Away
őstag
órás vagy elcoteqes haver vagy ilyesmi biztos visszatudja forrasztatni.
egyébként imho lehet tényleg egyszerübb venni egy újat.... -
Csokika
tag
Akkor délután elvisezm, hátha lesz csoda!
-
Jester.c
aktív tag
go to finomműszerész (órás, elektrotechnikus stb) nekem anno egy kb 1mm x 2mm-es valamit forrasztottak vissza egy pII procira.
-
micro
addikt
-
ollie
MODERÁTOR
-
Csokika
tag
Különben azért törte le, mert valami a boltban ahol anno vette, valami állatt rózsaszín ragaccsal ragasztotta rá a hűtőt... (na az meg ragadt rendsesen)
-
DukeFX
tag
ez tényleg sz@r ügy.

-
Esmein
nagyúr
kiprobaltad mar hogy mukodik e?tom nagyon brutalisan hangzik, de kisteso gepebe egy olyan amd volt (gyuron) aminek egy kicsi a srkaval es egy labbal egyutt tort ki.poenbol kiborobaltam hogy jo e meg valamire,mert igy kaptam ingert.oszt ment.mondjuk ez rulez es hiszi aki akarja.en sem hinnem ha nem lattam volna, de nem igazan szokasom mellebeszelni...
sok láb ugyanazt csinálja. Pl van a procin vagy 100-100 Vcore meg Vgnd láb. Emiatt lehet hogy a letört láb nem sokat számít.
-
Csokika
tag
kiprobaltad mar hogy mukodik e?tom nagyon brutalisan hangzik, de kisteso gepebe egy olyan amd volt (gyuron) aminek egy kicsi a srkaval es egy labbal egyutt tort ki.poenbol kiborobaltam hogy jo e meg valamire,mert igy kaptam ingert.oszt ment.mondjuk ez rulez es hiszi aki akarja.en sem hinnem ha nem lattam volna, de nem igazan szokasom mellebeszelni...
Igen kipróbáltam, sípol mint a sziréna!
-
Esmein
nagyúr
-
bogingrol
aktív tag
-
L3zl13
nagyúr
-
HM21
tag
Egy régebbi topicban olvastam valahol, hogy egy srácnak egy órás forrasztotta vissza a letört procilábat.
Sajnos nem tom hogy melyik topic volt, így linket nem tudok adni, de azért remélem segítettem valamennyit... -
Csokika
tag
Na és meg lehet forrasztani?
-
Esmein
nagyúr
javaslatom. 2 lábat tekerd a tetejénél körbe néhányszor rézhuzallal, pl egy fejhallgató zsinórjából, aztán tedd a socketbe. Majd rá a proci és jó erősen szoruló cooler.
-
ollie
MODERÁTOR
-
L3zl13
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
-
Csokika
tag
Sziasztok!
haberom letörte Tualatin cerkájának két lábát. Először elferdítette, majd ki akarta egyenesíteni, na ekkor letörlt.
A két láb megvan, vissza lehet-e forrasztani?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Star Citizen
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fűnyíró topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- AMD Ryzen 7 5800XT BOX - Gari 2029.02.22. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X BOX Eladó!
- Intel Core i5-14600KF LGA-1700 14 mag / 20 szál 3.5 GHz / 5.3 GHz
- iPhone 14 256GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5281
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- Dell Precision 5570 - i7-12800H - 32 GB RAM - 1 TB SSD - 4GB GPU - 27% ÁFA
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ja és egy nagggggyító is seggggített...